+1 yılGel, kendi hakkındaki açıklamalarını tek tek birlikte analiz edelim;
1 - "Ben toplumda kimseyi takmadan,yaşamaya çalışan biriyim" : (Yaşamaya çalışmak, henüz bunu başaramadığın anlamına geliyor.) Özgüven eksikliği+deneyimsizlik+toplumdan dışlanmışlık
2 - "Mesela toplu yerlerde,rahatlıkla yüksek sesle telefon görüşmesi yaparım,arkadaşlarımla şakalaşırım,güreş vs," : Görgüsüzlük+hanzoluk+barzolok+kıroluk
3 - "grup halindeki kızlardan beğendiğim bir tip varsa çok acelem yoksa yanına gider konuşmaya çalışırım." : (Konuşmaya çalışmak, henüz bunu başaramadığın anlamına geliyor.) Teke tek hiçbir kızla konuştun mu hayatında, Neden kalabalık gruplar?
4 - "Herkesin mal gibi sustuğu yerde,ben sesimi çıkarırım,daha burda anlatamayacağım bir çok çılgınlıklarım var en masumları bunlar.Böyle bir erkek severmisin?" : Bariz kişilik bozukluğu+aşağılık sendromu+dışlanmışlık+kabul görme arzusu+karakteri oturmamış+saldırgan (Tedavi olman hem kendin, hem toplum yararı açısından şart)
Şu senin güncellemenin bir çıktısını alıp, psikiyatr arkadaşa verirsen, en azından seni gaz odasında çok acı çektirmeden öldürür :D
Güncelleme: Şunu kabul edin,bizim millet başkası ne der?ne düşünür diyen boş kafalı bir koyun sürüsü,Bazı cevaplardan o kişinin aşağılık duygusu olduğunu hemen anlayabiliyoruz.Buda şunu gösteriyor.Bizim gençlikten bir bok olmaz.Kulağına küpe takıp,dövme yaptırmak değildir marjinallik!Yada burda kabalık,mallık diyenlerin.Sokakta nasıl bir ezik hal aldığını tahmin etmek çokda zor değil.Böylelerine sadece şunu söylerim ben ''Go fuck yourself asshole''90 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 760 cevap paylaştı. Marjinal: Toplumda görüş ve yaşayış biçimiyle uçlarda bulunan, çizgi dışı, aykırı (kimse).
burada öyle ince bir çizgi var ki bir taraf marjinal oluyor, bir taraf ağır barzo yada ağır apaçi :D
ağır barzoya örneğimiz bu olabilir: link
Şimdi bu adam marjinal mi? Hayır bildiğin barzo amk :D
Buda apaçiye örnek olabilir ki: link bakıyoruz bildiğin apaçi.
Şimdi gelelim marjinal insana:
Bu adam marjinaldir abi: link yazar şiirini, değişik fantezilerin olduğu, farklı cümle kalıpları ve anlatım tarzıyla anlatabiliyor muyum, farklıdır yani, okuduğunda şaşırırsın ne değişik şiir lan bu dersin. Asidir adam, başkaldırır, laf çarpıtır, farklıdır.
İranda'ki eşcinsel iki aşık marjinaldir sonra, yada giydiği kıyafetleri ve saç şekliyle farkı belli olan kişi, bir amaç uğruna yada nedenle değil yaşam felsefesi öyle olduğu için bu tarz giyinen, bu tazrı benimsemiş kişi marjinaldir. Topluma ayak uyduramayan, düşünceleri ve söyledikleri toplumla örtüşmeyen, kesişmeyen kişi marjinaldir. Çok zeki olduğu için topluluğa ayak uyduramayan, dışarıda kalan adam marjinaldir yani...
Sana gelirsek sen ya ilgi çekmeye çalışan, yada bildiğin arabesk rap yapan tipte bir şeysin. Yani ortamda ki şebeklik sana kalmış gibi bir durum var, üstünde bir (affedersin ama) hayvanlık var ve sen bunu marjinallik sanıyorsun. Farklı değilsin, aykırı hiç değil, senin gibi yüzlercesi var bu ülkede. Kusura bakma :D58 Yorumla- +1 yıl
Yo kusura bakmam kardeş,ama araştırıp yazman genede güzel,takdir ettim.Ama tespitin yanlış,birde bunu benim gibi biriyle karşılaştığında yüzüne söyleyebilen biriysen adamsın derim.Haaa bunu gerçek hayatta uygulayamayacaksan bi sıkim değilsin demektir.
