3 kez hata yapmak?

Üstü kapalı anlatmam gerekiyor bu yüzden şu şekilde anlatacağım.

Bir dostum hamburger yemeyi seviyordu, daha sonra her gün yemeye başladı ve bunun ona zarar verdiğini gördü, yine de kopamadı. Daha sonra ben onu uyardım. Fakat bana sen ne anlarsın sen sadece sebze tüketiyorsun dedi. Bende peki diyerek geriye çekildim ve onu öyle kabul ettim. Daha sonra zarar gördüğü için yemeyi bıraktı ve bana hak verdi. Fakat daha sonra hamburger yine onu cezbetti ve yine ona gitti bu sefer daha derin bi yara oluştu. İnanılmaz büyük bir yaraydı, tamamen obez olmuştu. Kurtuluşu göremez olmuştu fakat sonra kendinde güç bulup yine bıraktı ve sağlıklı hayata yöneldi. Fakat ara ara hamburgerden ısırık almaktan alıkoyamadı kendini. Daha sonra ben ona canımsın demiş oldum ve ne zaman asla dese yaptığını, iradesinin olmadığını, tamamen yanlışlar içinde yüzdüğünü söyledim. Biraz sinirlendiğim için ses tonum ister istemez yükselmişti. Kendisine yazık ediyor, bunu görüyorum. Bunu ben hariç herkes görebilir. Obezliği her yerden gözüküyor. Şimdi ise hamburger yemeyi düşünür oldu. Üçüncü kez buna bağlanmayı düşünür oldu. Zaten ara ara tadına bakıp durduğu için kendini ona hep yakın hissetti. Dost acı söyler, ona acıyı söyledim. O zaman benimle konuşmaya geldi konu. Kendine yazık eden birine ne denir? Aynı hatayı üst üste yapan birine ne denir?

Not:u*usturucu vs değil.

3 kez hata yapmak?