Kürt olmasını aslında önemli değil. Önemli olan hayata, insana, kadınlara bakış açısı. Fakat çocuğunuz olduğunda, onlar Türk değil Kürt diyecekse benim için olmaz. Çocuklar anadolu toprağının çocukları, zaten yemesi içmesi vs kültürlerimiz çok kaynaşmış. Fakat ataerkillikten uzak dur. Sen çalışırken maaşının yattığı banka kartını “kadın kısmında durmaz para” diyip elinden alacak mı? Kendisi böyle düşünmüyorsa dahi annesi düşünüyor olabilir. Bu sebepten evlenip 4-5 gün sonra boşanmış kadın bir arkadaşım var. “Bizde böyle şey olmaz”, “bize uymaz”, “bizde bu böyle olur” gibi sana direkt kendi yaşam biçimini dayatmaya çalışacak mı, bunlar çok önemli. İstediği kadar romantik olsun. Önemli olan mantıksal açıdan nasıl gördüğü.
01 Yorumla
Soran1 yılAilesi tam da anlattiğin gibi maalesef
En İyi Cevaplar
1 yılBence hata yaparsın. Bu yaşlarda aşıkım, aşıkım modunda oluyorsun ve ilerde mantıklı düşünmeye başladığında yaptığın hatayı görüyorsun. Bence ailenin de kıymetli fikirlerine değer verip, deneyimli arkadaşlarının fikirlerini alıp ona göre son kararını vermeni öneriyorum 😊😊
012 Yorumla
Soran1 yılSeviyorum ve bence sevgiyle her şey halledilir
- 1 yıl
Şu an aşkın aklının önünde. Deneyimli ve senden büyük kadınların tecrübelerinden yararlanmanı öneririm.
1 sene sonra aşk bitince ona ve ailesine tahammül edebilirmisin. Bu sorunun cevabı evet ise devam et derim 😊😊
Soran1 yılSeviyorum ve onun için her şey yaparom o da yaparim biliyorum
Soran1 yılO da benim için her şey yapar
- 1 yıl
Karar senin tabii ama en azında 30 yaşından olsan sana herhangi akıl verme moduna girmezdim ama, bu yaşların duyguların aklının öneme geçtiği yaşlar.
Tabii karar senim tabii😊😊
Soran1 yılTesekkur ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Sadece kalbine değil, aklını da dinle 😊😊
Görüşmek üzere 🙋🏻♂️🙋🏻♂️
Soran1 yılYaa çok teşekkür ederim 🌺
- 1 yıl
Rica ederim gizlicik 😊😊🙋🏻♂️
Soran1 yılMardinli sevgilim @barney33
bencede ayrıl hor görürlerse tepene binerler ezerler olmadık şey yaşarsın şimdi tatlı gelir erkek sevgi cart curt hamile kalırsın üzerine cuvalı dayarlar çocuk düşer allah korusun eline sağlık gerçekci düğşünün aşk silkiyim aşkı sevgiyi
013 Yorumla
Soran1 yılSevgilimin ailesiyle alakası yok karakter anlamında
Soran1 yılAilesi gibi dar görüslu değil
Soran1 yılGerçekten aile bağları çok güçlü ama kafam çok karışık
- 1 yıl
kızım ben yaşadım ben bilirim. milletin tepene çıkmasını ben kaldıramam diyorsan evlenip de kocanla kötü olmaya hiç gerek yok çünkü hayat zehir olur hem ailesinden çekersin hem kocandan zamanla saygıda kalmaz ayrıca her bokun suçlusuda sen bilinirisn zamanla bu kez her şeyde çocuk sinirlenip tartışmaya başlar bu fiziksel şiddete de gider anladın mı kafam karışık cart curt saçmalıklara gerek yok ya kaldırım diyebilecein zamana kadar bekliycen ya da vazgecicen yoksa adamı silkerler benden demesi
- 1 yıl
böyle analtıyorum kolay değl ha onu söyleyim kolay değil başkasının zulmünü çekmek o vakit geçmez sana haberin olsun kocandan da bu dediğimi görürsen eğer kaçacak delik ararsın onun psikolojisi bambaşka bir şey ben sana söyleyim düşünsene bi kendini hayal et sabah anasından babasından çekiyorsun iş güç hem yoruluyorsun belki agızları durmuyor belki götlük ediyorlar seni kocana şikayet edecekler kocan anam babam diyecek ona göre sana haklı bile olsan anlamadan dinlemeden kızıcak zoruna gidicek zamanla aynı pislik devam e dicek kavgalar artıcak sonra kocanın bile yüzünü görmek istemeyeceksin psikolojil olarak.
