Evet arkadaşlar, bir insana gerektiğinden fazla değer verdiğimiz zaman sonu hep hüsranla bitiyor. Bu benim görüşüm, peki sizlerin görüşü nasıl bu konuda? Fazla değer üzüntü mü getirir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet arkadaşlar, bir insana gerektiğinden fazla değer verdiğimiz zaman sonu hep hüsranla bitiyor. Bu benim görüşüm, peki sizlerin görüşü nasıl bu konuda? Fazla değer üzüntü mü getirir?

Herkese merhaba! 🌟 Bugün ara ara veya canımızın sıkkın olduğu zamanlarda düşündüğü bir konu üzerine ben de yazmak istiyorum, o da İnsanlara değer vermek. Çoğumuz zaman zaman birine belki de gereğinden fazla değer vermişizdir. Bunun üzerine biraz yazmak isterim. :)

Birine fazla değer vermek başlarda çok güzel ve özel hissettirir ancak zamanla dengesiz bir ilişkiye dönüyor. Bir insan gereğinden fazla değer verince kendi ihtiyaç ve isteklerini göz ardı ediyor. Bu yetmezmiş gibi karşı taraf da bu ilgiyi normal olarak görüyor ve her zaman böyle bir ilgi bekliyor. Sonuç olarak bu durum tek taraflı bir ilişkiye ve hüsranla sonuçlanan bir bağa yol açıyor. Üzülen taraf hep fazla değer veren oluyor. Aşırı değer verdiğiniz insan ise şımarıyor. İşin özü bu.

İnsanların birbirine değer vermesi güzel bir şeydir. Bu değeri hissettirdiğin zaman karşındaki hep mutlu olur. Haddinden fazla değer verdiğiniz zamanda da karşınızdaki onu önemsediğinizi düşünür ancak her şeyin fazlası nasıl zararlıysa, fazla değer de o kadar zararlıdır. Dozunda vermek gerekir. Hem değer verme hem de verilen/alınan değeri hissettirme konusu bana göre karşılıklı olmalı. Önce belirli bir sınır koyarak değer verin, kendinizi de önemseyin. Bu durum daha sağlıklı bir ilişki sağlar.
Birkaç tane örnek yazabilirim. :)
Yukarıda yazdığım örnekler gibi değer sözleri sevdiklerinize onları ne kadar değerli bulduğunuzu ve önemsediğinizi gösterebilir. 💫
Haa, bak, bu benim uzun yıllar öğrenmemek için direndiğim, Türk kızlarını iyi bir şey sandığım yıllardan çok iyi bildiğim bir olay... O yüzden en iyi cevabı verelim... Aşırı ilgi "bizim ırkta" bunaltı yapıyor. Erkeklerimizde de bu durumu gözlemledim çokça ama öyle olmayanlarına da rastladım çokça... Var sonuçta... Bayanlarda ise maalesef bu kuralın dışına çıkan bir Türk kızına tüm çalışmalarımıza rağmen rastlayamadık. O yüzden yazının geri kalanını erkek penceresinden bakarak yorumladık...
Bizim kızlar aşırı ilgi gördüklerinde "bu ilgi benim hakkım, çünkü benim bir sürü güzel özelliğim var, güzelliğim var, bu ilgi o yüzden" diye düşünürler ve ilgi gösteren erkeği de "o beni hak etmiyor, bana layık değil, o yüzden aradaki farkı böyle ilgi göstererek kapatmaya çalışıyor, çünkü ben ondan çok daha iyi biriyim!" şeklinde algılar oluyorlar. İlginçtir bizim kızlarımızın sevmediği ırka mensup bayanlarda (alerji yaratmasın diye adını kullanmayı uygun bulmadık) bu durum böyle değil. Evet vardır onlarda da böyle kötü örnekler ama onlarda durum şu; Yabancı ırka mensup bir bayan, erkekten aşırı ilgi gördüğünde "Ben normal bir bayanım. bu derece ilgi görmem için hiçbir sebep yok. Güzelliğim ve özelliklerim (ki çoğu maalesef bizim kızlarda yoktur) bu derece ilgi görmem için gerekli sebep de değiller. Demek ki karşımdaki insan çok iyi biri ve beni gerçekten de çok önemsiyor. Ben onun bu ilgisine layık değilim, aradaki farkı ona daha çok ilgi göstererek kapatmam lazım ki ona layık bir sevgili olabileyim." İşte bu yüzden bu yabancı ırka mensup bayanlarla evlenen Türk erkekleri mutlu oluyor. Çünkü onlara sevgi verdikçe karşısındaki insan da "karşılık" veriyor aynı şekilde. Bizim kızlar ise ne kadar ilgi verirsen o kadar sapıtıyorlar. Peki sorun ne?
