Eşit dendiğinde genelde aklımıza "Hayat müşterektir." cümlesi gelir.
Sence her şey evlilikte eşit biçimlerde mi? Duruma göre mi paylaşılmalı?

Eşit dendiğinde genelde aklımıza "Hayat müşterektir." cümlesi gelir.
Sence her şey evlilikte eşit biçimlerde mi? Duruma göre mi paylaşılmalı?

Önemli olan eşitlik değil, adil olmak. Birisi bir yükü sırtlarken diğerinin ona yardım etmesi, yardım teklif edecek merhametinin olması. Yoksa sen a yükünü kaldırdın 20 kg bende b ve c yükünü kaldırıyorum ki 20 kg etsin toplamda gibi bir matematiğe gerek yok. Anlamsız da. Sonuçta o senin askerlik arkadaşın veya ticaret yaptığın insan değil ki küçük detayların bile hesabını yapasın. Erkek maddi yönden yardım eder, kadın yuvayı kurar dekore eder. Nereye ne lazım, bunu bilir söyler. Maneviyatı, o atmosferi hazırlar. Gezilecek yerleri bulur, yeni insanlarla tanışır farklı maceralar bulur vs. Ev işlerine erkeklerin de yardım etmesi gerekir o ayrı. Özellikle kadın da erkek de çalışıyorsa. Evin işleri kadına yüklenmemeli. Ki adil ve yardımsever bir insan eşi çalışsın çalışmasın bütün işi onun yapmasını istemez ve dayanamaz da. Kendi işini en azından görür, bir nebze olsun yükünü hafifleteyim dıyerek. Kadın kendi birikiminden bir şeyler alır eline yük olmayayım, sürpriz yapayım vs dıyerek. Yani evliliğin keskin çizgileri olmamalı bence. Sonuçta sevdiğin insan, her leyin hesabını yaparsan mutlu olamazsın
🤌🏻🤌🏻🍫✨
Duruma göre olmalı bence. Şimdi çok klasik bir örnek olacak ama evlendin çocuk yaptın. Babalık izni doğumdan sonra 10 gündür, anne için doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta izni vardır.
Tabi ki erkek eşine yardım edecek bunu yapmak zorunda ama hayatım bugün 12 saat çocuğa ben baktım 12 saat sen bak biyolojik olarak yapılamaz.
Başka şeylerle de örnekleyebiliriz kimi zaman erkek fazla sorumluluk alacak kimi zaman kadın... Duruma göre saygı, sevgi, anlayış, güven temelli konuşarak beraber karar alınmalı. Ayriyeten evlilikte bence eşitlik ve mantık diye bir şey yoktur. Bu gibi kavramlar zaten sürekli ilişkide sorun aramaya çalışan bu kafası karışık insanları olumsuz yönde etkiler. Zaten aşkın, evliliğin doğal yolla iki insanın ister istemez tek olması olduğunun farkına varamıyorlar.
Eşit olamaz kesinlikle bakın mesela kadın ev hanımı oluyor erkek ise dışarda hamallik yapıyor şimdi erkek gelip eşine diye bilir mi ikimizde eşit olalım sende benimle birlikte hamallık yap diye bilir mi diyemez tabi güç faktörü var karı koca eşit olamadı daha başka örneklerde var onlar sakıncalı olduğu için vermiyorum 😂
Bence bizler eşitliği Felan bırakalım şöyle diyelim Allah herkese hayırlı bir eş nasip etsin
Kadın çalışıyor erkek gibi yemek temizlik gibi işler ortak olmalı diye düşünüyorum🙂
Yemek zor sonra sonu hastanelik olur 😂
Yok yok olmaz erkeklerin güzel yemek yapanı çok var😄😄
😂😂😂Allah Allah 😂
Onlar nadide bir çiçek gibi 😂
Peki🤣🤣👍🏻
Ama bi patates kızartma yapabiliyoz 😂
Teşekürler 🌸🌸
Rica ederim✨
Hayır eşit şekilde olmaz erkeğim sorumluluğu biraz daha fazla olmalı bence çünkü söz veriyorum seni piremsesler gibi yaşatıcam diye 🤨😂
🤣🤣👍🏻
Cevap
18Cevap
Merhaba,
Evet bana göre eşit olmalı, her halükarda desem de olmaz, ağır işler erkekte olmalıdır!
Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır. Hadisi şerif...
Erkek fiziki olarak daha güçlüdür kadından...
Evet ama öyle olmuyor asla hep erkek yırtıyor o sorumluluklardan..
Şimdi gelir kadın düşmanları bu yorumuna😄😄
Boşuna kadın nefreti kusuyorlar siliyorum güzel güzel onların yorumlarını parmaklarına yazık:)
Ataerkil toplum etkisi haklısın genelde evet👍🏻
Gelsinler bizde kimin ne olduğunu öğrenmiş oluruz ama gerçek bu bildiğim doğrudan şaşmam 🥳🥳🥳
Kabul etsinler etmesinler gerçektende dediğin gibi. Keşke müşterek olsa ama olmuyor.
Sanki soruyu bir de cinsiyet üzerine açmışım gibi yardırmış bir de ahahaha gül gül karnım ağrıdı🤣🤣
Ammmaaan boş ver biz biliyoz zaten..😅🥳🌿
🌸🌸💜🍫
Bence değişir kişiye göre ben eşime her zaman yardım ederdim. genel olarak bakarsak da Evlilikte sorumlulukların eşit paylaşımı, ideal olarak hedeflenen bir durum olsa da, gerçek hayatta birçok faktör bu eşitliği etkileyebilir. Bu nedenle, sorumlulukların "her koşulda" eşit şekilde paylaşılması yerine, "eşitlikçi" bir yaklaşım benimsenmesi daha doğru olabilir. Her bireyin farklı yetenekleri, ilgi alanları ve tercih ettiği sorumluluklar vardır. Eşitlikçi bir yaklaşım, bireylerin güçlü yönlerini kullanmalarına ve hoşlanmadıkları işleri paylaşmalarına olanak tanır.
Evlilikte her şey eşit olarak paylaşılmaz, evliliğin ruhuna aykırı bir durum olur bence.. Evlilik, her şeyden önce çiftlerin arasındaki güçlü iletişim ile yürümesi gereken bir müessese olduğu için; çiftler evliliğin getirdiği sorumlulukları konuşarak ve anlaşarak dengeli bir biçimde paylaşmalıdır fikrimce..
Mesela yemeği her zaman kadın hazırlamasın, kadın 4 gün yapıyorsa, 3 gün de erkek yemek yapsın. Hatta bazı akşamlar birlikte yapsınlar, çamaşırları kadın makineye atıyorsa, bulaşıkları da erkek makineye dizsin, ütüyü dönüşümlü yapsınlar falan filan. Arada rol değişimleri olsun yani. Bence çok daha keyifli bir hâl alır böyle olursa..
Aynen öyle işte bu dönüşümlü anahtar kelime🤌🏻✨
Oyle oldugunu dusunuyorum, bizzat kendi ailemden örnek vereyım yıllarca annem ev hanımı oldu ve babam çalıştı bu süreçte görev dağılımı oldu yani, ama bi ara babam iş bulamadı yani yaklaşık 3 4 ay sürdü bu süreç ( 18 yaşından beri çalışan birisinin birden işsiz kalması çok zor yani ), Bu süreçte de annem çalıştı babam bize baktı gayet yemek yaptı, temizlik yaptı ve aynı zamanda iş aradı yani koşullar ve görevler değişir ama sorumluluk hep eşit dağılır bence çünki tek tarafa yıkılırsa olmaz yürümez, evliliğin anlamı kalmaz zaten
Hayır. Herkesin kabiliyetine göre.. Misal ben çocuk doğuramam. Çocuk emziremem.
Ama her şart altında rızkımızı temin edebilirim. Sağlıklı olduğum sürece..