BUNLAR HİÇ KOLAY ŞEYLER DEĞİL yaşını bilmiyorum ama öyle bir karar verki PİŞMAN OLMA
Soran1 yılBilmiyorum bunu gerçekten çok uzun bir süre düşünmeliyim haklısın işin sonu çok kötü bitebilir ama ona karşı olan sevgim bu süreyi uzatıyor sürekli erteliyorum
Soran1 yılAma bu işin bir sonu olacak bitecek gibi hissediyorum
Soran1 yılVerdiğin tavsiyeler için teşekkür ederim 🌺
Soran1 yılÇook teşekkür ederim canım 🌺🖤
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılNiye değer vermesinler bizde doğuluyuz gayette değer veririz kadınlara seviyorsan evlen sadece Mardin çok küçük bir yer şehre alisabilir misin onu düşün.
04 Yorumla
Soran1 yılŞehir sorun değil mardin halkı pek açık değil eskişehirde ki gibi giyinemem ordaki gibi yasayamam o sorun
- 1 yıl
Giyinirsin artık herkes giyiyor eskisi gibi değil Eskişehir de nerden buldun Mardinliyi 😄
Soran1 yılMardini gördüm benim açıklığım çok gelir oraya ikimizde ayni yerde calişıyoruz öyle tanıştık
- 1 yıl
Anladim
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle, işin duygusal boyutunu göz önünde bulundurmak önemli. İnsanlar kültürel farklılıklarından dolayı yargılanmamalı. Eğer sevgilin seni gerçekten seviyor ve destekliyorsa, bu çok değerli. 🌟 Ailelerin farklılıkları zamanla aşılabilir; önemli olan sevgilinin sana ve senin değer yargılarına nasıl yaklaştığıdır. Arkadaşlarına ve aileye kulak ver ama kalbinin sesini de unutma. Sonuçta en çok senin mutluluğun önemli ❤️.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 651 cevap paylaştı.
1 yılKültür farki ailesi geniş olur her gün akrabaları ile uğraşırsın çay getir kahve götür yemek yap bulaşık yıka hadi tatlı yap hadi şunu böyle yap diye kafanın etini yerler
325 Yorumla
Soran1 yıl8 kardeşler ve acayip töre bağımlısı bir aile beni böyle kabul etmezler ben eskişehirliyim giyimim konuşmam düşüncem her şeyim onun ailesinden farklı
- 1 yıl
O zaman neden hala ısrar ediyorsun
Soran1 yılSeviyorum
- 1 yıl
Kusura bakma sevgi ile bir boh olmuyor sadece
Soran1 yılHaklısın maalesef
- 1 yıl
Sala. K sin bir kaç yıl sonra haberlerde oldu diye çıkmazsın inşallah
Soran1 yılBenim sevgilimden yana bir sorunum yok tek sorun ailesi çocuk mükemmel biri benim gibi düşünüyor her konuda fikrimiz aynı
- 1 yıl
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor jdjdjfjr
Soran1 yılÖyle deme çok iyi biri 😆
- 1 yıl
Görürsün bakalım
Soran1 yılNeden ki mardinliler kötümü olur
- 1 yıl
Hemde nasil
Soran1 yılBiraz anlatirmisin ya ama bu hic oyle biri değil
- 1 yıl
En iyisi bile aile düşkünü olur kanka kültür farkınız çok başka akraba evine gittiğinizde aynı yerde yapmanıza müdahil olurlar kapı dinlerler ufacık hatanla seni rezil ederler şiddet gorursun
Soran1 yılbir şey soracagim bazi arkadaslarimin sevgilileri var onlarda iste biri manisali digeri ankaralı manisalinin sevgilisi urfalı ankaralı arkadaşimin sevgilisi diyarbakirli bu iki sehirde dedigin gibi urfa ve diyarbakır
- 1 yıl
Eee?