- +1 yıl
Çok net söylerim, herkesi her şeyi söylemek benim işim zaten ki kötü manada bir durumda yok ortada ben kendi kanaatime göre sadece biraz eleştirel yaklaşarak baktım olaya. Yani benim marjinallik anlayışıma göre sen marjinal değilsin, gayet (yaşın doğru ise) ruhu genç kalmış, içindeki çocukla yaşayan o hareketli tiplerdensin o kadar. yaşının benden büyük olmasına olan saygım ile tekrar affına sığınarak söylüyorum ki bana göre biri bu gerçeği sana söylemeli: Sen gerçekten marjinal değilsin...
- +1 yıl
Tamam sana göre değilim.Ama kendime göre,topluma baktığımda,harbi harbi marjinalim hemde kimsenin kolay kolay kaldıramayacağı ağır olanından baya ağır.
- +1 yıl
Yanlış,doğru olayından çok.Bu benim hayatım ben böyle yaşamayı tercih ediyorum.Başkası o şekilde yaşamayı tercih ediyor.Sadece aynı tip insanlardan nefret ediyorum.Allah herkesi ayrı yaratmış,ama aynı davranan insanlar çok,bunlarda bana şunu düşündürüyor.Lan oğlum herkes gibi olmamalıyım,kendi içimden geldiği gibi olmalıyım.Banane Abdürrezzaktan,kadriyeden.
- +1 yıl
Beni şu kadar anla yeter.Ben kimseye kendini zorla kabul ettirmeye çalışan bir adam değilim.Benim yaşam felsefem aynen şu;Amna kodumun dünyası sen benimle,oynamayacaksın ben seninle oynayacağım.Bu felsefeyi benimsemiş biride akıllı uslu olamaz.Bildiğin delidir.Evet deliyim anlıyacağın.Senin gibi efendi insanlarla hayat bakışım aynı olmasada,sevip saydığım insan türüdür.Zaten arada bazı oros çocuklarına yazdığım mesajları görüyorsun!Onlarda bozmayı sevdiğim yaratık türleri işte...
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman pekte havaliymisin, bende cok özeniyorum seni, idolim sin, ne olur benide al aranizda lutfen lutfen...
Anam seni sokakta gören insalar seni tam bir mal oldunu dusuniyorlar, kizlara gelince senin gibi tipler nasil desem kizlar arasi gerizekali diyoruz normal olarak, gerizekali tip erkekler pek hosumuza gitmiyor acikcasi,.. Sen marjinal hayatini devam et! alskin deyiliz böyle beyini kaybeden insanlar bizede gulmek cikar fena mi:D bol bol guleriz.71 Yorumla- +1 yıl
Gül bakalım.:)
+1 yılböyle bir erkek sevmem. erkek dediğin ağır olmalı.. toplu yerlerde yüksek sesle konusup insanları rahatsız eden biri görgüsüzdür benim için. ya da sokakta arkadaşıyla güreş eden bir erkek apaçidir, kendini kanıtlama çabasındadır. en azından böyle olmasa bile ben bu şekilde düşünürüm
70 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
