Kavga etmek ve karşılıklı tartışmalar ilişkiyi güçlendirir mi? Yoksa yıpratır mı?

Kavga etmek ve karşılıklı tartışmalar ilişkiyi güçlendirir mi? Yoksa yıpratır mı?

Kavgasız ilişki olmaz. Önemli olan kavganın dozunu arttırmamak. Kavganın dozu arttırılırsa ilişki yıpranır, kavganın dozu azaltılırsa ilişki güçlenir. Nasıl ki sükunet ve huzur gerekliyse, bazen de kavga da o şekil gereklidir. Ve her ilişkinin tuzu biberidir. Hatalardan ders alıp tekrarlamayanlar için çok güzel bir şeydir kavga.
Yani her yaşadığımız kavga, ilişkinin tuzu biberi olarak değerlendirilmemeli. Bir insan birini sürekli hakaret ediyorsa, kıskançlık seviyesi paranoyaya varacak kadar artıyorsa ve her olayda ayrılık kelimesi gündeme geliyorsa, bu artık tuzu biberi değil, zehir olur. Ancak bazen insan, sahiplenildiğini hissetmek veya sevildiğini anlamak için tatlı kıskançlıklar görmek ister. 🙂
Cevap
3Cevap
Kısmen dozunu kaçırmamak lazım
Hayır kavgalar toksiktir ilişkileri bitirir
Hassas noktaları keşfetmek adına bazen gereklidir ya da varliğini hissettirmek adına. Ama küfürlerde havada uçusmasin tabi ya da yumruklar.
Ufak tefek bozuşmalar olabilir ama kavgalar güzel değil, insanı yıpratıyor
Ulan bu hayata herkese özel yer varya demeki ben didiyorum
Evettt haklı çıktığım her kavga sonunda daha da bağlanıyorum
@tugce0906 Sizin baktığınız pencereden bakmıyorum bu duruma, kavga sonunda daha da bağlanma duygusu yaşamıyorum. Evet kavgadan sonraki yakınlığı ve bağlılık hissini severim. Kavgadan çıkarımlar da yaparım ama bu beni karşıdaki kişiye daha çok aşık etmez.
Dozunda olan her şey tadı tuzudur. Doz kaçarsa yemek yenmez, çöp olur.
Aksine sonunu getirir.
Çok uzarsa can sıkıcı olabiliyor
Kavga etmek ilişkiyi yıpratır
Yıpratıp bitiriyor denendi onaylandı...
Yipratir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?