Soran1 yılYani urfalilar ve diyarbakirlilarda mardinliler gibi senin anlattigin gibiler mi
Soran1 yılUrfalı ve diyarbakırlı tanıdiğın varsa cevaplarsan çok memnun olurum
- 1 yıl
Mardinliler daha hanzo
Soran1 yılNe yani en şanssızı benmiyim
- 1 yıl
Diyarbakirlilar kızlarına çok düşkün okur urfalilar ise bir tık daha elit
- 1 yıl
Evet en şansız sensin
Soran1 yılYa öyle deme ama haklısın çok urfalı arkadaşım var gerçekten modernler ve geneli zengin diyarbakırlı çok tanimiyorum onlarda erkek o yüzden kızlarına düşkünler mi bilmiyorum ama hiç normal bir mardinli tanimadim😁 kendisi normalse ailesi değişik
- 1 yıl
Kendisi sana normaldir
Soran1 yıl😂 ya düşman gibi konuşup durma
Kürt olması sebep değil, ama değersiz olacağını bilmen ayrılmak için bir sebep. Bile bile ateşe atmak istiyorsan kendini mutluluklar
26 Yorumla
Soran1 yılMardinliler ve o kültürle yaşıyorlar eskişehir kültürüne çok ters
Soran1 yıl15 yaşındakı kızlarını döverek tesetture koydular aman ne değer
Soran1 yılBen ailemi kaybedemem o yüzden çok düşünüyorum
- 1 yıl
Kürt olması sebep değilmiş, tatlı su solucanları
- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
1 yılHer kürt bir değildir tabiki ama doğruysa benim arkadaş başına kötü şeyler gelmiş
219 Yorumla
Soran1 yılAilesi pek modern değil eski tarz yaşıyorlar o yüzden korkuyorum
- 1 yıl
Çok iyi tanı
- 1 yıl
Her insan sorun olabilir
- 1 yıl
Hemen karar verme
- 1 yıl
Nasıl yani
- 1 yıl
Korkuyorsan? bir şey var dikkatli ol
Soran1 yılYani biraz sorunlu bir aile ama çocuk İstanbul beyefendisi
Soran1 yılO yanımda olursa her şey hallolur
- 1 yıl
Öyle deme ailesi sorunsa sıkıntı nasıl bir aile tarif eder mıisin? neylerinden korkuyorsun?
Soran1 yıl15 yasında kızlarini döverek tesettüre koymuşlar ailede hatta sülalede bütün kızlar ortaokul mezunu çalışan kadın yok ayıp günah meselesi çok onlarda ayıptir onu giyme gunahtir oyle davranma tarzı
- 1 yıl
Bence o eşle olmaz doğruysa benim arkadaşım etme bulma dünyası tamam da kız açıktı kapattırdılar sonra ayrılmak istedi tecavüze uğradı tehditler edilerek
Soran1 yılBenim sevgilim asla öyle değil annesi öyle yapınca kardeşini mardin alip Ankara'ya geldi aylarca ailesiyle konuşmadı tavrini belli etti
- 1 yıl
O zaman o aileden uzak durmaya bakın yoksa işin çok zor
Soran1 yılMardin dışında bir ilde yaşarsak hiç sorunumuz olmaz
- 1 yıl
İnşallah herşeyin hayırlısı
Soran1 yılAmin umarın her şey güzel olur 😔
- 1 yıl
Amin iyi insanların hayatı için
Soran1 yılTesekkur ederim 🌺
- 1 yıl
Rica ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılKürt, aşiret kaldıramam diye düşünüyorum kalabalık aile
311 Yorumla
Soran1 yılVe çok baskıcı ben mini etek giyerim ne mardin ne de ailsei kaldıramaz
- 1 yıl
Yani öyle de var tabikide
Soran1 yılYapamam mardinde mardin sadece gezilir başka türlü o şehir çekilmez geri düşünce çok hakim
- 1 yıl
Ayril gitsin ne gömdüm Mardini be allah allah her yorumunda bi geri kafaliligi bastırmışsin
- 1 yıl
Gömdün*
Soran1 yılMardinlimisin nesin mardin deolan bu ben o çocuğu seviyorum diye bu kadar konuşuyorum @wingriddenangel
- 1 yıl
Kürtüm ama eğer seviyosan kültürüne katlanicaksin böyle kültür gömerek bir yere ulaşamasin.
