Sevgili arkadaşlar, ben iyi niyetimi kaybetmek üzereyim artık. Yasim 29 kendimi eşime saklayayim dedim ama hala birini bulup evlenemedim. Sevgili yapanlar çoktan evlendi. Bense yalnızlıktan isyan etmek üzereyim. Allahin yardım etmesi gerekmez miydi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılSiz olduğunuz yerde beni biri bulsun evleneyim diye düşünürseniz olmaz. Sosyalleşin yeni insanlar tanıyın mesela çevreniz biliyor mu evlilik istediğinizi onlara bunu söyleyin arkadaş vs çevreleriyle tanıştırırlar falan
024 Yorumla
Soran+1 yılÇevrem biliyor ama yaşım büyük olduğu için onların çevresindekiler çoktan evli. Nasil sosyallesebilirim okulda bulmak gerekiyormuş bilseydim böyle olacağını günah diye kızlardan uzak durmazdim
Cevap sahibi+1 yılYaşınız büyük değil aslında mutlaka vardır nasibinizde biri, ayrıca aile çevrenizde bu durumu kendine görev edinmiş insanlar vardır onlar iyi bilirler nerede kim var az bir duysalar bulurlar size hemen birini
Soran+1 yılÇoğuna söyledim ama hepside bu devirde görücü usulü kalmadı herkes kendi buluyor, sen niye bulamadın, internetten bul, çevremizde yok falan dediler
Cevap sahibi+1 yılGörücü usulü dedikleri şey artık eskisi gibi değil ki onda da var tanıma tanışma süresi kişiler aralarında mantık olarak uyuşmadıklarında anlaşamayacağını düşünürse görüşmeyi sonlandırıyor. İnternetten bulma kavramı pek sağlıklı değil açıkçası ama istisnai durumlar var elbette. Siz en iyisi mi kurslar vs gidin
Soran+1 yılBen ne kursuna gidebilirim ki
Cevap sahibi+1 yılHobi olarak ilgi alanınıza merakınızı göre araştırın
Soran+1 yılMaalesef bulamadım bana sadece Allah yardım edebilir o da etmiyor. Ben de artık ne dua ediyorum ne de ona eskisi kadar saygı duyuyorum
Cevap sahibi+1 yılBiz bunu bilemeyiz her şeyin bir doğru zamanı var ve o vakitten önce olmaz. Dua etmeyi ve Allah'tan istemeyi bırakmayın. Siz günaha girmeyi tercih etmeyip eşinizi beklemişsiniz bu güzel bir şey emin olun karşınıza sizin bu kadar zaman beklediğinize değer biri çıkacaktır.
Soran+1 yılPeki ben kaybolan umudumu, hevesimi, Allah'a olan güvenimi nasıl geri kazanabilirim
Cevap sahibi+1 yılBol bol dua ve ibadetlerinize devam ederek
Soran+1 yılBelkide Allah bunu istememiştir. Ben boşuna kendimi yiprattim.
Soran+1 yılHayatım dua etmekle geçti artık ağzımdan dua çıkmıyor. He birine de yardım istediğimde inşallah dua edelim demişti. Dua etmek çok kolay yardım etmek zor.
Cevap sahibi+1 yılSöylediğim gibi vaktinden önce olmaz bazı şeyler eminim bir yerlerde nasibiniz sizin gibi düşünüyor ve bekliyordur sadece gereken doğru zaman. Siz böyle umutsuzluğa karamsarlığa düşmeyin bugün bir başlangıç olsun sizin için yeni bir sayfa yeni umutlar. Dua edin isteyin siz unutursunuz ama Allah unutmaz inanın hiç beklemediğiniz anda gelir bulur sizi
Soran+1 yılAllah'in sistemine uymaya çalışırsan dua etsende olmaz ama uymazsan dua etmene gerek kalmadan olur
Cevap sahibi+1 yılTamam evet helal haram dengesine dikkat etmişsiniz belli ama bu kadar kendinizi alıkoymamalıydınız çabalamak gerek bazen oturduğumuz yerden bize sunulmuyor hiçbir şey. Sizin bu düşüncenize katılmıyorum açıkçası.