+1 yılBirader senin marjinallık olarak yanlış tanımladığın davranış ve karakterine tıpta şımarıklık diyolar. tabi bunun farklı tanımlamalarını yorum yazan bir çok arkadaş güzelce anlatmış.. sen aşırı özgüveni şımarıklıkla harmanlayıp karakter edinmişsin.. üstelik yaş itibarı ile hayatının en olgun döneminde bile bu şekilde yaptığın çıkış senin için marjınal ve karizma bir duruşken sadece türkiye için değil koca bir dünya insanlığı için rahatsızlık veren bir kaşıntı :)) yanlız dediklerinde doğruluk da payı var.. özellikle şuna kesinlikle katılıyorum türkiyede başkalarının ne dediği, ne düşündüğü, ne hissettiğini sorgulayıp çoğu tavrını gizleyen, heveslerinden vaz geçen, egosuna ket vuran, sesini çıkaramayan hatta hayallerini bile kendi elleriyle yıkan (ben dahil) milyonlarca insanımız var.. bunun sebebide içinde bulunduğuz ülkenin kültr yapısı! zaten ülke bu haldeyken kimsenın sesini çıkaramıyo olmasıda süper bi örnek :)) üstelik dediğin gibi son dönemin modası olan dövme ve küpede insanlarda karizma,marjınal bi hava yaratıyomuş gibi geliyor.. bence de çok acı malesef... marjinallik bir duruştur, hak arayıştır, kendinden emin olmadır, özgüvendir, hayatına ve isteklerine değer vermektir. diğer insanları umursamama, değer vermeme, kısacası insandan saymama değil ;)))
00 Yorumlabende çok marjinalim toplumda hiç çekinmeden yüksek sesle konuşanlara, özgüven adı altında türlü şaklabanlık yapanlara, herkes susarken mal gibi ortaya çıkıp konuşanlara, yolda arpası fazla gelmiş gibi sağa sola saldıran tiplere, kısaca onların çılgınlık diye yaptığı bizim ise ahmaklık olarak tanımladığımız hareketleri yapanlara, istediği cevapları alamayanca insanları eziklikle suçlayıp, burada kendi reklamnını yapanlara ve Türkiye'de yaşayıp ingilizce küfürü marifet sayan tiplere "go fuck yourself asshole" demiyecem de onun çok güzel Türkçe karşılığı var ama banlanırım diye söyleyemiyorum...ama anladın sen onu
41 Yorumla- +1 yıl
budur!...
+1 yıldostum aynı benim gibi büyük bir çılgınsın
bende kimseyi takmam
misal daha bugün yemek yemek için kasada sıra beklerken biri en öne geçti
herkes mal gibi susarken ben sesini yükselttim
"ıyıp ılmıyımı ırkıda bıyınlır vır bıklıyın" dedim
adam sıradan çıkmadı sanırım duymadı ama olsun birdaha böyle bir şey asla yapamaz
bi de geçen bu sitede bi kıza "selam naber" diye mesaj attım
hem çılgın hemde aşırı girişgenim
bizi çekemeyenler çok olur normal o kadar cesurum ki migrosta .45 kurusluk alısveris yapıp kredi kartımı uzatırım
hele bir sefer dolmuşta 200 tl uzattım ki sorma sol gözümde yüzde 70 görüş kaybı var01 Yorumlaarkadaşım kusura bakma ama en sevmediğim erkek tipisin evet çevremizdeki insanlara göre hayatımızı yönlendirmemeliyiz ama toplum içinde yaşıyorsak da bir takım kurallara uymalıyız senin insanları takmama felsefen bence biraz yanlış yani yanlış anlamışsın bunu. hiç bir ülkede de çevredekileri rahatsız edecek derecede rahat davranış sergilenmez, dozunu ayarlamalısın..
