Sürekli her şeyi sorun ederek tartışma çıkarmak ilişkiyi derinden sarsar. Gerçekten ciddi bir sorun varsa o konu hakkında tartışılabilir sorun çözülebilir ama onun dışında incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri sorun yaparak karşı tarafa çemkirmek sevgiyi saygıyı azaltır
Şimdi şöyle ki her ilişkide ufak tefek tartışmalar ve kavgalar olur. Önemli olan bunun ilişki adına sorunları çözmeye yardımcı olması ve anlaşmazlıkları ortadan kaldırmasıdır. Ama tartışma konusu her ne olursa olsun; en şiddetli kavgalarda bile saygıyı korumak gerekir. Benim için tartışmanın ilişkideki rolü budur..
Ben çok kavga taraftarı değilim. Huzur bozulmasın diye mücadele ederim hep. Arada derim ama kavga etmek istersen edelim. Onuda beceremezdim gülerdik beraber.
Tuzu biberi evet ama olmayınca daha eğlenceli oluyor.
Öyle derler genellikle, Ama tartışmanın kavganında bir adabı olmalı. Sevgi ve saygı sınırları geçilirse, yüz göz olunursa, o zaman ilişkinin tadı tuzu değil zehiri olur ancak
Hiçbir ilişki tabii ki güllük gülistanlık olmuyor. Kavga olmazsa olmazlardandır. İlişkinin temelini daha sağlam yapar ve daha sağlam yarınlara hazırlar.
Tartışma ama yapıcı tartışma, kişilerin birbirine empatisini güçlendirir yakınlaştırır. Kavga kelimesi benim algımda hoş olmayan bir yerde, o yüzden tartışmayı evet yapıcı buluyorum.
Evet evet çok iyi açıklamışsın. Sadece ben o kelimeyi oldum olası sert bir ifade olarak algıladığımdan içnden daha yumuşak bulduğum tartışmayı seçip yorumladım. Yoksa hemen hemen aynı kapıya çıkıyor
kimse bunun hayalini kurmaz. gelse de bi keyfince ortalığı yıksak demez. ama illa ki fikir ayrılığı hatta belki yanlış anlaşılmalar olur. ama nihayetinde ne kırılan ne de kıran vardır, sadece o mesele aşılır.
Onu Diyen Zır Cahildir Kavga Çözüm Değildir Kavga Şiddet Çıkarabilir Şiddetin sonu da Çok kötü Allah korusun Cinayet Konuşarak Çözmek Doğrusu He çok sinirlidir o zaman sakin olana kadar ayrı kalirlar Sinir geçince sakin kafayla konuşup mesele çözülür
Tatlı küçük tartışmalar olabilir herşeyde uyumlu olmak hiç zıtlaşmamak da sıkar ya ama büyük kavgalar da insanı yıpratır o yüzden herlşeyin tadında olanı güzel.
Ailemizle bile gün aşırı tartışmalar yaşıyoruz. Tabi ki sevgilimizle ya da eşimizle de yaşanabilir. Önemli olan o dozu ayarlayabilmek. Kavga sonrasında birbirinin kalbini kırmamak, kırıldıysa güzelce almasını bilmek. Gidip hemen karşı cinsten başka bireylerle konuşup beni hiçe saymasın, beni görmemezlikten gelmesin. Her şey dozunda olamlı.
Tartışmadan ders alarak aynı hataları tekrarlamayacak şekilde çıkılıyorsa kazanımdır. Yoksa kavganın tuzundan biberinden ne olacak! Olmaz olsun öyle baharat
Hayır bence ilişki iyileşme noktası olmalıdır kavga ve trip alanı değil tabi anlaşmazlıklar olur ama normalleştirilip birbirini yormak saçmalık o zmaan sorgulanmalı yaşanılan ilişki mi diye
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
azonce sevgilimle tartistik gidiyormus gibi yaptim arabada oturdum bekledim sonra o geldi gitti, eve gel dedi girdim , kizdi yarin konuscaz seninle hatirlat dedi bana uyudu bende yanina sokulup yattim sariildi agladim uzuldum