Soran+1 yılNe gibi cabalamak mesela
Soran+1 yılKızlardan uzak durunca kız arkadaş bile edinmiyorsun. Onlarla iletişimde olan erkek arkadaşlarına bile mesafe koyuyorsun. Kiz arkadaşım olsaydı zamanında bostaki arkadaşını ayarlardi. Sen kolumu kanadımi kiriyon elimi ayağımı bagliyon sonra sadece dua etmekle olmaz diyon. Tamamda adam dua etmeden kendi buluyor. Sen benim hareket alanimi kisitlayip sonra sadece duayla olmaz diyon. Olmayincada nasip vakti vardır. Niye hep kendini sakinanlara oluyor bu
Cevap sahibi+1 yılGünah diye kızlardan uzak durmazdım dediniz yorumda mesafenizi ve sınırlarınızı bildiğiniz sürece kız arkadaşınız olabilirdi soyutlamamalıydınız kendinizi. Ama artık bunları konuşmaya gerek yok geçmiş zaman bundan sonra önünüze bakın tekrar söylüyorum iş çevresi, arkadaş çevresi, aile/akraba/komşu artık ne diyorsanız aktif olun yani sizi farketsinler
Cevap sahibi+1 yılOlmayınca vakti vardır demiyorum her türlü ne olursa olsun vaktinden önce hiçbir şey olmuyor. Genel olarak yapmanız gereken bu yukarıda saydıklarımız yanında dua etmek.
Soran+1 yılHepsi de bir işe yaramaz sürüsu Allah hepsini bildiği gibi yapsın
Cevap sahibi+1 yıl🤷🏻♀️🤷🏻♀️
- +1 yıl
Evlenip mutsuz da olabilirsin, çocuğun hayırsız hasta olur belki pişman olursun hayırlısını iste
Cevap sahibi+1 yıl@nesoracaktın78 aynen bu yorumda doğru her şeyin hayırlısı. Hayırlı olana da gönlümüz razı olsun denir genelde
Soran+1 yılBen zaten hayırlısını istiyorum ama anlatmak istediğim farklı bir şeydi.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılhttps://youtu.be/I6iQUzyHxO0?si=ZCEy_n6CnwTn6PxHhttps://youtu.be/sYEckdpVjTg?si=q-FiDEoo3YqOv70Ihttps://www.youtube.com/embed/Q3Z653qPODoBu hocaya Facebook Mesenger üzerinden mesaj atarak ulaşabilirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılBu videoları atıyorlar bilindik şey soyluyorlar
Cevap sahibi+1 yılKendisiyle konuş
Soran+1 yılKonuştum ama bir faydası olmadı
Soran+1 yılO da şu videomu izleyeceksin deyip video atiyor
Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Nasibinin daha zamanı gelmemiş demek ki. Sen aramaya devam et. Gerekirse annenden yardım iste.
022 Yorumla
Soran+1 yıl2 farklı yorumda Yukarıdaki yorumda kendimi anlattım bakabilirsen
- +1 yıl
Kardeş iş ortamında yok mu?
Soran+1 yılSabit fikirli değilim inan ki farkındayım her şey Allah'in, o dilediğini yapar ama zaman zaman istemsiz bir şekilde ona guceniyorum.
Soran+1 yılLütfen yukarıdaki anlattığım şeyleri okumadan beni değerlendirme. Sence anneme soylemek 29 yıldır günah diye sevgili yapmamıs birinin aklına gelmemis mıdır?
- +1 yıl
Seçicilik var mı?
- +1 yıl
Herkesin kendi yaptığı yorum en üst sırada görünüyor daha üstü yok yani. Sen hangi kişinin cevabını okumamı istiyorsan isim ver ben de ona göre okuyayım veya cevap sayını söyle çünkü bazı cevaplar baya uzun. Gelmedi demedim fark ettiysen. Çözüm bulmaya çalışıyorum. Bazı cevapları okudum ama hep aa şunun sevgilisi oldu evlendi ben evde kaldım a bunun sevgilisi oldu evlendi evde kaldım çunku böyle şeyler yapmadım'a benzer şeyler yazmışsınız.
