Nasıl davranayım sizce?

Biri var aynı yerde çalışıyoruz, bir üst konumdayım o alt konumda. Depremde annesini evini kaybetmiş canıda yanmış biri. Flört eder gibi konuşuyoduk. Benim sevdiğim tişörtü sırf ben sevdim diye üst üste aynı günlerde giydi. Akşam iyi geceler sabah günaydin yazardı yazamasamda. Geç yazsam dahi anında yazardı geç yazdığım zaman mesajının üzerine mesaj atardı.

Bir gün bana benden evlilik bekleme gezeriz dolaşırız takılırız o kadar dedi. Bende sen beni takılmalık görmüşsün dedim. Bunun üzerine ben sana öyle bir şey demek istemedim dedi ve tartıştık.

Her kıza aynı olduğunu evliliği genel istemediğini belirtti. Bende dedim hem istiyosun hem istemiyosun o nasıl oluyor? Bana şunlari dedi,

Herkesten her şeyden çok istiyorum ama mutlu olmaya gücüm yok benim. Güzel bi eşim güzel bi kızım güzel ni yuvam olsun bende istiyorum ama buna gücüm yok. Tükendim ben pes ettim anlayacağın. Gönlümü çekse de yârin hayali Aşmaya kudretim yetmez cibâli Yolcuyum bir kuru yaprak misâli Rüzgârın önüne katılmışım ben.. Şiiri attım evet şiirde şair bir şeyler olsun istiyor ama buna onun da gücü yok.

Bana bunları dedi hem beni istiyor gibi hem istemiyor. Böyle birine nasıl davranayım sizce? Ben tamam diye kabul etsem de o üst üste yazıyordu sanki kalayım da onu ikna edip kendime inandırayım diye. Beni sevip bağlanırsa giderim diye korkuyor sanki diye de düşünüyorum çünkü benden hoşlandığını biliyorum çok net bu.

Nasıl davranayım sizce?