Kızlarımızı "dışarı" ile o kadar meşguller ki dönüp de kendi dünyalarına hiç bakmıyor, kendilerini tanımıyorlar. Ne olduklarını bilmiyorlar. Nedeni kızlarımızın küçüklükten beri pohpohlanarak, "sen prensessin, sen en güzelsin..." gibi yalanlara alıştırılması. Bilinç altına atılıyor bu zehirli topumlar böylece. Hiçbir beceri ve güzelliği olmayan kızlarımızda bile bu olay böyle. Azıcık ilgi gösterince bilinç altındaki bu yalan tohumları yeşerip gördüğü ilgiyi kendisinin bir meziyeti sanıyor... Lakin ilgi, her zaman gösteren kişinin meziyetidir. Gösterilen kişinin değil. Ne demiş şair? "Güzelliğin, 5 para etmez, ahhh, bendeki aşk olmasa!"
erdem ne yaptın ya :D roman yazmışsın
O haddi belirlemek benim haddim değil. Sevdiğime ne kadar değer vereceğimin sınırını kimse belirleyemez, ondan başka. Böyle bir sınır aramak bile bana göre saçma. Bu haddinden fazla değer vermişim olayı genelde ilişki sonrası kullanılan bir tabir zaten. Sen haddinden fazla değer vermedin, o verdiğin değerin kıymetini bilemedi!..
Bir insana haddinden fazla değer verirsen üzülen her zaman sen olursun. Sevgini belli etmek değer verdiğini göstermek istersin ama karşındaki insanın da bu duruma alışarak şımarmasına neden olursun. Sevgini belli ettikçe, sensiz yapamam sana deliler gibi aşığım seviyorum mesajını verdikten sonra a tamam bu beni seviyor bensiz yapamaz havasına girer sevdiğin insan. İster istemez egosu kabarır. Sevgini belli et ama sınırını da bil. Gerektiği yerde durmasını bilsin. Tabi bu durum her iki taraf için de geçerli. Her şeyin ince bir çizgisi olmalı.. Sevgi yönünden de sevdiğimiz insandan yana da şanslı olmak dileğiyle...
Gün gelecek o da sevecek ve değer verecek ve çok değer verecek sonuç ...sonuç bilindik kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor..:)
Cevap
39Cevap
Herkes sectigi insani iyi bilmeli. Insan insandir diyerek hak etmedigi ve karsilik bulamadiginiz tum degerleri karşınizdakine sinirsizca vermeniz, sizin daha fazla stres yaşamanıza, uzulmenize yol acar. Karsidakinin onu anlayacak kapasitesi yoktur cunku farkli hayat goruslerine ve bakis açılarına sahipsinizdir. Sizin onceliginiz o iken, onun onceligi kendi ve arkadaslari olabilir. Onun icin birine herşeyinizi vermeden önce nerden geldigine bakin. Ailesine ve arkadaşlarına bakin. Benim gibi her insan esittir ne olacak yardim edeyim ki o da super bir insan olsun diye dusunerek, alt kulturdeki bir insani alip yetistirmek ve herseyiniz yapmak isterseniz, sonuc olarak o kisi bunu kaldiramaz, kendini daha cok geri ceker, o yapamadikca daha cok kavga eder ve yavas yavas sona yolculuga baslamis olursunuz. Insanlar buyuk olculerde degismezler bosu bosuna hak edilmeyen degerleri sevdiginiz kisilere verip aynini onlardan beklemeyin. Yapacak olsalardi simdi burayi okuyor olmazdiniz.
kesinlikle öyle. seni bırakması için güven vermiş oluyorsun. bu böyle köpek gibi olduysa bundan daha iyilerini de elde edebilirim sanır . senin verdiğin degerin kaynagını kendi gücü sanır yani senin insaniyetini düşünmez . ben nasılım ki adam bana neler yapıyo der. daha iyiisini de bulurum
tepene çıkar,trip atar.sonra ya sen dayanamazsın onun tavırlarına bitirirsin ya da onun üstüne düşeceğini bildiği için,egosunu tatmin etmek amacıyla yerli yersiz tartışmalar çıkarıp bitirmeye çalışır.yani sonuç olarak biter.
