Günaydııın.
Çok sevince neden sevdiğimiz insanı düşünmeden bir anımız bile geçmiyor? Neden hayata odaklanamıyoruz? Beynimiz farklı bir kimsyasal tespit ettiği için mi yoksa bir farklılık hissettiğimiz için mi?

Günaydııın.
Çok sevince neden sevdiğimiz insanı düşünmeden bir anımız bile geçmiyor? Neden hayata odaklanamıyoruz? Beynimiz farklı bir kimsyasal tespit ettiği için mi yoksa bir farklılık hissettiğimiz için mi?

Bu başladıysa o iş baltalanıyor, olacağı varsa da olmayacak bir durum ortaya çıkabiliyor.
Büyük duygusal boşlukta olanların daha çok başına gelir bu. Birde onu kendinden üstün görüyorsun işte tehlikede burada yatıyor. Yanında doğal olmayabilir, gerginliğine yol açabilir bu durum. Tamamen ona bizim kattığımız anlam. Emin ol hiç tahmin ettiğin gibi üst seviye biri olmayacaktır.
Uzmanlar kendinde olan bir eksik durumu onda gördüğün için onu üstün görüyor, sürekli aklından çıkaramıyorsun diyorlar ama tartışılır. Takıntı geliştirmek kötü bir durum.
Öyle olmadıysan ne mutlu sana kardeşim. Onu düşünmeden duramamak, çok sevmek en az senin kadar karşındakinde yoksa muhtaç gösterir seni ama öyle bir şey yok diyorsan güzel😃
Günaydın.
sevdiğimiz kişiyle yaşadığımız duygusal ve fiziksel deneyimler, beynimizde güçlü anılar oluşturur. Bu anılar, sevdiğimiz kişiyi düşündüğümüzde tekrar canlanır ve duygusal olarak bizi etkiler. Bu da sevdiğimiz kişiyi daha çok düşünmenize neden olur, sevdiğimiz kişiyle zaman geçirmek ve onunla bağlantı kurmak, bizim için önemli ve anlamlı hale gelir. Bu, onunla ilgili düşünceleri sürekli olarak aklımıza getirir ve hayatımızın merkezi haline getirir.
Bence en azından ben öyle düşünüyorum sevdiğimiz kişiyi düşünmeden durmuyorsun, beynimizin kimyasal olarak bize verdiği alışkanlık takıntı neden oluyor, güçlü anılardan ve duygusal bağlılıktan kaynaklanır. Bu, insan olmanın doğal bir parçasıdır ve sevginin gücünü gösterir. Ama eğer ki bu durum hastalık boyutuna geliyorsa işte o zaman iş kötü zaten aşkın faydalı tarafı az zararlı tarafı çok oluyor.
İnsan çok sevince kalbi, zihni, ruhu adeta biricik sevdiği insanla dolup taşıyor, doğal olarak sadece o insan oluyor düşüncelere ve duygulara hâkim olan.. Bu bir refleks tepki gibi, insanın elinde olan bir durum değil.. Tek nedeni var, o da çok sevmek..
Günaydın! ❤️ Aşk işte böyle delicesine kafamızı karıştırıyor. Sevdiğin birini sürekli düşünmenin nedeni, beyindeki dopamin ve oksitosin hormonu gibi kimyasalların salgılanması aslında. Bu kimyasallar mutluluk ve bağlanma hissi yaratıyor. Yani bir nevi seni kendine bağlıyor. Hayata odaklanamaman da bu yüzdendir, hep aklında o var 😍✨ Sevgi gerçekten büyülü bir şey, tadını çıkar.
Cevap
16Cevap
Çünkü sevince her zerrene işlemeye başlıyor zaten kafanı başka işlerle meşgul etmek de istemiyorsun
Çünkü insan sevince gözü başak bir şey görmez.. ben de seversem takıntılı şekilde sever ve sürekli sevdiğimi düşünürüm. kendimden çok onu düşünürüm.
Sevdiğin kadın sana vazgeç dedi diyelim. Ne yapacan Barış kardeş :D
gideriz istenmediğimiz yerde durmayız kısaca :D
Ben kaldım kardeeeş ben kaldım :D
bak istersen gitmeyi deneyebilirsin :D
Yoo :D
Çünkü hep çok sevmekten.. insan yolda yürürken gördüğü kediyi, çiçeği fotosunu çekip atmak ister mi jsjjsjs atıyor valla içtiğin suya kadar anlatmak istermi.. yediğin yemekten o da tatsin istermi, güzel bir mekanda oturunca o da olsun ister misin istiyor insan en çok sevmeyi abartmayı
😂sonra noluyor? Sonrası yok.. olsun mu? olmasin.
Hahahaah dinlicem
Bir farklılık ve çekim hissettiğimiz için. Eğer duygular karşılıklıysa yoğun bir telepatik bağ kurduğumuz için. Ama benim aklıma birisi gelince çok uzun süre önce görüştüğüm biri olsa bile o gün mutlaka o insanla ilgili ya birsey çıkar önüme ya da o kişiden iletişim haberi alırım. Bu da bende farklı bir çekim gücü. Düşünce gücümle hayatıma çekiyorum sanırım.
Sevdiğimiz kişiyi düşündüğümüzde, dopamin ve endorfin gibi "mutluluk hormonları" salgılanır, bu da bu kişiyi düşünmemizi sağlar. Ayrıca, sevgi ve bağlılık, duygusal bağ kurmamızı sağlar ve bu bağ, sürekli düşünme ve onların yanında olma isteği yaratır. Bu, insanın doğal bir tepkisi ve güçlü bir duygusal bağlılık durumunun göstergesidir.