31 Yorumla- +1 yıl
Ben takmam adamım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu marjinallik değilki ortağım, yüksek sesle telefon konuşmaksa dolmuşa bin hacı dayı da aynı, şakalaşmaksa ohoo kenar mahalle delikanlıları metroda uzun eşşek bile oynuyolar, kızın yanına gidip konuşmkasa adam bırak konuşmayı gidip tecavüz edebiliyor ne laflar atıyuor bu dediklerin marjinallik değil, bence marjinallik başkalarının yapabildiklerine katlanmak.. örneğin kız arkadaşın gece 1 de geldi gülüp geçebiliyorsan marjinalsin, herkesin takım elbiseyle gideceği bir davete spor kıyafetle gidebiliyorsan,hiç kabul görmeyen bir düşünce tarzını çok rahatlıkla ifade edebiliyorsan, insanlarla tartışmak ve kavga etmek yerine gülüp geçebiliyorsan mesela... aklıma elen bu tarz şeyler, yaşadığın toplumun yapamadıklarıdır.. adamım hank moody marjinal mesela callifornication ı izle marjinallik gör:D
20 Yorumla
+1 yılInternette dolaşırken böyle bir saçmalık görmek insanı gerçekten sinirlendiriyor. Marjinalliğini kanıtlamaya çalışan bir marjinal ne gülünç hani umursamıyordun insanları. Gerçekten komik ve marjinallikle uzaktan yakından alakan yok marjinal insanların %99u kültür düzeyi üst düzeyde ilan insanlardır zaten bunun olmaması imkansızdır. Sende ne kültür var ne saygı. Sen bizim toplumda tiksindiğimiz tiplerdensin kusura bakma. Marjinallik kitaptan ögrenilmez ya da internetten insan yaşar etrafındakiler marjinal derler böyle bir çaba olamaz git bir köşede önce saygı öğren biraz kitap oku belki bir şey olursun
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada sorun bile rezillik kızlar marjinal erkek sever misiniz? Kimseyi takmayan sen kızların görüsünü mü takıyorsun sen telefonla konuşmana bak marjinalliği bilen insanlara bırak
Aşk İlişkileri konusunda 721 cevap paylaştı. Ufaklik; sen marjinallikle okuzlugu karistirmis biraz :) ornek vereyim : sen sarikli cubbeli insanlarin arasina girip onlarla kaynasabilirsin ama giyim, yasam ve dusunce olarak onlardan farklisindir. Marjinallik budur. Ama toplu yerlerde bagira bagira telde konusmak kabaliktir. Tavsiyem : anlamini bilmedigin konularda ben suyum ben buyum deme.
00 Yorumla
+1 yılbende rahat biriyimdir kimsenin ne dediğini ne düşündüğünü umursamam . cafede bile olsam istediğim gbi davrnrm . bi erkeğe laf atıp ıslık çaldığım bile oldu :D toplum bunu dışardan bakarak kaşrlk olarak adlandırsada hiç umrmda değil . canımın istdği gibi de yaşarm . ama yanımdaki erkeğin böyle olmasını istemezdim . ben zaten böyleyim birininde bi yerden frenlemesi lazm :) çünkü onun olgun davrnşları yanında kendimi çocuk gibi hissetmyi seviyorm :)
24 Yorumla- +1 yıl
Oda senin hayatın,bişey diyemem.
- +1 yıl
Kapitalist düzenın curuk meyvasısınız. Yakında yerınız çöp kutusudur haberıınız olaaaa
- +1 yıl
bende senin hayatına bişey demdm ztn soruna cevap verdm :)
whenit asıl hayatı yaşayamadğn için sen çürüksün
Sen toplu taşımada şurda burda milleti rahatsız edecek derecede yüksek sesle konuşmayı, sokakta birbirine el şakaları yapmayı marjinallik sanıyorsan yaşının adamı olamamışsın demektir. Seni eleştirenlere ezik demekle aslında sen ezikliğini ortaya koymuşsun. Bu da benim görüşüm.
30 Yorumla
+1 yıl96 Yorumla- +1 yıl
Saçmalıktan ötesisin sen böyle şeyleri izlediğine göre
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
hahahha
- Aşk İlişkileri konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılkardeş seninarpan fazla gelmiş pkk ya salalım seni dicem ama sen onada bişi uydurur zaten 15 20 tanesini indrdim dersin nesee sana hayırlı işlerr ama dikkat et otobüsde yüksek ses mevzusunaa kazaylaa 319 a denk gelmee yükseksesle konusana etli igne yapıolarr
10 Yorumla
+1 yılUmarim yasin sallamadir.
Bak kendinle ilgili istedigini yap ama insanlari rahatsiz etmeden yap bunlari. Eger insanlari rahatsiz edecek sekilde hareketler yaparsan mese, kalas, balta bunlardan biri olursun marjinal degil.
Baskalarının özgürlüğü başladığı yerde seninki biter. Otobüste insanların rahat seyahat etme özgürlüğü var.