Eşim de bu çalışma şartları altında ezilmesine göz yumarak çalışmasını isteyemem. O evin içini halletsin, zorladığı noktaları ben hallederim. O konforunu bozmasın ki, evin içindeki huzur da bozulmasın..
Evin içindeki huzur, her şeyden önce gelir.
Evlilikte sorumlulukların her koşulda eşit şekilde paylaşılması gerektiğini düşünmüyorum. Her çiftin ilişki yaşamak anlaşma durumu ve koşulları farklıdır. Önemli olan, iki tarafın da karşılıklı olarak ihtiyaçlarını, yeteneklerini ve zamanlarını göz önünde bulundurarak adil bir denge kurmaları olur. Eşitlikten çok, adalet ve uyum daha önemlidir. Bu şekilde, her iki taraf da ilişkiden memnun ve mutlu olabilir.
Benim çevremde yarı yarıya ya da kadın daha fazla sorumluluk alıyor. Yarı yarıya dediğim erkek dışarda çalışıyor kadınsa ev hanımı. Kadının daha fazla sorumluluk aldığı modelde kadın hem dışarda hem içerde çalışıyor, erkekse dışarda çalışıp içeriye de (ev işleri, çocuk bakımı) ufak tefek destek atıyor. Duruma göre paylaşılmalı tabi ki ama genelde kadında daha fazla yük okuyor maalesef. O yüzden erkeklerin evlilikten kaçıyor olması imajını hiç anlayamıyorum. Bence tam tersi kadınların kaçması lazım.
Bazen bir taraf fazla bile sorumluluk alabiliyorsa (hastalık, yorgunluk gibi durumlarda) o zaman gerçekten sevgi ve saygı vardır.
Çok haklı yorumun👍🏻
Bazen eşit olmaya bilir,, ama her iki taraf da üzerine düşen sorumluluğu severek ve bir bahane uydurmadan elinden geldiği kadar yerine getirirse, böyle bir sorun da oluşmaz
Hayır eşit paylaşılması mümkün değil zaten ama duruma şartlara uygun sorumluluklar paylaşılabilir buda ilişkiyi daha sağlıklı huzurlu olmasına sebep olur çünkü tek kanatla kuş bile ucamıyor diğer kanata ihtiyaç duyuyor evliklikte öyledir
Her şey eşit olamaz bence. Örneğin erkek tüm gün ağır şartlarda çalıştıysa ondan yemek yapmasını bekleyemezsiniz. Eşler birbirinin hayatını kolaylaştırmalı, yük olmamalı
Annenin veya babanın görevleri belli olmamalı. Birinin yapabildiğini öteki de yapabilmeli. Yapamıyorsa da bu konuda çaba göstermeli.
Her sorumluluğun eşit şekilde paylaşılması fıtrata aykırıdır. Maskülen sorumluluklar % 80 erkeğe ait iken feminen sorumluluklar da %80 kadına aittir.
Eşit şekilde paylaşılsın isterim ama genelde kadınlar daha çok sorumluluk alıyor o yüzden eşit olamıyoruz😏
Sorumluluklar farklı oluyor. Her ne kadar eşit desek de maalesef lafta kalıyor. Havada asılı kalan cümleler çok fazla var maalesef.
Seven insan sevdiği için hep daha fazlasını yapmaya çalışır. Zaten bu şekilde dengelenir.
Kesinlikle. Toplumun biçtiği cinsiyetçi rollerden ziyade birbirine yardımcı olan anlayışlı çiftler olunmalı.
Hayır erkeğin sorumluluğu ayrı kadınını ayrıdır bence.
Öyle bir kural yok. Erkeğin sorumluluğu fazladır ama.
Kesinlikle eşit paylaşılması gerekiyor
eşitlik görecelidir, maddi açıdan çok kazanan daha fazla paylaşabilir
Paylaşılması gerekiyor
Eşit olması zor
Evet öyle olmalı
Hayır tabi ki
Herkesin şartları farklı
Lafta evet
Lafta kalıyor genelde doğru.
Her koşulda mümkün değil
Paylaşılmalı.
Evet