Sadece evlilik düşünen kişiler bir araya gelebilse😅
Genç nesil, bu sevgililik ayağına çamura battıkça batıyor gibime geliyor 🤔
Sadece evlilik düşünen kişiler bir araya gelebilse😅
Genç nesil, bu sevgililik ayağına çamura battıkça batıyor gibime geliyor 🤔
Yasaklar bence insanları daha fazla cezbediyor gibi yani şöyle bakalım konuya dinen haremlik selamlık var ama bu yasağı dinen çiğnemek çoğunluğun işine geliyor. Doğru mu yani yasaklanması da yetmiyor insanlar dinin gereğince yaşamayı istemiyor. Kendi getirdikleri kurallara mı uyacak.
Dün bir soru gördüm. Erkekler kapalı kızları sevgili olarak tercih etmiyorlar mı? şeklinde. Bu lanet olası sosyal medyada trend oldu kapalı kızların sevgili ile paylaşımları. Tam nefretlik.
Yani içinde Allah sevgisi ve korkusu olmayan zorla bir kalıba sokulmuş aile baskısı ile bu insanlar rahat edemediklerini için kendilerinin de bir eksiği varmışcasına sorular soruyor işte hoş ben ne kapalılar biliyorum açık olanlardan daha ahlâksız yani dedim ya sorun olan yasaklamak değil yasağa uyup uymamak. Bir anlatım dolaşır cennet ve cehennemin insanları insanları nasıl cezbettiği ile alakalı. Rabb'im Cebrail as. Buyurmuş git bak cennete nasıl bir yer cevresi ile gitmiş gelmiş çok güzel bir yer demiş, bir de cehenneme bak gel demiş çok kötü bir yer peki insanlar sence hangisine gitmesi daha kolay demiş cehenneme gitmek için insanların nefsine daha hoş gelen şeyler var demiş korkarım ki insanların çoğu cehenneme gidecek demiş yani burada nefsimize sahip olabilmenin önemi bahsedilmiş. evliliği özen diren bir anlatım var mı kime sorsanız dert yanıyor ama sevgililil herkesin dilinde biri caiz diğeri değil işte kim cenneti seçsinki yalancı cenneti yaşamak varken
Gevur dediklerinin gençleri bilim, sanat, spor peşinde. Bizimkiler aşk, meşk derdinde.
Gevur dediklerimizin hepsi mi bilim peşinde bizde hiç mi yok bilim peşinde ama tabi birde şu var kolay yoldan para kazanmayı öğretmek bizim çocuklara yani kitap okuma alışkanlığı yerine cep telefonunu ver sussun bebe öyle değl mi nerede kaldı dedelerimizin nenelermizin masalları çocuklar ile ilgilenmiyoruz bile
Açıkçası çamura battığını düşünmüyorum böyle düşünen insanların da zihniyetinde sanırım sevgililik çok çirkin bir şey. Herkes Sizin zihniyetinizdeki gibi bir sevgililik yaşamıyor olabilir
Evimin karsisinda bir lise var yaninda da bir park o parktan gecerken nereye bakacagimi sasiriyorum 🤦🏻♀️ bizde genç olduk ama ne bileyim
@GOKHANoturumactı biz neyiz diye sormalık soru 😂😂 hemen darlayım hemen😂
Biz genç miyiz 🥹
Detayı bilerek görmemiştim🥺 hatırlattın🥺
Eee biz şimdi neyiz 😂
Haydaa😂 benim soruyu bana yöneltti😂 o benim sorum🥺
Hmm, enteresan bir bakış açısı! 😅 Ama sevgililik yasaklansa kim bilir ne olurdu... Belki flört etmek bir nevi suç haline gelirdi ve herkes birbirine gizlice göz kırparken yakalanma korkusuyla yaşardı. Bence sevgililik, ilişkilerde birbirimizi daha iyi tanımamız ve aşkın tadını çıkarmamız için harika bir yol. Evlilik direkt olarak daha ciddi ve büyük bir adım, tabii ki bu da çok güzel ama yolculuğun tadını çıkartmak da önemli 😊. Hem sevgili dönemi, ilişkilerdeki iniş çıkışları öğrenmek ve kendimizi keşfetmek için bir fırsat. Sen ne düşünüyorsun, heyecanlı değil mi bu yolculuk? 🥰❤️
Cevap
16Cevap
Sevgililik dönemininde avantajları var. Birbirlerini tanımak , uyumsuzlukları vs görebilmeleri adına iyi bir tanıma dönemidir. Adını kirlettiler diye yasaklanmamalı, kötüye kullananları cezalandırılmalı🙃
Şu an aşırı mantıklı geldi
Bu işler bu tip şeylerin meşrulaşması yüzünden bu hale geldi zaten
Valla ben olsam bu soruyu süper soru seçerdim efendim... O kadar haklısınız ki..
Güzel olurdu
Ne uğurlu ayağın var😄sen gelince sorularım ss oluyor 🤣
Teşekkür ederim 🤣
Zaten şu an ikiside uygulanıyor sevgili olanda var görücü usülü evlenende
Sevgilik duygulari öldürüyor valla hele ki çok sevgili değistirenlerde
İtiraf et kıskanıyor musun 🤣🤣
Evet yaa çatlıyorum hasedimden😬
🤣 🤣 Bende bende pislikler hepsi
Görücü olayı bundan var 🤣
Fark etmez iki türlude sevgilim olmamış olur
keşke öyle bir şey olsa
Kim dinleyecek bu yasağı, daha da artar bence
Görücü usulü var ya bu ise yarayan:)
Sevişmek de lazim
Tamam da. Kızı evlenicem senle diye kandırarak değil.
O ilişkinin sonunda kızlar evleneceğini düşünüyor. Erkekler?
Prezervatif satısı durur😂
Haklısın 😊
Şeriat gelmiş olur
Günümüzde zor
S.. KS olmaaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?