Ben muhafazakar bir aileden gelmiyorum Fakat lisedeyken bir arkadaşım sevgili yapmanın günah olduğunu söyledi. Biri açıklayabilir mi?
... ilişki vs yaşanmamişsa sadece el ele tutuşma vb şeylerde de mi günah?
Bir bilgim yok lütfen saygı çerçevesinde yorum yapınız
... ilişki vs yaşanmamişsa sadece el ele tutuşma vb şeylerde de mi günah?
Bir bilgim yok lütfen saygı çerçevesinde yorum yapınız
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Hepsi günah evet dinimizce sadece evleneceğin kişiden olan kişiyle yapabilirsin bunları ama gel gör ki hiçbirimiz uymuyoruz
Tanışma Faslı birbirini sevme vs hangi sırada oluyor evlenince mi oluyor o tarz şeyler
Geçen bir video çıktı karşıma önereyim onu izle baştan sona kadar ama orada öğrenebilirsin ( sözler köşkü sevgililik haramsa nasıl evleneceğiz? En azından kafanda oluşan bazı soruların cevaplarını bulursun
Teşekkürler bakacağım
şu açıdan günah bir insana gönül verip yarı yolda bırakmak ve aranızda dini bir nikah ve ya resmi olan bir durum olmadığı için günah
Hangi aşamada peki biribirimzi tanıyacağız?
tanışırsın konusur edersin ama iş ciddiyse ailenden istesin
düşünsene evi taşırken tanışıyosun adamla selam ben karın clelxolslslapap
buraya yazdın artık karımsın sjsnsnsn @hdehhhjswj
@hdehshhjswj hahahaha çok iyiydi
yarın gel nikah kıyıcaz ya benim ya kara toprağınsın
çocuk evlenince tanışırız
evlenmeden tqnışamazmıyız djdjsjjsjs
kim ben mi
Selam, günah değil boşver o arkadaşını da hayatından sil.
Farklı düşüncelerden olan insanları hayatımda çıkarsaydim hayatımda kimse olmazdı yanlış düşüncedesiniz :)) insanlari farklılıklari ile vardır.
Benim sevgililerim oldu biriylede evlendim anlaşma ve sevgi mühim gerisini bilmem
Peki eşinizin zamanında erkek arkadaşları olması sizi rahatsız etti mi gebelde bana bunu söylerler ileride evleneceğin kişi kaç sevgilin var diye sorar vs
Ama ben büyük şehir insanıyım senin ortamın farklı olabilir
Ayrıca eşimin bir iki sevgili olduğunu biliyorum kendisi söyledi bende olanı paylaştım çoluklu çocuklu aileyiz geçmiş geçmiştir
Ayrıca bizim sevgililerimiz neden oldu ikimizde anlaşabilirmiyiz severmiyiz yuva kurarmıyız diye yaşadık hepside olmadı iikide olmadı hayırlısı oldu
görücü usulü evlenirken bile sevgili oluyosun çünkü konuşuyosun tanışıyosun napcan nikahtamı görcen adamı günahsa günah ama değil
Ben kesinlikle katılıyorum 👍👍👍
ya o çok geri kafa olan bir durum o eski aslandaydı herkes herkesi tanır bilirdi şimdi kaç milyar insan var öylemi değil yani
Yukarıda yorum yapanlar haklı olabilir bi araştırmak gerekiyor
uzak durmak daha güzel aslında..
:)) ama duramıyorsan, yanlış şeyler yapmamak üzere olabilr
şiştt zinhar cehennemin 8. katına düşersin
Evet dini nikah yoksa el ele olmak bile gunah
Ama o zaman nasıl birbirimizi tanıyacağız direkt tanıdığımız biriyle evlenelim mi yani
Evlilik icin tanima sureci farklidir el ele tutusarak tanimiyorsun konusarak fikirlerini dusuncelerini paylasarak islamiyette evlilik sureci nasil olur detayli sekilde bulabilirsin
Görücü usulü ile evlenen kişiler de sevgili oluyor sadece aileler aracı oluyor aradaki fark bu. el ele tutuşma konusunda belki haklı olabilirsiniz bir temas var bu konuda bilgi sahibi değilim
El ele tutusmak gunah dini nikah olmadigi icin ayrica iki kisi odada bas basa gorusmesi bile uygun degildir yanlarinda mutlaka birilerininde olmasi lazim cok ince detaylar ince noktalar var uzun bir konu
Gel tanışalım