Bu durumda aldatma affedilir mi?

Cidden çok sinirliyim 1 aydır kocamla görüşmüyorum sinirden ama boşanmak istediğimi söyledim ama yine de buraya yazayım.

Arkadaşlar ben dis hekimiyim ailem yurt dışında. 1 aylığına hem ailemi görmeye hem de belki iyi bir iş bulurum diye gittim. Eşim benimle geldi 2 hafta kaldı sonda turkiyeye geri döndü işi gereği. Bizim karşı komşumuz kızıyla yaşıyor. Kocası nerde bilmiyorum dul mu boşanmış mi onu da bilmiyorum. Eşim binaya girerken kadın esimi görmüş ve onu kapıda beklemiş. Eve varınca da ayak üstü selam vermiş. Sonra kadın tam olarak anlamadım ama bir şekilde kocama sarkmış. Uygunsuz giyinmiş ve uygunsuz hareketlerde bulunmuş açık açık teklif etmiş. Zaten kadının tek derdi 1 gecelik bir şey yaşamak. Eşim de kadının hareketleri sonucu tuzağa düştü. Zaten eşim bana bunu anlatmadı. Üst aynı katta oturan kuzenim söyledi bana. Bizim katta 3 daire var. Sonra esime sorunca o da kuzenimin eşinin söylediklerini bire bir söyledi. Eşim beni cidden çok seviyor. Ve asla planlı bir şey değil. Buna eminim. Belki bir kaç ay cezasını verdikten sonra affederim bilemiyorum size sorayim bi. Zaten komsularla el birliği yapıp kadını uygunsuz hareketleri var diye polise şikayet edeceğiz.

Bu durumda aldatma affedilir mi?