Exle aynı ortama girince bana niye laf çarpıyor?

Eski sevgilimle 9 ay önce ayrılmamıza rağmen annelerimizin falan muhabbeti olduğu için bazen istemsiz aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz ve ben artık ona karşı bırak sevgiyi nefret bile hissetmeyecek kadar değer vermediğimden hiç iletişim kurmuyorum ama o ikidebir bi imada bulunuyor, laf çarpıyor. Mesela dün akşam annem aradı ben şu mağazanın önündeyim gelip beni alır mısın dedi, gittim o da orada ve onun annesi de bindiler giderken annem bana geç kaldın bi sorun olmadı değil mi diye sorunca, "abla belki yengeyledir" dedi, bir süre daha gidince ben onun annesine "abla sizi nerde bırakıyorum" diye sordum "eve gideceğiz" deyince annesi o da annesine "anne sen yolu tarif etsene o bizim evin yolunu bilmez" dedi.. Sizce niye böyle davranıyor?

Güncellemeler
+1 yıl
Tavsiyelerinizi dinleyip bugün gidip yanına "dün yaptığın çocukluktu, ne niyetle yapıyorsun bilmiyorum ama hiç hoş değil.. Aramızda bir şey kalmadı bunun farkına var bir daha öyle davranma" dedim, "ooyyy çok mu zoruna gitti, kıyamam" deyip gülüyor.. Yazık sana dedim yanından ayrıldım.
Exle aynı ortama girince bana niye laf çarpıyor?