Sono hoç borokmoyocoğom.
Bi nefes alın, bi soluklanın, bi dinlenin. Başnot: Sorunun şahsımla alakası yoktur.

Sono hoç borokmoyocoğom.
Bi nefes alın, bi soluklanın, bi dinlenin. Başnot: Sorunun şahsımla alakası yoktur.

Ben bunu şöyle düşünüyorum. İhanetin bir cezası olsaydı, bunun bir kişinin ne kadar incindiğine ve ihanetin boyutuna göre değişmesi gerekirdi. Ama bence aşk gibi duygusal konuların cezası hukuki değil, manevi olmalı. İhanet, güveni ve sevgiyi yıkan bir şey; dolayısıyla, insanların yaşadığı duygusal yıkım, yıllara vurulamayacak kadar derindir. Yani, ihanetin cezası insanların vicdanında ve kalbinde yatıyor. Duygusal açıdan yaralanan kişi için belki uzun yıllar süren bir iyileşme süreci olur ama bu, mahkeme salonlarında değil, kişinin kendi içinde yaşanır.
İhanetin her türlüsü direk uzaklaştırmadır :) 2. Başnot: bir arkadaş için sormuştum denir ya 😁😁
Kendi gibi biriyle sınansın kâfii 💅🏻
O nasıl beddua ya 😂
Cevap
13Cevap
Bana göre ömür boyu ceza
20 yıl yeterli galiba gençliği bitsin yeter benim için 🤣
Var ya bence bir insanın vaktini almak umut vermek de cezası olmalı yıllarını verip aldatılan insanlar var
Bir hayali yıkmanın bedelini kaç sene hafifletir ki?
Bilmem
Bence hafifletmez
Gün yüzü görmesinler çok mu ağır olur?
Çok agır sanki. Yüreği soğuyanın savaşı biter demiş Sezai Karakoç vardır bir bildiği herhalde.
Savaşı olanın, yüreği yoktur demiş EYY, vardır bir bildiğim.
Farklı savaşlardan bahsetmişlerdir belki. Her savaştan ölü çıkmazsın :)
Bilmiyorum, Karakoç’a aşık atmak haddime değil ancak savaşın olduğu yerde muhabbetten bahsedilmez sanki be. Hem, her savaştan ölü çıkmasa da; her ölü bir savaştan çıkmıştır.
EYY siz miydiniz ? Her savaş bi gün bitmez mi? Hayata da dönmek gerekir. Bence biraz zaman lazım sadece. Zamanla soğur. Soğumuyorsa da bununla yaşamaya öğrenir insan. Öyle ya da böyle bi şekilde sağ çıkarsın sanki
Bizdik. Ben savaşa karşıyım başlı başına. Neden soğuması gereken bir yürek olmalı ve neden o yürek bir savaşla yerle bir edilmeli? Mücadele insanı yorar.
Haklısınız. Keşke olmasa yaşanılanlar yaralanmasak düşüp kalkmak zorunda kalmasak. Mücadele etmekten ziyade karşımızdakinin haketmediği bir his uğruna gösterdiğimiz çaba yorar sanki. Çok görmedim ben hayatımda mücadele etmeden oluşan güzellikler :) umarım siz görürsünüz
Tüm güzellikler, hayırlı ömürlerle nihayet bulsun. Neticede aynı noktaya geldi konu. Geceniz güzel olsun. 🍃
Bilmukabele 🌸
İdam ya da sürgün olmalı cezası. Birde hapislerde besleyecek miyiz?
Bizi aldatan, bizden değildir.
Müebbet.. Hatta ihanetin bedeli ölümdür..
Bence 10 yıl
Ve böylece kimse kimseyi aldatmazdı😂😂
Yatarı olmasına gerek yok. İhanetin bedeli olmaz.
Bunun bir cezası olacaksa ömürlük olmalı
Ağırlaştırılmış müebbet
Hatta direkt idam ya en temizi
😂😂 dindi mi öfken?
Öfkeli miydim ki dinsin 😂
Öyle gibi 😂
Yok bee 😂
Kimseye öfkem yok kendi halimde yaşıyorum öyle 😂
Aman aman 😅
😂
Hayatımdan s. tir ettim yeterli bir ceza
Vay 😂
Keşke olsaydı. Müebbet
Bir anlık değil bir ömürlük olurdu
Dışarda insan kalmazdı 😂
Müebbet yerdi.
3-5 daha fazla olursa memlekette kimse kalmaz 😅😂
Müebbet..
Şöyle bir 2 3 yıl olsa iyi olur
Müebbet olmalı. 🙄
Bilmem cehennemde öğrenirsem söylerim
Müebbet hzhxjjsjsj
Hiç yatmazdım kimseye ihanet etmedim
idam
Sonsuza kadar olmali
Müebbet
Ağırlaştırılmış müebbet olmalıydı
70 yıl olabilir..
En az 50 yıl
Hapis yatırmak o suç için ne kadar adil olurdu?
Onun suç olduğunu kabul ediyorsan hapis yatırmanın da adil olduğunu kabul edeceksin. :)
Anlamadın. Hapis yerine idam daha adil olur
Kurduğun cümleye göre doğru anladım :)
Nasıl kurmalıydım ki cümleyi
O suç için adil olan ceza idamdır. Demeniz de yeterdi bence. Yani amacım ders vermek değil he, sadece görüşünüzde direkt bana karşıt gibi bir yorum olmuş. Ama siz bana hak vermek suretiyle daha ağır cezaya vurgu yapmışsınız.
Zaten başıma ne geldiyse bundan geldi cümle kurmayı bilmiyorum
2 yil
Idamm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?