- 1 yıl
Hay klavyenin aq ya
Soran1 yılKültür gömmüyorum mardin kültürüyle eskişehir kültürünün zerre alakası yok ve bu beni tedirgin ediyor ama sevgilimden yana şanslıyım
- 1 yıl
Alışırsin kültüre hem seni aman aman sıkıcaklarini sanmıyorum, seviyosan her şey hallolur
Soran1 yılUmarım dediğin gibidir hem sevgilimi hiç bırakmaya niyetim yok geri kalanda hallolacak bir şekilde
1 yılEvlenmenin ırkla bir alakası yok. Kafa yapın uyuşur görüşürsün belli bi süre birbirinize uygunsanız evlenirsiniz, budur.
010 Yorumla
Soran1 yılBenim ailem ve çevrem önyargılı benim kürtlerle bir sorunum yok sadece ailesi çok baskıcı onu sorun ettim yoksa sevgilimi bırakmaya asla niyetim yok
- 1 yıl
Ailesini tanıyorsan ve kızlara gerçekten değer vermiyorlarsa uzatmanın bi alemi yok bence
Soran1 yılAma çok seviyoruz birbirimizi
- 1 yıl
Sen bilirsin
- 1 yıl
Bravo ya sana, soran, mesajlarımı sil falan o kadar merak et kon*uşalım, sonra sil, xper kazanmak değil de az biraz insanlık zor değildi.
Soran1 yılİstersen bu mesajini da kaldirayim demeye calistigin sey cok acik ve netti resmen bana senin amacin farkli dedin ne yapsaydim bana resmen oyleymisim gibi bir îma verdin gerek yok bosver@Sazsızozan
- 1 yıl
Senin amacın sadece burada konuşmak arkadaş olmak değil galiba diye kastetmiştim, kötü bir şey düşünmedim yani senin hakkında arkadaşım. Tamam bacım tamam biz yanlızlıkla yoğrulmuşuz, onca derdin arasından mutlu olamaya çalışıyoruz, arkadaş olmaya çalışıyoruz, insan bir geçmiş olsun derdi. İmayı şu an verdim. Sen bilirsin kankam, silersen o da olur.
Soran1 yılBen seni yanlıs anladim eğer gerçekten dediğin gibiyse özür dilerim
- 1 yıl
Önemli değil, mutluluklar.
Soran1 yılTesekkur ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 597 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle evlen. Senin gibi kızları 3. Sayfada görmek güzel olabilir
15 Yorumla
Soran1 yılSen sussan mı artık sanane kürt diye senin gibi kaba olacak değil ya
Soran1 yılOlsun sanane ister dağa cikar ister asker olur sanane çocuk benim olmayacakmi sanane
Soran1 yılKalite diyince de türk erkekleri sizin gibileri görünce ırkıma türklüğüme üzülüyorum yazık ne insanlar var be
- 1 yıl
Sen kendini araştır Türk olduğunu sanmıyorum. Bence başka bir azınlıktansın
Soran1 yılTürk oğlu Türküm ama bir kürtle evlenicem sanane
1 yılSen Kürt istersin ama hayat Laz biri çıkarır karşına
02 Yorumla
Soran1 yılLazlar aman Allahım onlar daha fenalar
- 1 yıl
Ne konuda
sana yakışır canım evlenmelisin ama sonra buraya gelip ağlamamalısın :D
05 Yorumla
Soran1 yılAyy yinemi bir ırkçı sanane her kürt kötümü
Soran1 yılBir kadınla nasıl konuşacağını öğren öyle gel tartış hadi simdi uğrama bir daha buraya
Soran1 yılAyy git hadi boş yapma sanki gözün var dedik😂 hadi yaylan
Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. saçma değil.. eş secimi önemlidir. çünkü hayatını onunla paylaşıyorsun.
