Sevgilimin evlenme teklifini kabul etmek istemiyorum?

Selam, bir sevgilim var ve onunla aynı evde yaşıyoruz. Neredeyse her gün ona yemek hazırlıyorum ki dışarıdan yemek yemesin. Eve geldiğinde ise bütün gün telefonuyla oynuyor ve benimle hiç ilgilenmiyor, sohbet etmiyor. Ben sporla ilgileniyor ve sağlığıma dikkat ediyorum, ama o tam tersi hiç dikkat etmiyor ve asla spor yapmıyor. Onu teşvik etmeye çalışıyorum fakat "ben böyle mutluyum, karışma" diyor. Ancak çok kilolu ve sağlıksız. Onu bebeğimmiş gibi seviyor, öpüyor ve ilgileniyorum, ama o bana karşı öyle değil ve çoğu zaman kalbimi kırıyor.
Geceleri bazen koltukta uyuyakalıyor ve üşümesin, yanımda uyumasını istediğim için kaldırmaya çalıştığımda bana bağırıyor ve kızıyor. Evin temizliğini genelde ben yapıyorum, bazen ondan evi süpürmesini istiyorum ama bunu bile yapmıyor, sonra söylendiğim için bana kızıyor. Çöpünü bile çöpe atmıyor. Neredeyse hiç arkadaşım olmadığı için bütün gün evdeyim ve onunla dışarı çıkmak, bir kahve içmek istiyorum ama "hava çok sıcak" diyerek çıkmıyoruz. Bütün gün aynı koltukta telefonla oynadığı ve benimle hiç sohbet etmediği için bir gün Netflix'te bir dizi buldum ve birlikte izleyelim, birlikte vakit geçirelim dedim. İlk başta eleştirdi, güzel değil dedi. Sonrasında ise diziyi tek başına telefondan izledi.
Bana karşı saygısız tavırları da vr. Çoğu zaman arkadaşlarının ve kardeşlerinin önünde bana bağırdı. Tartışmalarımızda üzerime yürüyor ve çok korkuyorum. Onun hayatında asla ön planda olmadığımı biliyorum. Geçen haftalarda annem iki ameliyat olmuştu ve ben ailemin yanındaydım. Çok zor zamanlar geçiriyordum. Daha önce tartıştığımız bir konuda o dönemde bana küfürler etti ve bağırdı. Ameliyat olmuş anneme ve küçük kardeşime bakıyor, evle ilgileniyordum. Çok zor durumdaydım ama bu onun umurunda olmadı. O dönemde gecelerce ağladım.
Bir gün bana kahve yapmasını istedim, yine o koltukta oturdu ve telefonla ilgilendi. İki saat geçtikten sonra "kahven nasıl olsun" dedi. Ben ise uyumaya geçmiştim zaten. Daha da sayabileceğim bir sürü şey var.
Güncellemeler
+1 yıl
Ama şimdi bana evlilik teklifi hazırlığı yaptığını söyledi. Ben de ona böyle bir şeye kalkışmamasını, çünkü kabul etmeyeceğimi söyledim.
Sevgilimin evlenme teklifini kabul etmek istemiyorum?