Düğüne 1 ay kala ayrılmak?

Merhaba. Biraz uzun olacak ama okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim. Benim 2 yıllık bir ilişkim vardı bunun 4 ayını nişanlı olarak geçirdik bir ay sonra düğünümüz vardı ama geçen hafta yaşadığımız bir kavgadan dolayı ayrıldık. Erkek arkadaşım zor bir insan bunu biliyordum ama bir şekilde idare edip alttan alıyordum bazı arkadaşlarımla konuşmamı istemedi sırf o istemediği için küstüm özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyordum çalışmamı istemedi işten çıktım çalıştığım yerde tek başıma yaşıyordum o evi kapatıp aile evine dönmemi istedi döndüm bunların hepsini sevdiğim için yaptım belki daha iyi oluruz diye yaptım ama hiç kıymetim bilinmedi. ‘Geçimsiz’ kelimesinin vücut bulmuş hali kendisi ve ben artık dayanamadığım için son zamanlarda alttan bile alamıyordum ben almadıkça kavgalarımız daha çoğaldı küfürler hakaretler havada uçuştu ben hep ılımlı bir insan olmaya çalıştım ama artık benimde dayanacak gücüm kalmadı o bana nasıl geliyorsa bende ona öyle gitmeye devam ettim. Nişanlandığımız gün bile kavga ettik sürekli ayrıl barış bir ilişkimiz var hani nişan döneminde maddiyattan dolayı insanlar stresli olur diyebilirsiniz belki ama bizim öyle bir sıkıntımız yokta nişanlımın maddi durumu çok iyi bende zaten üstüme düşen her şeyi yapıyorum. Ailelerimiz hiç bir şeye karışmıyor çok iyi anlaşıyorlar biz her şeyi kendi kafamıza göre yapıyoruz ama gözünün üstünde kaşın var diye kavga eder hale geldik. Ben ne söylesem ters anlıyor, kızacak sinirlenecek diye bir şey söylemeye çekinir hale geldim korkuyorum kavga çıkacak diye. Son kavgamızda da ben haklıydım oda bunu kabul ediyor ama kavgamız çok büyüktü aileler duydu ve şimdi doğal olarak benim ailem onunla evlenmemi istemiyor çünkü çok fazla kavgamıza şahit oldular. Şu an kendisi ben düzeleceğim diyor düğünümüze 1 aydan az bir süre kaldı gerekirse psikoloğa gideceğim psikiyatriye gideceğim senin için diyor sen haklısın diyor bize yazık etme diyor düğünü yapalım diyor ama bende düğünü ertelemeyi teklif ediyorum gerçekten gidelim psikologa bakalım deneyelim anlaşabiliyor muyuz görelim sonra düğün yapalım diyorum o da bana düğün ertelenir mi çok saçma diyor. Sizce düğün ertelemek saçma mı? İnsanlar evlendikten sonra uysallaşıyor mu düzelirler mi?
Düğüne 1 ay kala ayrılmak?