Soran+1 yılSeni etiketlerim ama dur ismini söyleyeyim
Soran+1 yılGizli üye 52 tane yorum olan yorum. En altında seni etiketledim onu gorebilirsin
- +1 yıl
Kardeşim neden cevap vermiyorsun?
Soran+1 yılVerdim ya lütfen sende oradan okur musun o zaman daha iyi anlarsınız beni. Ayrica annemin bulması akrabaların bulması iş ortaminda bulunması benim aklıma gelmediğini nasıl dusunebiliyorsunuz anlayamıyorum
- +1 yıl
@Nickolatesla Ne yazarsan yaz durum değişmeyecek. Ne yazsak 'benim aklıma gelmedi mi sanıyorsunuz? Beni anlayın ona göre yazın' gibi gibi yazacak biz önerimizi sunduk mu evet gerisi onun bileceği iş.
Soran+1 yıl@Behavaha beni anlaman için en azından sevgili yapmamıs olman gerekiyor. Herseyi yapıp tövbe edenler için bu tarz şeyleri anlamalarını beklemiyorum.
Soran+1 yılBen Allah'a isyan etmiyorum sadece zaman zaman içimde öyle gücenme olusuyorki farkindayim her şey onun ama elimde olmuyor ne yazıkki çok yalnızım yaşadığım başka şeyler de var ve istemsiz böyle oluyorum
Soran+1 yılAilem yok benim
- +1 yıl
Tek mi yaşıyorsun?
Soran+1 yılO anlamda demedin sandığınız gibi değil hiç bir şey ama neyse yinede sağolun iyi geceler
- +1 yıl
Dertleşmek istersen yaz çünkü seni anlayabiliyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılHyr gunah degıl sınırlarını bıldıgın muddetce yanı zinaya yaklaşmadan ve sevgililiği cok surdurmeden evlılık yoluna girmen gerekiyor.. Bence sorun biraz isyan ıcerıyor neyin gunah olup olmadıgını bıldıgın varsayıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılUzun bir mesajda derdimi anlattım rica etsem okur musunuz yorumlardaydi. Ama lise de unide böyle bir durum söz konusu değildi
Gizli Üye(18-24)+1 yılKızlarla tanışmak günah deyil , fiziksel temasta bulunmak ya da bazi konulari konuşmak günah. Sen durduğun yerde durursan kız seni nerden bulsun.
Yokmu bi büyüğün sana kızlarla tanışma konusunda aracı olucak060 Yorumla
Soran+1 yılYok hiç kimse
Cevap sahibi+1 yılAnnen teyzen felan yok mu
Soran+1 yılTeyzem var onun da çevresi falan yok
Cevap sahibi+1 yılYani genelde büyükler kendi arkadaşlarının kızları ya da komşu kızları arasinda aracı olur usül budur. Yeni evlenicek arkadaşların felan varsa düğünlerde gözünü dört aç
Soran+1 yılBenim çok fazla arkadaşım yok var olanlar zaten evli onlarında çevresinde kimse yok , bence ben yakışıklıyım zekiyim efendiyim maddi durumum da fena sayılmaz ama yinede sanırım helal haramı çok düşündüğüm için şimdi ters etki görüyorum
Cevap sahibi+1 yılYani tabi haram şeylerden uzak durmak lazım ama kendini de soyutlamaman lazım. Senin gibi kızlarda çok ama herkes kendini soyutlarsa nasıl olcak bu işler.
Cevap sahibi+1 yılKarşındaki kızda haramdan kaçıysa iki tarafda birbirine gidemiyosa olmazki böyle durumlarda erkeğin bi adım atması lazım bence
Soran+1 yılKız olsa ben adım atarım ama ben sandım ki iş okulu askerliği bitirince uygun birini bulup evlenirim. Ben bunları halledene kadar herkes çoktan sevgili olup evlenmiş. Cok cahilce dusunmusum. Kendimfen utanıyorum ömrüm boşuna geçti.
