İlişkilerde aşk mı yoksa mantık mı daha önemli? Sizce hangisi uzun süreli ve sağlıklı bir ilişkinin temelidir?

İlişkilerde aşk mı yoksa mantık mı daha önemli? Sizce hangisi uzun süreli ve sağlıklı bir ilişkinin temelidir?
Ya şöyle aşk yamaç paraşütü gibi havada süzüldüğün sürece çok eğlenceli. Ama rüzgar tersten eserse yere çakılırsın. Mantık ise sen havada iken yedekte tuttuğun 2. paraşüt gibi paraşütün ters döndüğünde yedek paraşütünü açar sağlam ve yumuşak bir iniş yaparsın. Kısaca o ayaklarının yerden kesilme durumu bir gün bitecek o zaman gerçeklerle yüzleşeceksin. Ne sadece mantık ne sadece aşk diyorum. Önemli olan 2sinin doğru olanda karışımı 😃 Yani bir insana aşık olabilirsin. Bu insanın düzgün bir hayatı ve işi de olabilir. Doğru seçimleri yapmak bize bağlı.
Bu ikili de fazlasıyla önemli, biri olmazsa ilişkide sorunlar kendini göstermeye başlar. Dengede olmalı aslında kısaca. Tamamen eşit olamayacağı için duygu bir tık daha fazla yansıyan olabilir ama mantık da mutlaka gerekli.
Mantık devamlılığı yönünden,
Aşk ise hazzını alarak yaşamak yönünden önemlidir.
İlişkide sürekli mantık ararsan aşk dediğin o coşku dolu nehire atlayamaz, sevgilinle beraber onun tadını çıkaramazsın. Ancak bu demek değil ki mantığı tamamen devre dışı bırakalım. Sadece önemli hususlarda uyarıp, ilişkiye çeki düzen verip yine deli dolu çılgınca yaşamaktan geri durmamak lazım.
Ben sana net bir şeyi söylemek isterim ki insan sadece mantıklı davranamaz bazen duyguları da olması gerekir Ama bir insanı tanımak onun karakterini öğrenmek olup olmadığını düşünmek mantık gerektirir. Çünkü bir insan sadece onu duygularıyla hareket ederse çok büyük hatalar yapmaya devam eder O yüzden ben mantığını ön planda tutarak her zaman için daha sağlıklı kararlar verebilirim.
Cevap
14Cevap
İkisi de önemlidir tabi ki de
Aşk ve güven en başta gelir benim için en öncelikli olarak görüyorum aşkı ve güveni.. Kadın ve erkeğin karşılıklı hislerinde baştacı edilmeli samimi ve gerçek anlamda aşk, güven.. İlişkinin en vazgeçilmez hissi kesinlikle aşk ve güvendir..
Neden sürekli bir seçim yapmak zorundayız? İlişki seçimlerden ibaret bir şey değil. Denge önemli, karşılıklı alışveriş önemli.
Birbirinin zıttı kavramlar. Hangisini dinlersen aklın diğer şeçenekte kalır
Aşk aptallaştırıyor insanı ya eğer mantık varsa aşık olacağın kişiyide mantığınla etkileyebilirsin bence
Aşkın olduğu yerde mantığın olacağını sanmıyorum pek ama aşk olsun sevilelim birazda 😃
Ilişkide mantık bir yerden sonra bayıyor o yüzden aşk diyorum
Mantık içeren bir ilişki tercihim olmaz.
Mantığı kaybedersen kendini kaybedersin
mantıkla sevilmez. mantık tartışma vs durumlarında sorun çözmek içindir kalp de olmalı mantık da
Kalbin yanılma ihtimali yüksek ama akıl ile yanılmak düşük bir ihtimal
Mantık tabii ki
Mantık ve sonrada ask
ikisi de çok önemli
Öncelik önemli olan güven olmalı
Mantık biraz daha ağır basıyor
Mantık. Aşk diye bir şey yok.
mantık
Saygı
%50 %50
Saygı
Mantık