İyi gunler...00 Yorumlayok ben yerine göreyim ama genede kalkıp güreşmem yüksek sesle konuşmaktan nefret ederim hele hele toplum içinde milleti rahatsız etme hakkım hiç yok hamile bayan var yaşlı var uyuyan bebişler var :) hakkımı ararım ama duruma göre sesimde yükselir elim kolumda
10 Yorumlanasıl yaşamak isiyorsan öyle yaşa dostum ama insanları rahtasız etmek olmasa daha ii olur ama sn bilirsin. arkadaşlarla bi araya gelince kızlara şekil yapacam diyenlerden nefret ederim yani şaka yapmaz konuşmaz sadece kasılır. sn en iyisini yapıyorsun:D
00 Yorumlasen marjinal biri olsaydın kızlar ne düşünüyorsunuz diye sormazdın şayet umursamazdın zaten... ki dediklerin toplumumuzdaki kapa ve kültür seviyesi düşük insanların (ki onlar bilmeden yapıyor senin bilerek yapman daha feci) yaptığı standart şeyler malesef...
04 YorumlaMarjinallik dediğimiz şey toplum kurallarına saygı çerçevesinde rahat davranmaktır. Yaşlı birine yer vererek, kalabalık ortamlarda insanları rahatsız etmeyerekte marjinal olunur. Bu saydıkların saygısızlık görgüsüzlük olarak adlandırılır.
10 Yorumla
+1 yılYuksek sesle konusan erkekleri tiksiniyorum tam bir görgusuzluk...
81 Yorumla- +1 yıl
Bende,fısır fısır konuşup,kikirdeyen kızlardan değil tiksinmek,aynı havayı solumaktan utanıyorum.
+1 yılEn fazla soru edatlarını ayrı yazamayacak kadar marjinalsin.
51 Yorumla- +1 yıl
Emin ol daha fazlası
-Çek şu ... normallerini gözümün önünden Benjamin!
+Derhal Cevat abi
-Teşekkürler sayın kendim.
Hörmetler.46 Yorumla- +1 yıl
:D uzun zamandır özlemini çektiğim türden bir cevap.+
+1 yılyüksek sesle telefon konuşmak marjinallik mi oluyor
66 Yorumla- +1 yıl
marjinallik toplumun kurallarına uymayan,uç noktalarda yaşayan insan demek.Bi google yapsanda beni yormasan.
- +1 yıl
senin yaptıklarının marjinallik olmadığını anlamak için araştırma maraştırma yapmak gerekmez.yüksek sesele telefon konuşuyormuş.bu tam bir görgüsüzlük
- +1 yıl
offff sana anlatmam hata.
- +1 yıl
Kime göre neye göre nerde hareket edeceksin?Kimse mecbur değil kardeş.Sokakta adamdan banane,tanımadığım insanlar benim için birşey ifade etmiyor.Eşittir hiç anlıyacağın.
+1 yılBabası bunu küçükken kemerle falan dövüp odaya kapatmış kesin, onun dışa vurumu bu... başka açıklaması yok... yazık... dışlamayın...
12 Yorumla- +1 yıl
aczine kanıt...
- +1 yıl
Teşekkürler.
bu marjinallik değil ki kabalık bende böyle gördüğüm kişileri dövüyorum ben de marjinalım adranalın pompalıyorum
44 Yorumla- +1 yıl
Marjinalliğin anlamını,bi google yap sen önce.Bu dediklerimden hangisini yapabiliyorsun?Seve seve görüşelim.sana kabalığı göstereyim.hanım evladı
- +1 yıl
işte sana gösteririm ben ne olduğumu.ondan sonra gece hayatının ağır toplarından biri olursun.
Evet millet ne der diye takılmamak süper bir şey ama bunun da sınırları olmalı. Yüksek sesle konuşmak için söylüyorum, etrafındaki insanlara rahatsızlık verecek durumdaysan bu çılgınlık değil kabalıktır.
20 Yorumla
+1 yılSenin yaptığın marjinallikten ziyade cahil cesareti, görgüsüzlük, ilgiye muhtaçlık, kendini geliştirmemiş olmak ve saygısızlık olarak ifade edilebilir. Etme cahille sohbet vur sırtına çeksin zahmet dedirten bir durum aslında !
