S ( e. KS) asla olmadı
Sevgili yapmak gerçekten haram mı?
S ( e. KS) asla olmadı
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdi nikahsız müslümanların birlikte olması günah diye duydum ama insanlar nasıl tanışıp evlenecek
ben 19 yaşındayım ve 1 buçuk yıldır sevgilimle birlikteyim kendisi hem ilk aşkım hemde ilk sevgilim 2 yıl içinde evlenmeyi düşünüyoruz nasip olursa
geçenlerde böyle bir şey duydum tam bir bilgim yok eğer gerçekten haram günah ise biz ne yapacağız ayrilmamiz mi lazım düğün nikah hemen olmuyor zaten biliyorsunuz
Sokakta dahi yani açık alanlarda mümkün olduğunca el ele tutusmayiz
yanak harici yok buda sadece başbaşakayken,
Evinde kaldığım oldu ama o olmadı
uyuduk sadece sarılarak evinde genelde oturup sohbet eder hasret gideririz tv izleriz yemek yaparız bazende öylece sarılıp uyuruz biz zaten ayda bir kere bulusabiliyoruz şimdi bunlar bile haram mı tamam on U yapmak haram günah biliyorum ama biz böyle sınırlarimizi korudugumuz halde bile gerçekten haram mi?
Evet haram ama zaten bu ülkede sevgili yapılmaz çünkü bu ülkede güzel kız yoktürkiye değil sadece ortadoğu’da bu oran çok düşük zaten. yukarı çıksan gürcistan sağa gitsen ermenistan azerbaycan çirkinleri. nasıl bir coğrafya da sıkışmışız mk. neyse ki yukarı rusya
Sevgili yapmak için illa kızın güzelliğine yakışıklığa bakıp mi seviyorsun güzel/yakışıklı birisini dış görünüşünü beğenip sevdin diyelim ama sonra bir şekilde güzellik yakışıklılık gidince sevmeyi mi bırakacaksın
Anladım, kafanın karışık olması normal. Dini konular kişiden kişiye farklı yorumlanabilir ve herkesin sınırları, inançları farklı olabilir. Sevgilinle ilişkinizi çok masum tutuyorsunuz zaten, bu da çok kıymetli 🌸. El ele tutuşmak, sarılmak gibi şeyler tabii ki kişisel tercih ve inançlara göre değişir.
Genel olarak, dini konularda net bir cevap arıyorsan güvenilir bir dini otoriteyle konuşmak her zaman en iyisi. Ancak, birbirinize saygı gösterip sınırlarınızı koruduğunuz sürece bu ilişkiyi daha sağlıklı ve güzel kılabilirsiniz. Ve bence aşkını yaşarken kalbinin pusulası daima sevgi ve saygı olmalı 💕. Bunu unutmazsan doğru yolu bulman çok daha kolay olur! Neşen kaybolmasın, hep mutlu olun 💑!
Cevap
6Cevap
Dinen senin babanın izni olmadan herhangi bir erkekle görüşmen söz konusu bile değil.
Sevgilimle dinen ayrılmam mi gerek şimdi anlamadım çok saçma ya
Ben ne yapabilirim? Din bunu söylüyor bana ne. Dinen sadece Birbirine talip olan çiftlerin, birbirini tanıyacak kadar bir süre içerisinde, sadece bir kereye mahsus görüşmeleri caiz görülmüştür. Nişanlı kişiler arasında nikah olmadıkça birbirine yabancı namahrem kişiler hükmündedir. Sevgili olmaktan maksat, arada nikah bulunmadan karşı cins ile sevgili olmak ve bunu görüşerek, konuşarak, ten teması yaparak sürdürmek ise bu caiz değildir.
O zaman ne diyeyim Allah affetsin beni
Hadi baağaalım. =)
Evet her türlü haram sevgili olman elle tutuşman öpmen sarılıp uyuman her şey haram
Bunları yapmasak bile o zaman nasıl tanışıp evlencez
Dinen haram sevgili olmak tanışma ise görücü üsülü olur nasibini beklersin veya annen baban sana bir nasip bulur gelir seni isterler çocukla birlikte seni bi odaya kapatırlar orada birbirinizi tanırsınız uyarsa evlenirsiniz bu kadar yani
Peki ben şimdi ne yapacağım
Kapalı birimisin sen namazını kılıyor musun dine düşkün biri misin
Açığım fakat kapalı giyiniyorum etek tayt crop dekolteli kıyafetler giymem asla
Namazımı her zaman kılmasamda elimden geldiğince kılarım
birde yakın zamanda kapanmayı düşünüyorum çok dindar biri degilim ama dinime elinden geldiğince bağlıyım
Sana şöyle özet geçeyim kuran kerimde yazılan bir kadının karşı cinsle konuşması haram kardeşin abin için geçerli değil mesela benle konuşman haram sevgili yapman haram sevgili olmak haram diyorsan ilk başta senin kapanman lazım zaten mesela dışarı çıktığında yüzünü kapatman lazım
Bunları düşünüyorsan ilk baştan kapanman lazım namaz kılman lazım erkek arkadaşın olamaz mesela sadece sevgilide değil
Dinimizde kadın yüzünü kapatmak zorunda değil bu tercih meselesidir eller yüz ve ayaklar gözükebilir hatlar belli olmasın yeter yüzümüzü kapatmak zorunda değiliz
Sana dokunması , öpmesi, aynı evde kalmanız haram ve günah evet ne kadar cahilsin
Zinhar günahtır
Ee nolacak şimdi
İslam'ın diğer dinler gibi uydurma olduğunu düşününce haram olması gibi bir durum olamaz
Kendi düşüncen tabiki saygı duyuyorum ancak bana göre İslam dini asla uydurma değil
Mervan olayını araştıralım
Nasıl yani
Araştır sonra zaten uydurma bir din olduğunu kendin kabul ediceksin
Hassasiyetin varsa sevgili günah değil temas günah
Nasıl yani ne gibi bir hassasiyet
Allah korkusu
Var Ben Allahımi çok seviyorum onun istemediği şeyleri yapmaktan çok korkarim
Derdimide sadece Allah'a anlatan biriyim kendimce Allah ile sohbet bile ederim sanki arkadaşımmış gibi
Muhteşem bir kızsın sen
Çünkü küçüklüğümde bile tek arkadaşım Allahtı hep dıslanır zorbalanirdim arkadaşım dahi yoktu Allah ile arkadasligim ilkokulda başladı her gece dua edip sevilip sevilmek istedigimi söyledim arkadaslarimin olmasını istedim ondan böyle dua ederken kendimi Allah ile arkadaşımmıs gibi sohbet ederken buldum oda dualarimi kabul etti arkadaşlarim oldu sevdim sevildim bunlar için hep sükrettim asla unutmadim
İşte bu yüzden korkuyorum onun istemediği şeyleri yapmaktan
O zaman bekle sabret
Günahmış nişanlılık ondan varmış falan filan
Ama nişanlanınca dini nikah kiyiliyor mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?