Kısaca aşk aptallaştırır...
Zaten normali olması gereken de bu değil mi? Bence diger türlü olursa sorgulanmalı.. gerçekten seviyorsan aklından çıkma ihtimali yok çünkü
Kalple aklın ortada buluştuğu nokta bu çünkü:)
Evet.. mutluluk getiren sevgi tam da bu
😊👌
Bunun ayarını bulmak lazım. Bir tık fazlası takıntı oluyor. Severken kendimizi unutanlardan olmamamız dileğiyle 🙏
youtube.com/shorts/ljmeTRlWU8Q?si=8ZH0JJV9V3P4TEF6
Uff yapmasaydım olmazdı😅
Ahahahaha 😅
Efendim 😅
Ama çok ayb kovuluyorum 🥹
Uff bana bunlarla gelmeyin 😒 sövüyorsunuz gibi hissediyorum olmuyor ama 🥹
İyi bari 😅
Aşkın kanunu bu şekerim düşünmeden yapabiliyorsan sevmiş olamazsın ki zaten
Yaaa olum profil çok güzel lan ikidir görüyorum söylemeden yapamayacagım sen bunu wp YouTube her yere koy bence
Evet tabiki o
Rica ederim yalı çapkını kazım ağaya benzetiyorum biraz ayrıca takım da çok yakışmış böyle de sapık gibi oldu sanki beni yanlış anlama ama güzel yani söylemek istedim
Teşekkürler
İşsizlik kanka bu , bi işle uğraş aklına bile gelmez 😂
Ya da başka kadın düşün 😎
Değil kanka.
Tamam çok sever insan eyvallah ama her şeyini o’na endekslerse hayatına devam edemez.
Sadece sevip o’na odaklanmaya gerek yok.
Kamu spotu ; aklımızla sevelim kalbimizle değil. O olsa da olmasa da hayat devam ediyor ve etmek zorunda
Şimdi sen az mı seviyosun yoksa başka kadın mı düşünüyosun🙄🙄
@tortitotilla heeeh! Sen şimdi naneyi yimedin mi @GOKHANoturumactı
Aklımla seviyorum , ait oluyorum yavrum.
Aklımda şu an neler var biliyorsun 😔
kalp sever akıl düşünür😏 Aklındakiler naneyi yemene engel değil şu an aşko😂
Senin bacaklarını kırarım kadın 😂
Tamam adam😂
Çünkü onu merkezimiz yaptığımız için çok sevmek akıllara zarar 😂
Kalp atacak agaa başka yolu yok 😂
Bir üst evresi onu düşünmediğin halde hissetmek o zaman onun duygularını da yaşıyosun
Yok öyle değil duygu ve düşuncelerini yaptıklarını yapabileceklerini neyi neden yaptığını her seyi bilirsin ama biraz ürkütücu ve korkutucu gelir böyle sevilince insanlar kaçıyor genelde bu yüzden korkutmamak boğmamak gerek😂
ajsbjj güzel de olsa yoğun duygular zehirleyebilir hele karşındaki alışık değilse ters teper sevgiyi zamanla derinlestirmek daha sağlikli özellikle erkekler cok aceleci ben mesela cok yavaşım bağlanmak yıllarımı alır
Aceleci birini iterim yani
Kalp beyne hükmediyor. Onu görmemiz lâzım, onu düşünmemiz lâzım diyor herhalde.
Ve akıllarda ki soru oda beni düşünüyor mudur?
Aşk işte kör sağır dilsiz vede a. pt. al oluyorsun tavsiye etmem
Çok seviyorum aşığım ama her an onu düşünmüyorum, sorun bende mi acaba
Asık sevgi Allah sevgisidir gerisi yalan. Kimi ondan çok seviyosan alıp götürüyor
Sevince dünya güzelleşiyor. Hayata daha iyi odaklanılıyor aslında.
Her şeyimizle onun ve onunla olduğumuz için galiba ama bazen fazla olabiliyor
Ben abartı olduğunu düşünüyorum çok sevmek diye bir şey aslında sevgi değil duygularını karmaşıklığı
Bilinç altına kodlanıyor işte yapacak bir şey yok :D
Aşkından ızdırabini da...
Arkadaş ne yapmaya çalıştıkları belli degil ki seviyorsan seviyorum sevmiyorsan sevmiyorum yani ne !
Öyle ama cidden
Bu bizim lanetimiz
Aşk'ın yanıda bu işte
Çok sevdiğimiz için tabi😂
S alak olduğumuz için.
Abartıyorsunuz ssd
Nasılsın
Aşıklara sor bunu biz nerden bilek 😏
Benim kısmetim kapalı ben evde kalmışam 😏
Sorunun içinde cevabı gizli 🫠
Kimya değişiyor, hormonlar ateşleniyor.,
İstemsiz bir durum sanırım bu
günaydın bunlar beynin oyunları 😃
Çünkü sevmek böyle bisey
Demek ki çok sevmemek gerek
Böyle bir şeyi yaşar mıyım acaba
Çünkü her saniye özlüyoruz onu istiyoruz.
Valla bilmiyorum ama bende bu var
sürekli aklımızda çünkü
Aşk bir sınav gerçek den öyle hayat her şey sabır sabır Başka bir şey yok
Aşk beyni esir alıyor
Çok sevdiğiniz için
bilmem, hiç çok sevmedim.
hande ile kerem olmasaydı iyiydi
Bağlılık bunun adı
Keşke o kadar çok aşik olabilsem birine
dururuz dururuz biraz anlık bazı şeyler
Doğal
Cinsel çekim