Değişmemesi gerekir. Kimseden de değişmesini beklemeyin. Bu, bencillik olur. Değişmesini istediğiniz birini de sevdiğinizi iddia edemezsiniz. Değiştikten sonra, değişmiş halini sevecekseniz şimdiki halini seviyor olmanız mümkün değil, o zaman neden onunlasınız? Değişmesini beklemeyeceğiniz insanlarla ilişki yaşayın, insanların kusurları da onların bir parçası.
Tabii iyi anlamda değişimler olur ve bu gayet normaldir. Bu iyi değişimleri isteğe bağlı da yapsanız kötü değil normal akışta da bu durum olsa kötü değil. Tabi bahsedilern durum bambaşka birine dönüşmek ise bu zaten imkansız. Evet kısa süre değişim. konusunda roller yapabilir. Ama asıl olan en ufak kavgada veya zayıf olduğu bir anında tekrar baş gösterecektir. Değişimi tamamen reddedenler de aşk yaşamıyor bence. Çünkü olay boyle birisi için farklı biri olmak demek değil. Olgun ve güzel bir ilişkide partnerler yavaş yavaş bazı özelliklerini törpülemeye başlarlar ve kendilerini partnerine uyduracak ölçüde değiştirmeye çalışırlar. Bunlar yükseliştir. Atıyorum çok trip atıyorsundur ve bu ilişkiye zarar veren bir şeydir. Yavaş yavaş bu tarafını törpüleyip biraz daha iletişime açık bir insan haline gelebilirsin. Hayatın kendisi zaten değişim. Hiçbir zaman yerimizde sayamayaz ki. Olması gereken bir şeydir zaten değişim. Ama bunun hangi yönde (iyi/kötü) veya tek taraflı olup olmadığına bakmak önemli. Bir ilişki sizi vezir de edebilir rezil de değişimlerle ilişki dinamiklerine göre değişen şeyler
Burada bir kilit nokta da var tabi. Tamamen zıt olan birini tutup da tamamen değişmesini falan beklemeyin. Gereksiz bir durum. En başından kendinize yakın insanlar seçin ki kaos tan beslenmesin ilişki. Tamamen zıt olan biri de ancak bir iki huyunu belki törpüleyebilir ama her zaman pürüz olacaktır. O yüzden ipleri sağlam kazığa bağlamakta fayda var. :)
Aşk gerçekten kişiyi değiştirebilir mi? Bu soruya tamamen "Evet!" ya da "Hayır!" demek zor. Aşk, insanın bazı davranışlarını ve alışkanlıklarını değiştirebilir ama kişinin temelde kim olduğu genelde aynı kalır. İlişkilerde karşılıklı fedakarlıklar ve uyum çabaları olur ama sırf karşındaki kişi için tamamen farklı biri olmaya çalışmak hem senin için hem de ilişkiniz için sağlıklı olmayabilir. ❤️
Ama değişim her zaman kötü bir şey değildir. Birlikte büyümek ve gelişmek büyük aşklarda çok doğal bir durum! Aşk seni daha iyi bir versiyonuna dönüştürüyorsa, go for it! 😉💕
Ben değişmem.. beni seven kadın olduğum gibi bu şekilde sevsin.. bende onu olduğu gibi sever ve kabul ederim.. zaten gerçekten aşık olan seven insan sevdiği kişiyi değiştirmek için uğraşmaz ve çaba harcamaz
Herkes belirli bir yere kadar değişim gösterebilir ama tamamen köklü bir değişim olmaz. İnsanın bazı kemik özellikleri vardır ve bunlar sabit kalır. Bence zaten seven insan sevdiği insanı neden değiştirmek ister ki. Olduğu gibi sevebiliyorsa sevsin.
İnsanda değişirse daha fazla sevileceğini umma yanılgısı vardır mutlaka ama asıl değerli ilişki kadın ve erkeğin birbirlerini daima ilk tanıdıkları gibi, oldukları gibi sevmeyi başarmaları.. Olduğu gibi sevilmek mükemmel bir duygu olmalı..
Niye değişsin.. O seni öyle sevmedi mi, öyle kabul etmedi mi.. Kimse için kendinden ödün vermemeli kimse.. Çünkü yolun sonu tek kelime ile yine vefasızlık olur çıkar..
Kimse değişmiyor bunu iyi anlayın sevgi değiştirir diyen biriydim uzun yıllar ama çok acı bir şekilde deneyimledim asla değişmez kimse sizin için herkes ne ise o
İsterse değişebilir lakin doğru mu? Değil. Herkes, herkesi olduğu gibi kabul etmeli.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
üfff... insanlar degişmez, huylu huyundan vazgecmez, bunu anlamak niye bu kadar zor acaba, sadece sizi tavlayıncaya kadar bir süreliğine törpüler ama asla değişmez