02 Yorumla
Soran1 yılSevgilim çok iyi ama ailesi için onu diyemem
Gizli Üye(18-24)1 yılAsla evlenme dostum çok cahil ve dar görüşlü oluyorlar medeniyet desen zaten yok çocuk iyi olabilir ama ailesi de çok önemli benim naçizane görüşüm
03 Yorumla
Soran1 yılGüneydoğunun illerinden çok arakadaşım var antepli urfali diyarbakirli batmanli adiyamanli mardinli ama güney doğunun en kötü kafa yapısı mardindedir gerçekten böyle kafa güney doğuda hic bir ilde yok ataerkil kelimesi mardini gördükten sonra litaretüre girdi o derece diyorum ama sevgilim oralı o kadar zoruma gidiyor ki iki arakadaşımın sevgilisi de kürt doğulu biri urfalı diğeri diyarbakırlı aileleri o kadar elit ki mardine kıyasla galiba en şanssızı benim
Cevap sahibi1 yılTek o erkek yok dünyada sinirlandirma kendini
Soran1 yılÇoook seviyorum yaa
Gizli Üye(36-45)1 yılBisey soylemeye gerek yok. En son soyleyecegin laf cok seviyoruz ama birbirimizi dersin. O yuzden ne bk yersen ye 😂😂
01 Yorumla
Soran1 yılÖyle zaten seviyoruz
Gizli Üye(25-29)1 yılMardinliyim. Senin bu sitede ne işin var oglem derhal sil
07 Yorumla
Soran1 yılBen mardinli değilim sevgilim mardinli ben eskişehirliyim
Cevap sahibi1 yılBen mardinliyim kız kismminin bu sitede ne işi var. Namusumuzu beş paralık ettin
- 1 yıl
Namus bekçisi online
Soran1 yılSanane sen git kendi çevrene karış işte sevgilimin de senin gibi birine dönüşmesinden korkuyorum
Cevap sahibi1 yılÇay getir
Soran1 yılSus
Cevap sahibi1 yılKacak çay isterem
Gizli Üye(18-24)1 yılİstediğin ile evlen sağlıklı bi evlilik olacaksa tabiki iyi düşün
08 Yorumla
Soran1 yılÇok baskıcı bir ailesi var kızlara değer verilmiyor klasik mardin kültürüyle yaşıyorlar ben açık giyinirim onlar uzun giyin derler pek sağlıklı olmaz ama seviyorum
Cevap sahibi1 yılAilesinden uzak olacaksan evlen
Soran1 yılMardinde yaşarız büyük ihtimal
Cevap sahibi1 yılYani zor olur senin için
Soran1 yılÖyle görünüyor
Cevap sahibi1 yılUmarım iyi olur hakkında hayırlısı
Soran1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim
Herkes insan, mezhep önemli değil. Kimse mezhebini seçip doğamaz.
Kültürün kültürüne denk mi?
Sana değer verecek mi?
Seni ilerde üzer mi?13 Yorumla
Soran1 yılSevgilimden yana bir sorunum yok o çok iyi biri ama ailesi tutucu bir aile
Soran1 yılEn yakın zamanda konuşacağım sevgilimle
1 yılKürt Türk kardeştir ya bu on yargı niye hala anlamış değilim İngiliz olsa kabul ederler kürt olsa karşı çıkılıyor yazık cidden
027 Yorumla
Soran1 yılKürt olması benim için değil çevrem için sorun ben onunla konuşmaya başladigimda da kürt olduğunu biliyordum
- 1 yıl
Baskıcı deger vermeyen bir aile ise hiç evelenme pişman olabilir sin ben kürt değilim ama çok kürt gördüm iyi de kötü de
Soran1 yılBunlar baya baskıcı 15 yasindaki kızlarını döverek tesetture koymuşlar
- 1 yıl
Yazık cidden dinde zorlama yoktur bunlar yüzünden insalar isalama soğuyor
Soran1 yılEvet ya haklısın işte bundan korkuyorum kendi kızına bunu yaptılarsa ya evlenince kocamı doldururlarsa
- 1 yıl
Aynen öyle evlenirsen de onlardan uzak yasa ve bunu da soyle sevgiline kabul ederse ne ala yoksa bulaşma derim
Soran1 yılMardin de yaşayacagiz büyük ihtimal o yüzden sürekli karışacaklar
- 1 yıl
Sen bilirsin ama baya baskı görürsün çalışıyor musun
Soran1 yılEvet mesela o da var ailede hiç bir kız okumamıs ya beni çalıştırmazlarsa
- 1 yıl