Cevap sahibi+1 yılO kadarda sıkma canını
Cevap sahibi+1 yılBiraz farklı ortamlara girmeye çalış
Cevap sahibi+1 yılHem teyzene söyle onun çevresinde vardir öyle aracılık yapan kadınlar
Soran+1 yıl29 yıl boyunca hiç sevip sevilmemek ne demek anlayamazsın. Hele ki senin sakindigin şey yüzünden başkalarını sakinmayarak evlenip mutlu olup işini kurduğunu görünce boşunaymis her şey diyorsun
Soran+1 yılBen herkese söyledim teyzem daha bir tane kız göstermedi.
Soran+1 yılİnan bunu demesi kolay ben nasıl farklı ortamlara girebilirim.10 yaşımdan beri de cemaatle namaz kiliyorum son 3 yıldır da cemaati bıraktım.
Cevap sahibi+1 yılBende senden çok farklı deyilim görüştüğüm birisi vardı sarılıp, öpmeme izin vermiyceksen bitirelim dedi bende bitirdim. Yapcak bişey yok yani insanlar hep böyle artık kimse için kendimi günaha sokamam
Soran+1 yılBen Allah'a çok gücendim hergun gizli gizli ağlıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYa deme öyle
Soran+1 yılArtık camiye bile gitmek istemiyorum. Din her türlü haltı yeyip sonra tövbe edenler için daha güzel. Ben dinin kurallarına göre yaşamaya çalıştim bak şimdi isyan etmenin eşiğine geldim
Cevap sahibi+1 yılOhoo ama isyan edersen olmaz ki
Soran+1 yılİçim ediyor ama ben sözlü olarak demiyorum elimde olan bir şey değil
Cevap sahibi+1 yıl🤷🏻♀️🤷🏻♀️ yapcak bişey yok zor bi durum biliyorum ama imtihan işte
Soran+1 yılBelki de Allah bunu istememiştir ben kendimi yiprattim
Cevap sahibi+1 yılÇok muhtemel
Soran+1 yılEn çok uzuldugum şeyde Allah'in kendini sakinanlari daha da uzmesi her türlü haltı yeyip tövbe edenleri odullendirmesi
Soran+1 yılYa Allah'in sistemi yanlış ya da biz Allah'ın sistemini yanlış anlamısiz. Ben kendimi sakindim evlenemedim adam sakınmadi evlendi. Sonuc olarak o Allah'ı daha cok seviyor bense artik güvenim kalmadı.
Cevap sahibi+1 yılİyide onlar bi şekilde bi faliyet gösteriyo ki buluyo. Sen durduğun yerde durursan, evet dua etmek çok önemli ama sadece dua edersen bi sabah kapın çalıncak ve karşına bi kız çıkacağını felanmı düşünüyosun
Soran+1 yılZamanında bende onlar gibi kız arkadaş edinseydim ya da bir sürü sevgili edinseydim şu an bende durdugum yerde duruyor olmazdım. Bende evlenemeyecegimi bilmeme rağmen lisede unide kız bulup gönül eglendirebilirdim. Allahin sistemi beni bu yalnızlığa itti
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum bazen bende öyle düşünüyorum ama napalım nasip böyleymiş
Soran+1 yılKızlardan uzak durunca kız arkadaş bile edinmiyorsun. Onlarla iletişimde olan erkek arkadaşlarına bile mesafe koyuyorsun. Kiz arkadaşım olsaydı zamanında bostaki arkadaşını ayarlardi. Sen kolumu kanadımi kiriyon elimi ayağımı bagliyon sonra sadece dua etmekle olmaz diyon. Tamamda adam dua etmeden kendi buluyor. Sen benim hareket alanimi kisitlayip sonra sadece duayla olmaz diyon. Olmayincada nasip vakti vardır. Niye hep kendini sakinanlara oluyor bu
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş bende üni son sınıftayım sınıfta nişanlı olmayan ya da sevgilisi olmayan bitek ben kaldım diyebilirim. Ama napalım olmuyo işte
Cevap sahibi+1 yılEvet senin yaşinda deyilim ama çevreme göre bende evde kalmış sayılıyorum biraz
