Eşimle konuşamıyorum?

Eşimle aynı şirkette çalışırken tanışıp çıkmaya başlamıştık. Zarif, alımlı, iyi niyetli, temiz kalpli, yüzüde gönlüde güzel bir kadın.

Sevgiliyken beraber geçirilen zaman kısıtı nedeniyle fark etmemiştim ama evlendikten sonra çok az konuşabildiğimizi fark etmeye başladım. İlk başlarda yeni evli olmanın getirdiği alışma süreci olduğunu düşündüm, 3. yılımızı doldurduk değişen bir şey yok.

Yan yanayken oluşan sessizlik beni inanılmaz strese sokuyor. Saçma sapan ortak nokta arayışlarına başlıyorum. Onun da ilgilisini çekecek, iletişimi sürdürecek konular arıyorum. Sevgiliyken sessizce sarılıp bir şeyler izlemek romantik gelebilir ama evliyken bunu sürekli yapamıyorsun-yetmiyor.

Kardeşinin düğünü nedeniyle ailesinin olduğu şehire gitti iki gündür yalnızım, iki gündür bu durum aklıma takıldı cuma günü oraya gittiğimde sihirli bir çözümle gitsem keşke diyorum, yoksa 7 saatlik dönüş yolculuğu beni yine çıldırtacak.

Erkekler bu konularda çevresiyle rahat konuşamıyor, buda ki anonimliğe güvenerek size sormak istedim.
Aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı? Zamanla düzeliyor mu veya öneriniz var mı?

Eşimle konuşamıyorum?