Bu durumu siz nasıl yorumlarsınız?

Birinden 4 ay kadardır hoşlanıyordum ve 10 gün kadar önce onunla konuşmaya başladım. Ve kendisi 5 gün sonra asker gidecek. Biz konuşmaya başladıktan 3 gün sonra beni engelleyip sonra yine engeli kaldırdı. Bana yine selam yazdı. Engelin sebebini sorduğumda "seninle konuşmak güzel, iyi hiss ettiriyor, ama ben 10 gün sonra asker gidiyorum" bu cümlesini o an anlamadım. Bu arada askerde 1 yıl kalıcak. Sonra hesabını dondurup 2-3 saat kadar sonra açtı ve yine benimle iletişime geçti ona yazmama rağmen. Ben de fırsat bu fırsat deyip hoşlandığımı itiraf edip, ondan hiç bir beklentimin olmadığını, bi ilişkiye zamanımın olmadığını söyledim. Teklif ettiğim şey sadece konuşmaya devam etmekti. Bu kaderin cilvesi olsun gerek, bunları söylediğim zaman onun sarhoş olduğu ana denk gelmişti. söylediği şeyler " ben ardımda kimseyi koyup gidemem, o kafayla gidersem, çok kötü olurum. Keşke bana 2 ay önce yazsaydın zalim be. Ama senin hakkındaki düşüncelerim çekici, tatlı olduğun ve sohbetin çok güzel. Sevgili olsaydık sana ancak sarılır ve öperdim. Önceki ilişkim de kötü kavgalarla bittiğu için travmalıyım. Askere gidip sana beni beklemen için bi talepte bulunamam, yapamam bunu. Keşke daha önceden konuşsaydık, hayatımın kötü bi zamanına denk geldin." dedi ve sabah sarhoşluğu geçtiğinde bana " senin benden hoşlandığını bilerek konuşmak ve 10 gün sonra gideceğim ve sen yalnız kalacaksın. Başkası olsa askerlik umrunda olmaz şans verirdi bu işe, ama vicdanım el vermiyor. Ben seni sana alışırım diye engelledim. Bundan sonra konuşmayalım" dedi. Ve ben çok karışığım. 1 yıl sonra yine 2 medeni insan gibi bu çocukla konuşmak için yine adım atmalı mıyım? Konuşmama isteğini kabul ettim. Soru 1 yıl sonrası için geçerli
Bu durumu siz nasıl yorumlarsınız?