Cevap sahibi+1 yılAma şu an buna üzulemiycem daha büyük dertlerim var
Soran+1 yılBenden sana tavsiye arkadaşlarınla arani iyi tut bağlantıda kal Instagram hesabın olsun görünür ol. Hepsinin düğününe de git. yoksa benim gibi olursun. Saka gibi hem Allah'in dediğini yaptığım icin isyan aşamasına gelmek üzereyim
Cevap sahibi+1 yılYok bende bütün kız arkadaşlarimla muhabbeti kestim 😂
Soran+1 yılNiye kestin
Cevap sahibi+1 yılÖyle gerekti çünkü
Soran+1 yılNeden dindar gençler ya evlenemiyor ya da çok zor evlwniyor ya da evlense bile sorun yaşıyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle yani yapcak bişey yok bunada kafamı yoramam artık. Ben istesem evlenirdim talip çok 😄😄
Ama ben o insanları istemiyorum. Mesela bi akraba ya da tanıdik birileri beni oğluna beyeniyo , güya aramızı yapcak , ben senin namaz kuran bilmez evladını napiyim. O yüzden onlarida istemiyorum
Soran+1 yılOna bakarsan Instagram'da bir sürü kız var bende sadece güzel diye alkol sigara tuketmekten çekinmeyen birini istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılE yani
Soran+1 yılSonuç olarak elle tutulur bir tavsiyen var mı dua etmek dışında
Cevap sahibi+1 yılOlumsuz cümleler kurma kendine
- +1 yıl
Evet gerçekten buna ben de birçok kez şahit oldum, günahlardan sakınmayan kişiler daha mutlu oluyor sanki
- +1 yıl
@nesoracaktın78 hayir aslinda oyle degilde yani denge saglamak lazim. Mesela benim bana kiz bulacak bir annem babam yok, o yuzden bende kizlarla arami iyi tutuyorum arkadas ediniyorum. Eger soyutlarsam tek kalirim , eger annemin ve babamin bana kiz bulacak potansiyeli olsaydi ben herkesten soyutlardim kendimi.
Cevap sahibi+1 yılÜşenmeden tüm mesajları okudunuz mu 😄
Cevap sahibi+1 yıl😄👍
Soran+1 yılKardeş sen bütün mesajları okuduguna emin misin zira okusaydin hala bir akraba bul derdini anlat der mıydın?
Soran+1 yıl@Behavaha lütfen buradaki yazıları okumadan beni sabit fikirli olmakla yargılama.
- +1 yıl
Bu cevapları okudum ve fikrim değişmedi. Çünkü sürekli kıyas halindesin. Allah günahkar olan arkadaşıma bir eş verdi. Ama ben Allah'ın kurallarına yasakladığı şeylerden uzak durmama rağmen tekim Allah bana bir eş vermedi. Bu yüzden isyana çok yaklaştım. Bu dünya bir imtihan dünyası. Herkesin bir istediği ve bu isteği ile imtihan olma durumu var.
Soran+1 yılAslında burada ince bir nüans farkı var ben Allah'ın kurallarina uydum o bana şunları verdi vermedi demiyorum. Mesela namaz kıldım ama kötü şeyler yaşadım şu isteğim olmadı vs desem dediğinde haklısın Ancak benim dediğim şey dinin tavsiye ettiği şey maksadına ters düştüğü. Genel olarak bakıldığında dindar gençler ya evlenemiyor ya da çok genç evleniyor. Ortada sosyolojik bir sorun var
Soran+1 yıl. Allah bir şeyi haram yaptıysa onu yapmak bu dünyada gerçekten kötü sonuçlar doğurduğu için haram yapmıştır. Sirf yasak olsun diye değil. Yani hırsızlık yapmanın bu dünyada da koltuğu vardır yapana doğal olarak insan bu dünyada bir beklentiye girer. Ben sevgili yapmadım lütfen önce 29 yıl sevgili yapmamak ne demek bir düşün sonra beni yargıla. Bilseydim boyle olacağını bende yapardım digerleri gibi.