İnsanoğlu verdiği değer kadar karşıdan da görmek ister. çoğu zaman da göremez tabi ama ben şunu anladım hak edene hak ettiği kadar değer vereceksin fazlası harbiden g*t kalkıklığı yapıyo. vereceğimiz değerin, sevginin derecesini kendimiz belirleyemiyoruz o da büyük sıkıntı tabi.
"Sevgimi fazlaca verdim hak etmeyen eşeğe, arap atı sandı kendini yükseldi bin mertebe."
fazlaca yerleri kalkar beli kırılır!kütrüm kalır,eli ayağı oynamaz hale gelir,beddua da alırsa iflah olmaz.aslında değer denilen seyi(?) bolca verende kabahattir.kaptırmışsın kendini onun rüzgarına sonrada çok verdim seranati yaparsın eh be kardeşim bu kadar bol gönlün varsa vere vere gideceksin son noktana.
kendini olmadığı kadar bir halt sanmasına neden olyrz ve ondan daha iisinn olmadığını düşünerek sizi gözünde değersizleştirerek gözü millete kayıyor. tabi sonra daha iisini bulabilyr mu onu bilemeyecem...
totusu kalkar, gider ona değer vermiyenin peşinde koşar
onun için çıktıgın insanlarla sonuna demir atmıyacaksın, evlilik hayalleri vs hiç açmican açmicanki gittiğinde koymasın sana, biraz değer ver tabi mutlu etmeye çalış, ama bazende hiç bişi yapma, o gelsin sana, ne kadar çok uğraşı veren sen olursan o kadar yıkılırsın.
benimde gorusurum bu. sanirim o insani oldugundan fazla buyutuyoruz gozumuzde, belkide kisiligi kotudur, ama nedense iyi saniyoruz.. sonu da belli olunca bizde tabi hayel kirikligina ugruyoruz
BU sadece sevdiginle degil, kime hak ettiginden fazla deger verirsen götü kalkar, sonra o kalkan götü indirmek imkansiz!
herkez basara bilse gitmeyi :D
o kesinlikle dogru. Kendini bilen kendine güvenen insan, kendini seven insan bos insanlarla vaktini gecirmez. ;) bu budur yani
vallaha, birine güvenmiyorsam, o an bitmistir.. Hislerim cok kuvvetli bu konuda. Güven yoksa geriside gelmez, Güven bittimi hersey biter.
Haddinden fazla değer verdiğinde onun gözünde olabildiğince düşersin. Onu vazgeçilmez kılarsan ilk vazgeçeceği sen olursun. Bu böyle malesef
Hiç bir kıza haddinden fazla değer vermeyeceksin benim başıma geldi sevgilim bir kız vardı her telefon konuşmamız da seviyorum çok güzelsin ws falan bir dediğini 2 etmedim ama sonuç uzuren ben öldüm şu an kendime kızıyorum değmemiş ama bir gün geldiği zaman aynen şunu diyeceğim artık seninle işim olmaz
..tü kaltar derler.
kimseye hakettiğinden fazla değer verme.
Sevdiğine gereğinden fazla değer verirsen bir süre sonra seni değersizleştirir kendini bir halt sanar saçma bi özgüven gelir sonra seni üzer
Kesinlikle , bir insana hakettiğinden fazla değer verirsen o değerle ne yapacağını bilemeyeceği için mahveder
eşeğe haddinden fazla değer verirsen kendini yarış atı zanneder misali.. çeker gider işte sonuç sen üzülürsün..
tabiri caizse götü kalkar. daha kibar olmak gerekirse, kendisini bulunmaz hint kumaşı sanar :)
Kendini bulunmaz hint kumaşı sanar. Dünyanın kenndi etrafında döndüğünü sanar. Hayatını zindan etmeye başlar ve en sonunda sana basar tekmeyi.
Sımarırlar. Ama ilkten alıstırıcaksın onu sonradan değiştirmek istesende aman az ilgi veriyim dersen olmaz.
benımde hoşlandığım biri var hep mesaj atan hep özleyen hep bekleyen ben oldum..oda hoşlanıyor gibi ama hep alttan almalar ağırdan satmalar.bu dünyada kmseye çok değer vermeyeceksın sevmıyeceksın köpek gibi sonraa emin olduklarında mıçtın zatenn daha kurtar paçanı kuratabılıyorsanm
Ben burada yapılan hiç bir yorum katılmıyorum :) Eğer Sen onu sevip gerçekten değer verdiysen ve o kişi bu değeri görüp hak etmiyosa, kusura bakma ama sen yanlış kişiyi seviyorsun bunu değer bağlamında karşılaştırmasın kimse.