21 Yorumlaotobüs içinde yüksek sesle konuşmadığın sürece süpersin şayet yolda geçip gidersinde otobüs içinde aynısı sana yapıldığında gider adamı boğazlarsın sıkıntı :D
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bu tipten görünce eee dağdaki gibi burdada hareket edersen olmaz işte arkadaşım ondan sonra neden bizi vır vır vır dır dır dır dersiniz diye söylenir geçerim
10 Yorumladengesizliktir o söylediğin ilk örnek
toplu yerlerde nasıl davranman gerektiğini bilmen lazım.
geçen gün spor salonu soyunma odasında birini uyardım hatta22 Yorumla- +1 yıl
Hacı her daim kavgaya hazırım ben,sağlam dayak yiyeceğimide bilsem.Beni uyarana,keşke ağzımı açmasaydım dedirtirim.
Dostum burasi turkiye ve kimseden ustun degilsin istedeigin gibi hareket edip insanlari rahatsiz edemezsin seni hic rahatsiz edici bulupta dalan adamlar olmadimi
00 Yorumla
+1 yılrahatlık ile ayılık arasında ince çizgi var. Malesef kımılerı bu ıkı kavramı bırbırıne karışıtırır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı yerde yaşasaydık ve sen beni rahatsız etseydin bir daha marjinal falan olamazdın ben seni öyle bi rahatsız ederdim ki, aklın dururdu.
20 Yorumlakendini anlatmak icin soru acmasaydın inanabilirdim.
22 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılkırk yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim.
83 Yorumla- +1 yıl
Adamım tinermi püehhhh,yakınımda olsan,hayrına cigara sarıp verirdim sana.
hacı abii kusura bakmada bence ezik olan sensin kendini ıspatlamaya kanıtlamaya çalısıosun
20 Yorumla
+1 yılbende rahatım ama karşımda kankasıyla sokakta güreş yapan bir erkek istemem. Yerine göre olmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnternet ortamında atıp tutuyorsun ama senin gibi birisi gerçek hayatta karşıma çıksa hastanelik edene kadar döverdim.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. bence marjinalden çok kütüğe benziyorsun?
93 Yorumla- +1 yıl
bence de
hahahaha cevapları okudumda adamı perişan etmişsiniz :D marjinalmiş görgüsüz apaçi
00 Yorumlayüksek sesle konuştugun için ve diğer nedenlerden seni dövebilirim sağlam dayak yeme potansiyelin var diyim sana
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhadi o zaman hepimiz birden yolda sesli osuralım
böyle bi dünya yok arkadaş!00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 699 cevap paylaştı. Böyle bir erkek 30 yaşında ve bekar
21 Yorumla- +1 yıl
İstemiyorum evlenmek.Tek bir kadına alışacak kadar olgunlaşamadım.
Aşk İlişkileri konusunda 461 cevap paylaştı. benim yanımda öyle davranmada nerde naparsan yap
51 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılrecep ivediğim desene
32 Yorumla- +1 yıl
Kardeş açıkça neden ben koyunum,herkes gibiyim demiyorsun.
- +1 yıl
seni bu siteye kim aldı onu de hele
+1 yılgüneş dövmesinden soğuttun beni:(
46 Yorumla- +1 yıl
neden?
- +1 yıl
kenan dogulu'nun kolyesi vardi ama : (
- +1 yıl
toplu yerlerde yüksek sesle konuşman marjinallik değildir.
- +1 yıl
Marjinallik hayata bakış açısı,bu sadece bir örneği,kimseyi takmadan hareket ederim.
- +1 yıl
yetmez.
- +1 yıl
Bana yetiyor önemli olan kızmıda bu zaten.
+1 yılTam bir malmışsın
92 Yorumla- +1 yıl
Sende bunu dediğine göre,değneğin tekisin belli.
+1 yılölü taklidi yapın gider
21 Yorumla- +1 yıl
Nabza bakmadan bırakmam.Eğer ölmemişse,ben öldürürüm.
marjinal değil, marjimal diyecektin herhalde?
00 Yorumla
+1 yılnizam,görgü,ahlak,kural ?
01 Yorumlavalla ben senın tam tersınım :D
00 Yorumlane guzel ne guzel memleketım. kamilmisin olm sen
10 Yorumlasenin bu yaptıkların marjinallik değildir ki :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbuzlu badem?
84 Yorumla- +1 yıl
o ne demek şimdi?
+1 yılseray severim
21 Yorumla- +1 yıl
üfffff :)
Bol Şans Dostum..
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler adamım herdaim sanada
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok kötü öyleleri.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne