Aşkta gurur yapmanın ilişkileri olumsuz etkilediğini düşünüyor musunuz? Sizce gurur, bir ilişkiyi nasıl etkiler?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aşkta gurur yapmanın ilişkileri olumsuz etkilediğini düşünüyor musunuz? Sizce gurur, bir ilişkiyi nasıl etkiler?
Bu konuda yaşanan olaya göre değerlendirme yapmak gerekiyor. Eğer hayatımda olan kişi bana değer vermiyor, beni kırıyor, fikirlerime saygı duymuyor ve ilgisiz kalıyorsa, her defasında kalbimi kırıp incitici bir şekilde davranıyorsa, o zaman gurur kesinlikle önemli hale gelir. Böyle bir durumda, kendi değerimi ve saygınlığımı korumak için gururumu öne çıkarmak zorunda kalırım. Ancak, karşılıklı saygı, sevgi ve anlayış olan bir ilişkide, gururdan çok, anlayış ve hoşgörü ön plana çıkmalıdır. Sonuç olarak, gurur ilişkiye zarar veren bir hale gelmemeli, fakat kendimizi korumamız gerektiğinde önemli bir rol oynamalıdır.
Yerine göre maddiyat seviyeniz veya yapmadığınız bir davranışla aşağılama gibi durumlarda kendinizin dahi önüne koymanız gerekir. Ancak basit dalgınlıklar için gurur yapmak anlamsız.
Hayır. Kişinin kendi gururu olabilir ama karşılıklı hislerin ve sevginin yoğun olduğu bir ilişkide gurura çok gerek yok. Çünkü o kişi senin gururunla oynamaz..
Ben gururumu geride bıraktım. Hiçbir şey önemli değil dedim. Tartışmalarda sinirlenip bana etmediği hakaret kalmadı beş yıl boyunca. Sen kimsin, benim karşımda sen kimsin, ben senden bir şey mi öğreneceğim tarzı konuşmasına bile müsaade ettim. Çünkü gurur yapmamam gerektiğini bu dediklerini zaten içten söylemediğini düşünüp önemsemedim. Ben önemsemedikçe tepeme çıktı. Yapmadığı şey kalmadı. Gözünde değerim düştü, beni cebinde görüp her türlü pisliği yapabileceğini düşündü. Yani değmiyor arkadaşlar ben yaptım siz yapmayınn
Cevap
29Cevap
Bu seçimi yapmak zorunda kalıyorsam gururumu seçerim...
Evet aşk da gurur önemli tabi ki de.. beni sevmeyen kadının peşinden hayatta koşmam.. aldatırsa ya da yalan söylerse silerim direk.. affetmem
Yerine göre evet önemli.. Ama bazen bazı durumlarda aşkın için gururu kenara bırakmak gerek..
Aşk ve sevgi diye bişey mi kaldı ki.
Hadi farzedelim ki var ama gurur yapan bir insanın sevdigini düşünmüyorum çünkü sevgi ve aşk gururdan büyüktür abe heyran sjsj
Gururunu hiç edenler acizlikleriyle yaşamaya mahkumdur..
Kimse için ondan vazgeçmem.
Sevgim içimi yaksa da gururuma inadım karışır ve o aşkı yok eder..
“Aşkta gurur olmaz”deyip kendine olan saygısınında kaybeden insanların ucuzluğunu görünce kendimle bir lez daha gurur duyuyorum.
Gururun olduğu yerde aşk; aşkın olduğu yerde gurur olmaz bea.
aslinda onemli degil ama yapiyoruz mecburen, karsi taraf da yaptiginda hicbir ortak noktada bulusulmuyor oyle bitip gidiyor yanii
Onurlu bir insan önemli …. Sevdiğin içinse bundan fedakarlık yapmak önemli…
onur aşkta olmaz kişilikte olur…. Sevdiğin sevdiklerin gerçekten sevdiğinde fedakarlık yapar yanlış bir gurura girmezsin
"Kibir ve gururu dize getirebilecek tek gerçektir, aşk!" Aşk ve Gurur (asıl adıyla Gurur ve Önyargı), Jane Austen
Niye böyle yaptı anlamadım.
"Kibir ve gururu dize getirebilecek tek gerçektir, aşk!"
Aşk ve Gurur (asıl adıyla Gurur ve Önyargı), Jane Austen
Kesinlikle olumsuz etkiler. Gurur falan oluyorsa hiç olmamiştır öyle bir ilişki.
Gerektiğinde gurur öne geçer. Haksizlik, sevgisizlik saygısızlık da bir noktaya kadar..
Ben gururlu olmadım bi fışkı da olmadı 😂 gurur önemli
Gurur önemlidir. İlişki tek tarafın çabası ile yürümez.
Yerine ve olaya göre değişir! İnsanların onuru ve gururu ile oynamak. Doğru değil!
Gurur her yerde önemli
Tabiki onemli sirf asiksin diye kendi gururunu hice saymak aptalliktan baska bir sey degil ya seni aldattiysa ya buyuk bi yalan soylediyse ya sana iğrenç davraniyorsa sirf asiksin diye devam mi edeceksin
Aşkta gurur olmaz. Anlayış olur. Sevgi ve sadakat olur. Birileri hata yapar birileri uyarır onun hatasını düzeltir. Çünkü beraber olmanın anlamida budur aslında. Birbirini tamamlamaktir. Duzeltmektir.
Gurur kıskançlık gibi mental bir sorun türüdür. Ayarında onur ve korumacılıksa sağlıklıdır.
hic bi ilsikide gurur olmaz ertesi sabah kalkarsin o kisi hayatta olmaz bir omur cekersin o pismanligi hayat bu ne olacagi belli olmuyo
küçük şeylerde gurur yapmak iyi bir şey değil, fakat eğer karşımdaki bana saygısızlık yaptıysa evet gurur yapmak iyi
İlişkide kadının da erkeğin de karşısındaki kişinin gururunu incitecek bir şey yapmaması önemli. Bu da saygıdan ve değer vermekten geçer.
Önemli yoksa kişi kendine olan saygısını hiçe sayar
Evet... Gururu öldürebiliyorsa aşk aşktır... Biri varsa diğeri olmamalıdır.
Kankan valla 22 gündür ne ben yazıyorum ne o gurur yapıyoruz
Aşkta gurur olmalı
Gururum önemli
Aşkta gurur asla olmamalıdır
Gurur olmalı aşk kalmıyor yoksa
Önemli tabiki.
Değil denir ama önemliymiş gurur iyidir
Belli bir yere kadar bence askta gurur olmaz
Gurur yerine gore iyidir fazlasi bencilliktir
O işlerde gurur olmaz.
Elbette fazlasıyla önemli
Gurur herşeyde önemli