Kamu da mi özel de mi çalışıyorsun
- 1 yıl
Kamudaysan ayaklarını bile yıkarlar baş tacı ederler seni
Soran1 yılKamudayım sülaledeki bütün kızlar ortaokul mezunu bilmiyorum bana farklı davranmasınlar sonra çalışan kadın yok okutmamışlar bile
- 1 yıl
Seni baş tacı ederler rahat ol o zaman cidden bak
Soran1 yılNeden rica etsem açıklarmısın parayı cokmu seviyorlar yoksa
- 1 yıl
Sindiremezler seni para da önemli artık her yerde
Soran1 yılZaten kızlarının hepsi 17 de zengin koca yapmış seviyorlar o zaman
- 1 yıl
Para işte sıkıntı olan bu
Soran1 yılBen para kazanıyorum sıkıntı olmaz o zaman
- 1 yıl
Aynen ama biraz sert ol ve onlarla içli dışlı olma derim
Soran1 yılKorktuğum tek konu bana karışmaları onu da sevgilimle konuşarak hallederim istemediğimi söylerim o zaten beni kıramaz umarım kırmaz yani
- 1 yıl
Bak şunu diyeyim para kazanan bir kadın güçlüdür erkek de bunu bilir ve kırmaz genelde
Soran1 yılEvet maddi bağımsızlığım biraz içimi rahatlatıyor
- 1 yıl
En güzeli işte Allah yar ve yardımcın olsun
Soran1 yılÇook teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim aklına takılan bir şey olursa söylersin bende doğu da yaşıyorum
Soran1 yılTeşekkür ederim öyle bir şey olursa muhakkak sorarım 🌺
- 1 yıl
Ekler misin peki beni
Onların gelenekleri ağır basar, kaldıramazsın o kültürü...
13 Yorumla
Soran1 yılSevgilim arkamdaysa ve seviyorsak birbirimizi yinemi olmaz
Soran1 yılEvet bende biliyorum ve bunu evlenmeden halletmem gerekiyor en yakın zamanda konuşacağım
1 yılSen bile bile intihar ediyorsun yani onlarda boşanma olayında yok bilesin
14 Yorumla
Soran1 yılNasıl boşanmak istesem ne yaparlar
- 1 yıl
Haberlerde izliyosundurr şeker akıllı ol
Soran1 yılHaklısın çok korkuyorum zaten
- 1 yıl
O zaman ailenin sözünü dinle bence
Gizli Üye(30-35)1 yılbence değil bende kürt olsa bile sevgili olup evlenirim dediğim var kürt olup olmaması hiç sorun değil bence :)
010 Yorumla
Soran1 yılBenim için değil zaten ailem ve çevrem sorun ediyor mardinli kürt olmasını
Cevap sahibi1 yılkürtlerden bitek suruçlular belalıdır suruçlu kürt bulmada kendine mafyadan farkları yok onların
Soran1 yılBilmem çok urfalı arkadaşlarım var hepsi modern ve garip bir şekilde çok zengin insanlar galiba suruç urfanin ilçesiydi bir arkadaşim oralı gayet iyi insanlar bilemedim herkes bir değil ama sevgilimin ailsei pek tekin sayılmaz kaçakcilik falan yapiyor kuzenleri amcalari ben kürtlerin yüz karası mardinliler gibi geliyor maalesef ve mardinli birine aşığım
Soran1 yılSen nerelisin
Cevap sahibi1 yılsuruçlular çok zorba tipler urfalılardan en iyileri birecikliler
Cevap sahibi1 yılmersin bende
Soran1 yılMersin mi ahh annemin memeleketi ama benim tanidiklarim çok iyi insanlardi o yüzden bilemiyorum urfalilari severim yani
Cevap sahibi1 yılbir urfalı kıza aşık oldum bi ara onun için az çok kürtçe öğrenmeye çalıştım biraz
Soran1 yılÖğrendinmi bari ☺️
Soran1 yılUrfalılar kara kaşlı kara gözlü çoğu güzel oluyor bu arada
1 yılTc kızı neden böyle.
014 Yorumla
Soran1 yılNasılmış söyle baklım madem
- 1 yıl
Ya kürde ya kekoya ya zenciye. Hiç bizim gibi tertemiz Anadolu çocuğuna bakmıyor🥰🥰🥰🥰
Soran1 yılSizi sevenlerde var örnek vereyim istersen 😆ablamın sevgilisi sivaslı tam bir anadolulu iliklerine kadar
- 1 yıl
Olabilir ama milliyetçi diye gezenlerin zenci sevdiğini ülkücülük yapıp kürtle sevgili olanları gördünbu gözler.