Bende bir insana çook çook değer veriyorum.. Arada yanlış anlaşılmalar yüzünden kavga ediyoruz ve bu beni çok üzüyor.. Ama dur bakalım. İnsallah hüsranla bitmez :S
Çok geç
sevgini fazla gösterdiğin için eger birazda umursamaz bi tipse seni takmamaya başlayabilir.. biraz kendini kasıp uzak durduğunda değişir durum..
Keşke öyle bir kaygımız olmasa.. Biz sevgilimle birbirimize haddinden fazla değer veriyoruz ama çok şükür ikimizde birlikte şımarıyoruz :)
Amiiin..
o sevgilin senden sıkılır bunalır sana köpek gibi davranır. bitirmek ister v ebi şekirde sonu dedigin gibi hüsranla biter.tecrübeyle sabittir
Kendi düşündüğün kadar değil kişinin hak ettiği kadar değer vermek gerekir.
gereğinden fazlada değer vermeyi bırak az değer vereceksin :) yoksa kötü olur.
eğer karşındaki insan bunu kullanmaya meyilliyse uçar gider... :)
%100 Katılıyorum, Zedcezirlede aynı fikirdeyim, ilk sen gözden çıkarılıyorsun
Arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim vardir sevdiyim kisi benim bir bahen ile ayrildi sebebinide bilemedim durduk yere sen neden cevrim icisin dedi hic bir sey anliyamadim sildi numaramida bana bir fikir verin
Bu kadar basit bir olaydan dolayı mı soldi numaranı ve konuşmayı bitirdi
Sana gönderdiğimi yollar misin sende
Gönderi yapıcam sende gönderir misin özel mesaj yazabilmem için
Attım geldi mi sende atar mısın rica etsem
Sende gönderir misin sana gönderdiğimi
Gerektiğinden fazla değer vermek öz güven eksikliğidir.
kötülük olarak geri teper ailende bile öyle durumlar.
saygısız davranır, sürekli seni üzer. iş işten geçtiğinde ancak hatasını anlar.
kaybedersin götü kalkar seni bırakıp başkasına gidiyo.
yuz verırsen bırıne tepene sıcar o yuzden vbermeyecenn
eğer sevdiğim kız benim karekterime yakınsa ben gibi oda bana ilgi gösterir bu iş evlilikte biter arkadaş.
fazla değer başa bela olur havalanır kendini thy sanır yeterince açık oldu sanırım;)
Bardaga gereginden fazla su koymak gibidir bir gün taşar
haklısın değer verdiğin sürece değer kaybedersin...
kendi ellerinle onun bas ucuna ,bir mezartaşi dikiyorsun :)
seni üzer,kıçı kalkar,sana her şeyi yapabileceğini ve sana her türlü sözünü geçirebileceğini düşünür
Mevlanaca: Ya kendini mahvedersin ya da onu kaybedersin. :(((8
aynen öyle kardeşim. değer verince değersiz oluyorsun.
kaçan kovalanır...Haddinden fazla değer verirsen sen değersiz olursun.
haddinden fazla değer verirsen seni terkeder dostum 2 kere 2 4
haddinden fazla değer verirsen o insanın bir yerleri haddinden fazla kalkıyor şekil çok bu konuda
kendini bir halt sanar bir tarafına tekmeyi basar yada sağlam bir kazık atar
Seni degersizleştiriyor sonrasında. İyi niyetini kullanıyor. Ve Sonra İlahi yargı giriyor araya.
4 S kuralı vardır bilmeyenler için paylaşmak isterim
Seversen S...ler
S...sen Severler
şaşmazzz
şımarır
sende onun bu şımaraıklıklarına dayanamıycak hale gelirsin en sonundada biter
eşşeğe haddinden fazla değer verırsen kendını yarış atı sanarmış ya o mısal
Bak değer vermek tahtıra valliye benzer kimin ki agir basarsa öbürünün götü kalkar
seni terkeden ilk kişi olur
fazla değer .. girer bukadar :))
tepene çıkar totoşu kalkar
götü kalkar. sonra kalkan götü indirmekle uğraşırız. hayat hep bi ekşın falan işte.
ilk seni gözden çıkarır..
Çok değer veren çok üzülür
Paha biçilemez olur 😂
Verdiğin deger kadar senin degerin azalır
Hazimsizsa totuşu kalkar
Agirlasip kafana duser canini acitir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?