Kıskanmak kaybetme korkusudur. Bir erkeğin öyle bir şüphesi varsa karşı tarafa güvenmeyecek sebepleri vardır ki o ayrılamıyorsa sen ayrıl zaman kaybetmeyin.
Bir erkeğin kıskanmasına değil, koruma içgüdüsünü uyandırıp uyandırmadığına dikkat etmelisin. Kıskanma başkasına kaptırma korkusudur, erkeğin diğer erkeklere kaptırma korkusu olmaz, olmamalı. Diğer erkeklere karşı korumacı davranır, önleyici önlemler konusunda sana baskı kurması kıskanma değil, senin sorumluluğunu üstlenmesidir. Aslında hoşunuza giden taraf budur.
Ah, bu kıskançlık konusu gerçekten hepimizin kafasını kurcalayan bir durum! Kıskanmak aslında küçük dozlarda tatlı olabilir ama fazlası her zaman boğar. Sevgilin seni kıskanmıyorsa bu hemen "Sevmiyor" anlamına gelmez. Belki sana olan güveni sonsuz, belki de ilişkinizde olması gerektiği gibi huzuru bulmuş demektir 🌟. Önemli olan birbirinizi nasıl hissettirdiğiniz ve nasıl anladığınız, değil mi 😊?
Unutma, herkesin sevgisini ifade etme tarzı farklıdır. Senin yerinde olsam, güvenin tadını çıkarır, sevginin keyfini sürerim! 💖✨
Bence kıskançlık olmalı ama dozunda olmalı.. mesela sevgilimin arkadaş çevresine karışmam giydiği kıyafete de karışmam ya da onun sosyal medyasını iki de bir kontrol etmem.. ve ona güvenirim ama sahiplenirim.. mesela yakın samimi karşı cins arkadaşı olamaz.. zaten kendisi bunu istemez
Ben eşimi çok kıskanmıyorum ilk başlarda daha da kötüydü şimdi kendimi bazen frenliyorum… ama o hiç kıskanmaz 😒 beden diye sorarım kendime sen bana güvenmiyormusun diye bana kızıyor hep… tatile de gitmeyiz böyle yapacaksan diyor 😳 elimde değil ama kendisi öyle yapıyor , hostes olsun çalışan biri olsun onunla hemen sohbet eder güler. Bende buna sinir oluyorum
Kesinlikle yani ben kıskanırım yüzde bir milyon güvensem bile kıskanırım gerçekten seviyorsam.. Seven kıskanır, sahiplenir mutlaka.. Tavrıyla, tepkileriyle her zaman sakin, sabırlı ve anlayışlı olmaya çabalar, sağlıklı bir ruh hâliyle sevgilisinin/eşinin hayatına kendi varlığının güzelliğini katar her zaman.. Yine de o "bitanesini sahiplenme" duygusu bence yedi yirmi dört hatta sonsuza dek sürsün diyorum bence bu dünyanın en güzel duygularından biri.. Bence kesinlikle böyle..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla güveniyorum ya yani yok benim içimden gelmiyor o duygu, bazen kendimi çok zorluyorum kıskanabilmek için ama o zaman daha komik oluyor... mesela bi kadın onu övüyor falan ben biliyorum ki başka niyetle o kadina bakmaz yani e o zaman sorun yapmıyorum...
Karakter meselesi bence. Ben kıskanmam ve bu güvenmemden kaynaklanıyor. He güvendiğim kişi beni yanıltabilir o da ayrı. Ama kesinlikle sevmediğim için değil. Ne kadar çok seversem o kadar güvenirim ve o kadar kıskanmam.
İkisi de olabilir. Adamına göre değişir. Bu şey gibi, kısıtlayan insan gerçekten gözü başkasını görmediğinden ve korumak istediğinden mi kısıtlıyordur? Yoksa gerçekten kendisi de millete öyle baktığı için kendisi aynısını yaşamak istemediği için mi?
Güvendiğin zaman kıskanmıyorsun eğer çok kıskanç biri değilsen. Seven insan kıskanır sözü bana uydurma gibi geliyor. Ya kendine güvenmiyordyr ya karşısındakine
Normalde öyle düşünülür ama herkes aynı değil bazıları belli etmez kimisinde yoktur o duygu ya da gerçekten sevmiyordur bunu o kişiyi anlamadan bir tahminde bulunamayız
Bence sevmiyordur insan sevdiğini kıskanır ama tadında bence birinden duydum çocuk kızı kıskanmıyorum Facebookuna girmiş bi bakmış kızlara bile anlatıyor o kızı sevdiginj ayrılmışlar ama kız hesaba girince kızlarla konuşurken bile kendisinden bahsediyor sorun yok ama bi erkekle konuşurken öğrenmiş çocuk gay çıkmış
İçten içe kıskançlığını göstermiyor olabilir ancak güdüsel olarakta kıskanmıyorsa o insan faydacı odaklıdır, muhtemelen sadece cinsel odaklı tatmin olup geri kalan hiçbir şeyi benimsemiyordur.
Sevgi ve kıskançlık arkadaş bence seven biri kıskanmadan edemez tabi bu kıskançlık abartılı senin yaşam tarzını değiştirecek türde değil hafif tripler mesela olmalı hanzo gibi kıskanan erkek değil yani ama kıskançlık olmalı