Soran1 yılNeden olmasın ayipmi günah mı aşk bu sonuçta siyasi eğilim kişiye özeldir hayatina alacağın kişiyi etkilememeli
- 1 yıl
Çok yanlış bir söylem. Örnek ben bir komünistim ve komünist bir kız bulabilirsen neden komünist olmayan tamamen düşman olduğum yok etmek yeryüzünden silmek istediğim zihniyette biri ile sevgili olayım.
- 1 yıl
Vatana ihanet bile sayılır.
- 1 yıl
Ama "kürt erkekler daha erkeksi, türkler çok zayıf" diyorsan o konuda öz eleştiri yapmak lazım türk erkekleri çok zayıf.
Soran1 yılVatana ihanet mi yok artık herkes kendine böyle düşünmüyorum sevgilim istediği siyasi eğilime sahip olabilir ama bana karşi o çizgiyi aşmadan farklı düşünebilir ama saygı çerçevesinde
Soran1 yılBir türk olarak türk erkekleri zayifmi dedin
Soran1 yılAma şöyle diyebiliriz kürt erkekleri senin üzerinde daima bir iradesi olir yönetebilir yani belkide hükmeder biraz öyle
- 1 yıl
Abla neredeyse herkes birbirine göre vatan haini bizim ülkede. Kürtler Kemalistler muhafazakarlar ülkücüler zaferliler ırkçılar ve komünistler birbirine düşman. Ha politika ile ilgilenmiyorum kocamın partisine basacağım diyorsan o senin bileceğin iş.
Soran1 yılYok öyle bir niyetim yok ama haklısın herkes düşman
- 1 yıl
Güzel 🥰🥰🥰🥰🥰
Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Bence ailenin sözünü tut
05 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum gerçekten
Soran1 yılAma sevgilim çok iyi ve o ailesine tavır yapabiliyor yani bir sorunum olursa benim için bir şeyler yapar
Soran1 yılGaliba öyle olacak ama bu durumdam rahatsizim dersem beni kırmayacaktır.
1 yılAyrılma
Omur boyu sürün012 Yorumla
Soran1 yılNeden kürt diye kötü davranacak diye bir kural mı var
- 1 yıl
Gelenekler uymuyor
Irkla alakası yok
Alt kültür...
Soran1 yılAlt ırk diyemeyince alt kültürmü dedin çok garipsin
- 1 yıl
Afganlaf alt kültür müdür
- 1 yıl
Çocuklara tecavüz etme geleneklerin var
Toplu tecavüz gelenekleri var
- 1 yıl
Kürtlerinde adına aşiret dedikleri
Kültürleri var ki
Başa beladir - 1 yıl
Aşireti olmayan kurtlerde de bu gelenek hala devam eder
Akrabalığa burunerek
Soran1 yılAnladim ama yinede hoş bir kelime değil
- 1 yıl
Aynen kardeşim sen git evlen
Gör alt kültürü
Bo. k a b. k denir
Ka. ka diyince yumuşamiyor
Soran1 yılAma herkes öyle değil kii
- 1 yıl
Offffffff
Tamamamammamamamammam
Soran1 yılBen ne desem de kabul etmiyeceksin bu çocuk çok iyi biri
Oralarda fitne fesatlık çok olur
11 Yorumla
Soran1 yılZaten öyle gibi
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılKurtle ne alaka neden yanii
01 Yorumla
Soran1 yılAilem karşi benlik sorun yok
1 yılYetistigin kultur?
08 Yorumla
Soran1 yılEskişehirliyim ve mardin kültürüyle çok farklı
- 1 yıl
Eskisehir dede 4 yil bulundum kürt biriyim. Sana deger verir sanirim ama sen yapabikir misin zor bana gore
- 1 yıl
Erkek egemen toplumuz
Soran1 yılSevgilimden yana sorun yok İstanbul beyefendisi gibidir kendisi ama ben sadece ailesiyle yapabilirmiyim diye takıldım
- 1 yıl
Yani ailesini tanimadan yargilamak olmaz
Soran1 yılEvet haklisin
- 1 yıl
Hakkinda hayirlisi
Soran1 yılTesekkür ederim
çocuğu tanımadan ön yargı yapamayız
09 Yorumla
Soran1 yılÇocuk mükemmel biri çok iyi ve çok aşık
Soran1 yıl2 yillik sevgilim olur kendisi ☺️
Soran1 yılAilesi çok farklı diye biraz takıldım ama artık eminim evleneceğim kim ne derse desin
Soran1 yılÖyle biri ve evleneceğim
Soran1 yılKorkutup durmayin beni
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılNeden saçma olsun. Kürtler insan değil mi?
