Arkadaşımla arama mesafe koymalı mıyım?

Ana sınıfından beri arkadaş olduğum ve aynı yerde büyüdüğümüz bir çocukluk arkadaşım var. Ben zaten üniversiteliyim arkadaşım da bu sene üniversiteye gitti. Farklı yerlerde okuyoruz ve benim arkadaşım üç kez mezuna kaldığı için biraz asosyal biri olmuştu hiç arkadaşı yoktu. Üniversitede de bir topluluk gibi bir şeye girmiş oradan da arkadaşlar edinmiş. Eskisi gibi sık görüşmesek de yine mesajlaşıp araşıyorduk ve bana neler yaptığını anlatıyordu yeni arkadaşlarıyla vs. Bir gün beni aradı çok ağlıyordu edindiği kız arkadaşlarından bir tanesi buna çok kötü davranmış yalan söylemiş zorbalamış ve kendisine kötü biri olduğunu söylemiş. Sonra ilk dönem bitince memleketlere döndüğümüzde yüz yüze görüştük işte bana o kızın neler yaptığını falan daha detaylı anlattı. Gerçekten kötü şeyler yapmış yani. Kız iki yüzlü sinsi yalancı ve manipülatif biri çok bariz belli. Sonra geri üniversiteye dönünce bir baktım o kızla sürekli Instagram'da hikaye paylaşıyor ve geri yakın olmuşlar. Priv hesabı var arkadaşımın ve sürekli orada o kızla fotoğraflar falan paylaşıyor kız da yorum atıyor. Bir gün sordum hani sen aranı açmıştın onunla diye kötü biri diyordun dedim biz aramızdakileri hallettik artık bir sorun yok beni ne kadar üzse de onu çok seviyorum dedi. Normalde arkadaşım hiç böyle bir insan değildir kendisine böyle kötü davranan bir insanı hemen siler atar ki öyle de yapmalı zaten. O yüzden benim çok tuhafıma gitti. Ayrıca bir de ben ikinci sınıfım normalde ama bu sene bölümümü değiştirip sınava hazırlanmaya karar verdim. Ben ona mezun senelerinde çok yardımcı olmaya çalıştım. Yalnız kalsın hissetsin istemiyordum o yüzden sürekli arayıp soruyordum hatta sırf onun için belki aynı yerlere düşeriz düşüncesiyle sınava kaydoldum. Allah da iyi niyetimi biliyor ya öyle de oldu gerçekten aynı okul aynı sınıfa vermişler bizi. Ya ne kadar işe yaradı tabii ki bilmiyorum ama sonuçta ben ona manevi bir şekilde destek olmaya çok çalıştım. Ama bu kızla geri görüşmeye başladığından beri ne doğru düzgün benimle konuşuyor ne arıyor ne mesaj atıyor. İkinci dönem doğru düzgün hiç konuşmadık bile. Açıkçası ben çok kırıldım çünkü gerçekten çok zor durumlardan geçiyorum. Ben yatay geçiş yaptım yeni bir şehre geldim. Ve buradaki sınıfımla hiç uyum sağlayamadım aynı şekilde yurttaki insanlarla da ve kendisi bunu biliyor. Dediğim gibi hiçbir şekilde bana yazmıyor sadece işi düştüğünde yazıyor mesela bir şeyi bilmiyor onu sormak için bana yazıyor gibi. Sınavda zaten yarın biliyorsunuz. Bana üç gün önce mesaj attı nasılsın diye işte sınav yaklaşıyor nasıl hissediyorsun gibisinden ben de sonunda beni hatırladı derken bana borç verir misin yazdı. Yani bu da bana borç istemek için yazdığını düşündürttü. Ve bu duruma daha da kırıldım açıkçası. Kızla görüştüğünden beri karakter değişimi gözlemliyorum kendisinde asla yapmam dediği şeyleri falan yapıyor mesela bu tip bir insanla görüşmek gibi. Sizce görüşmeyi azaltıp mı devam etmeliyim yoksa açık açık söylesem ve değişirse ona göre mi konuşmalıyım

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada daha bu saat oldu hala ne bir mesaj ne başka bir şey var ortada. Başarılar arkadaşım bile demedi. Bir ay önce tanıştığım kız bile yazdı. Gerçekten kırgınlığım çok farklı boyutta şu an yarın sınav var diye bastırıyorum.
Arkadaşımla arama mesafe koymalı mıyım?