Yasak aşk doğmaması için ne yapmalı?

Uzun yıllardır tanıdığım ve çok samimi olduğum bir arkadaşımın karısı ile çok iyi muhabbetimiz var. Öyle bir iletişim ki; benzer düşünme, benzer yemekleri sevme, aynı şarkıları sevme, tamamlayıcı hayat görüşleri, espri anlayışımız vs. gibi çok harika.

Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki ona karşı hiç başka türlü hisler beslemedim ve imada da bulunmadım. Ancak durum öyle bir noktaya geldi ki söylediklerindeki imalar başka yönlere doğru gidiyor. Şunu dürüstçe söyleyeyim ki aramızda anormal bir çekim var ve bu çok kuvvetli. Bununla birlikte benim yapımda ihanet asla yok. Hayatımda kimseye ihanet etmedim. Şimdi gelin görün ki aklım karışmaya başladı.

Şimdi bu kişi ile muhabbeti kessem olmaz çünkü eşi ve ailesi ile sık görüşüyorum. Kesmem farklı yorumlanır ve kesecek bahane yok. Devam etsek ve eskisi gibi iyi davranmasam muhabbet etmesem bu da dikkat çeker. Yani hem yaşayamam hem uzaklaşamam.

Eşi konusunda kafası ciddi manada karışık ve ne yapacağımı bilemiyorum. Sizce ne yapmak gerekir bu durumda?
Yasak aşk doğmaması için ne yapmalı?