Sizce nasıl davranayim?

Biz evlendik evleneli balayına çıkmadık üç sene oluyor dugundeki takılarlami gidelim bozdurmayalim diyerek istersen ablamın yanına İzmir'e gidelim dedi mecbur kalıp tamam dedim gittik basbasa haliyle kalamadik kalsak ta kaynanam arayıp durdu tatil ypaarken söz verdi seni goturcem diye cocuk oldu şimdi yaşına gircek çocuk durmaz orada para veriyosak gittiğine değsin ama söz goturcm dedi bugün eltim geldi ağustosta tatile gitceklerini söyledi eşim beraber gidelim dedi sana uyarmi dedi bende olur dedim masrafları bolusuruz diyeymis meğer eğer diyor onlarla gitmek istemiyorsan seneye gideriz eğer gidersen beraber gideriz iki üç günlüğüne diye bende diyorumki madem bu sene gidiyoruz başbaşa bı yere gidelim ha onlarla ha onlarsiz onların borç olduğu halde gidiyolar biz borç yok seneye gidiyoruz onlar diyor parayı yiyor hiç köşeye atmıyor bende diyorumki bı insan parayı koseyede atcak gezecek te yiyecekte masraflı oluyorsa gitmeyelim dedim cok sinirlendim gitme hevesim kalmadı paranın turşusunu kursun

Sizce nasıl davranayim?