08 Yorumla
Soran1 yılBenim öyle bir önyargım yok çevrem öyle düşünüyor eğer bende öyle olsaydım kürt sevgili yapmazdım
- 1 yıl
Bence giç vi sorun yok. İyi yanımadığın sürece türkler çok mu iyi ve sorunsuz sanki
- 1 yıl
Sadece örf adet gelenek görenek konusunda zorlanabilirsin. O kısmjnı düşün
Soran1 yılDeğil zaten kusursuz insan yok ve ben seviyorum ama aile yapısı çok farklı töreciler
- 1 yıl
İşte o konu seni ciddi zorlayabilir. Hayatının kararını vericeksin dikkatli ol
Soran1 yılTeşekkür ederim kızlarını döven bir aile acayip korkuyorum ama dikkatli olacağım
- 1 yıl
Hakkında hayırlısını dilerim
Soran1 yılTeşekkürler
ben irk ayirt edemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılben hayatta istemem şahsen
04 Yorumla
Soran1 yılSeviyorum ama
Cevap sahibi1 yılO sevgi sorgulanmaya muhtaç , bazı gerçekleri açık açık yazmak istemiyorum şimdi
Cevap sahibi1 yılMardinliler kafayı neyle bozmuş bilen bilir , adıyamanın insanı da çok fırsatçı ve iki yüzlüdür. Çevrenizdekilerden teyit edebilirsiniz
Soran1 yılHaklisiniz gerçekten haklisiniz
1 yılSen nerelisin
01 Yorumla
Soran1 yılEskişehir
Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı. Değil aşkım
01 Yorumla
Soran1 yılBencede sevgilimle anlaştıktan sonra ne fark eder hem de beni bu kadar seviyorsa niye birakayim gül gibi çocuğu
Gizli Üye(25-29)1 yılKızlara değer verilmediği nerde yazıyo
015 Yorumla
Soran1 yılSülalesine bakınca anlıyorum kızlarını dövüyorlar
Cevap sahibi1 yılOnların sülaesi bozuk o zaman
Cevap sahibi1 yılÇünki kürtlerde aksine kızlar aşırı değer görür
Soran1 yılMardinin geneli böyle diye anlatıldı bana hep
Cevap sahibi1 yılYanlış bilgiler veriyorlar
Soran1 yılMardinli kız arkadaşlarım da öyle diyordu kusura bakma yanlış anladın beni ben önyargılı degilim olsaydım doğulu kürt sevgili yapmazdım
Cevap sahibi1 yılYok ön yargılı oldugunu düşünmüyorum sen söylenilenlere bakarak fikir almışsın ama bilrmiyorum bende kürdüm ve asla öyle değil yani
Soran1 yılÇok urfalı diyarbakırlı mardinli arkadaşım yarı yarıya çıkıyor bazıları değer verir diyor bazıları vermez diyor
Cevap sahibi1 yılGrlinlere nasıl davranırşar bilmiyorum ama
Soran1 yılUmarım iyi davranıyorlardır
Cevap sahibi1 yılBizde öyle gelin kendi öz kızlsrından ayırt edilmez diğerleri nasıl bilemiyorum
Soran1 yılNerelisin
Cevap sahibi1 yılBurdan söylemesem
Soran1 yılNeden, ne alaka kim ne yapacak
Cevap sahibi1 yıl🤷🏽
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAilen haklı
05 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum çok seviyorum ama çok baskıcılar mardin kültürüyle eski tarzda yaşıyorlar evlenirsem sonum kötü olur
Cevap sahibi1 yılEvet öyle olur o yüzden boş ver
Kültür çatışması kötü
Soran1 yılKesinlikle ya ayrılacağım ya da mardin de yaşamayacağız başka ilde onun ailesinden uzakta
Cevap sahibi1 yılHakkında hayırlısı artık
Soran1 yılTesekkür ederim
1 yılCok sacma aw
01 Yorumla
Soran1 yılNe anlamda
Kafaya bak
04 Yorumla
Soran1 yılAnlamadım ne kafası
Soran1 yılÇok farklıyız
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?