Soran+1 yılAllah bu dünyaya da bir sistem koymuş helal ve haramlar olarak haramlar laf olsun diye değil bu dünyada da kötü sonuclar doğurduğu için yasak. E madem sevgili olmak öyle bende neden onlar değilde sakinanlar kötü tarafini görüyor diye soruyorum. Bu ben iyi oldum iyi şeyleri hakediyorum imtihan olmasın demek değil
Soran+1 yılBiri sana deseki şu kapıdan içeri girme girersen hastalanırsin. Sende ona uysan ve girmesen daha sonra yıllar geçtikçe o kapıdan girenlerin daha sağlıklı olduğunu kendinin de hastalanmaya basladigini görsen. Demez misin yahu sen girme dedin girenler sağlıklı ben girmedigim için hastayım neden böyle diye sormaz misin gucenmez misin o kişiye
Soran+1 yılDinin tavsiye ettiği şey sevgili yapmamak. Maksattan kastım da evlilik. Yani amaç evlilik ama sevgili olanlar çok erken yaşta evlenebiliyorken , dine uyup sevgili yapmayanlar istesede bunu yapamıyor
+1 yılEvet bende aynı durumdayım ve çok sıkıcı bir hal aldı sevgililik haram nasıl evleneceğim banada bir tavsiye lütfen?🥺🥺
213 Yorumla- +1 yıl
biraz rahat olun karşı cins öcü değil
- +1 yıl
@engnnnnlyda haram nasıl yapacağım söyler misiniz sevgililik haram?
- +1 yıl
sevgili olunca illa yatmak mı gerekiyor
- +1 yıl
@engnnnnlyda sevgililiği sadece yatmaktan ibaret bir sığ düşünceye sahipsiniz el göz zinası da var bilginiz olsun
- +1 yıl
iyi de nude atmıyosan neyi göz zinası olacak? çıplak gezmiyosun sonuçta bunun neresi zina
- +1 yıl
@engnnnnlyda zinaymış onlarda dinen caiz değil sevgililik haram harama hayatımda yer yok.❌
Soran+1 yılSosyal olan ailesi iyi olan bir şekilde buluyor sanırım sorun arkadaşın dediği gibi yaşam şartlarına bakmadan dindar olmaya çalışmamız oldu.
- +1 yıl
Evet sanırım bu yüzden haramdan kaçmak beni iyice asosyal ve paranoya yaptı ve şu an çok üzgünüm çok korkuyorum yanlış yapmaktan 🥺
Soran+1 yılMüsait olunca sana yazacağınız bu konuda konuşalım biraz
- +1 yıl
yanlış yapmadan hiçbişey öğrenemezsin hayata dair, aksi gerçekçi bir beklenti olmuyor
- +1 yıl
Kime @engnnnnlyda mı
- +1 yıl
@engnnnnlyda harama bulaşmak istemiyorum işin içinden çıkamam kontrolü kaybederim
- +1 yıl
nasıl mesela? napmaktan korkuyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durumdayım meslek var mı ne iş yapıyorsun?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCevap versene kardeşim yardımcı olmak isterim
Gizli Üye(36-45)+1 yılGörücü usulü de kimse çıkmadı mı?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYoksa zor mu beğeniyorsun?
Soran+1 yılÇıkmadı abla herkes birini bulmuş. Surda bir kız var diyen de oldu sonra ya evlilik dusunmuyormus oluyor ya kpss ye hazirlaniyormus ya da zaten konuştuğu varmış oluyor.
Soran+1 yılHani ben öyle herkesi beğenmem zaten ama bana bir secenek de sunukmadi
+1 yılOlur bir gün
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem