Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. "Herkesin" hiçbir önemi yok artık bu ülkede. Senin için uygun mu değil mi o önemli. Herkesin ne düşünüdüğüne göre hareket etme.
Nikah diyorsun, sonuçta ALLAH'In nikahınıda yapıyorsan mesele yok.. atman büyük paralar harcayıp kimseye hava atman gerekmiyor bu ekonomik kriz zamanında. Sen neye karar verdiysen onu yap herkese belediye baksın. İnsanların derdi hava atmak etrafa gösteriş ve SHOW yapmak vs vs = kibir kendini beğenmişlik. Bu ekonomik çöküşte erkeklerde artık maddi sorunlardan bıkmış usanmış durumdalar ama ne yazıkki aklı havada yaşayan para ağaçtan toplanıyor sanan çoğu kadına göre ekonomik krizde yok deli gibi para harcayan görgüsüz eğitimsiz cahil kaafasız maal bir kesim var ve tek yaptıkları etrafa hava atmaya çalışmak ve bol para harcamak. Onlara uy-MA , onlara kendini beğendirmeye çalışma NORMALİ neyse onu yap sen. Sade nikah iyidir olması gerekende o dur bence. İnsanlara 1saat hava atacaksın diye tonla para harcayıp borca giren akılsızlarla dolu etraf, sonra oturup ağlıyorlar.. evlenip borç batağına saplanıyorlar. Sen ya da eşin erkek parasız kalınca kimse size aferin süper gösterişli düğünler yaptınız etrafa hava attınız buna karşılık şimdi bizde çıkartıp teşekkür parası veriyouz size DEmeyecekler ortada kalacaksınız tek başınıza sizsize ! bunu unutma. yZaman ekonomik olma zamanı eski Türkiye YOK artık, normal insanlar ekonomik olarak çöküşteler bunu akıldan çıkartmamak gerek. Ne yazıkki insanların (özelliklede kadınların çoğu) çoğu erkekle birbirini "gerçekten" sevip mutlu olmak aile kurmak için değil etrafa hava atmak gelinlik SHOW yapmak ve evlendim diyebilmek için evlenmeye çalışıyor ve çoğu evlilik bu yüzden patlıyor. Gerçekten sevmiyorlar herşeyi etrafa hava atma amaçlı yapıyorlar ve olmuyor.. Ayrıca şöyle bir gerçekte var = Hristiyan kilisede , Yahudi sinagogda evleniyor ve ALLAH'In huzurunda "iyi günde kötü günzde hastalıkta sağlıkta birbirimizin yanında olacağız" diye yemin ediyorlar (onlarında dindar olanlar tabiiki.. onlardada modern dinsiz kapitalist şehir hayatına ayak uydurmuş kitapsız yaşayanlar bol onlar harici..) ama bizim mason ülkemizde insanlar belediyede dinsiz futbolcular gibi evleniyorlar , imza attın bitti gitti ALLAH kitap yok , evlilik için yemin yok , lay lay lom evlilikler ve sonunda birbirini UCUZA SATIŞ oluyor. Neyse konu dağılmasın. Özetle sade nikah iyidir , kimseye gösteriş yapmak için büyük organizasyonlar yapman gerekmiyor çünkü dediğim gibi parasız kalınca kimse yanında olmayacak unutma..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılFikirleri her zaman için saygı duyulur buna bir şey söylemiyorum ve kimsenin zaten senin için ne düşündüğünün önemini ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum toplum mantığı ile hareket edersen hiçbir yere gelemezsin Zira Az önce bana söylediğin gibi bana bu hayatta önce kendi mantığım Allah insanı bir beyin vermiş Eline de bir Dümen vermiş yok o istiyor büyütemiyor o bana şöyle diyor babana şöyle diyor sen onu bunun lafıyla hareket edersen kendi isteklerini arka plana atarsın O yüzden ben kendi adıma söylüyorum onun bunun lafını zaten kafaya takacak bir insan olsaydım ben bugün hayatı yaşamıyor evime bağlı ihtiyar dedeler gibi olurdum
00 Yorumla
+1 yılben hic sacma bulmuyorum. Tam tersi, yapilan dügünler nisanlar gösterisden ibaret. En sonunda kimseyi memnun edemiyoruz. Cagirdiklarimiz gelmiyor, moral bozuluyor. AHH Insallah ben evlencegim zaman Rabbim hayrlisini nasip etsin tabi ama cok fazla gösteris yapmak istemem. O harcanan parayla Afrikada kac dügün yapilir. Insan bir kere evleniyor evet, hayatimda 1 kere veya hic görmedigim insanlarin dügünümde isi yok ! kÖTÜ Zamanimda yanimda olan, iyi zamanimda yanimda olsun isterim. Yani en yakinlarim, bir Restaurant ta olur
28 Yorumla- +1 yıl
@Besyocu89 tabikide o parayla neler yapilir. Icim gidiyor bir gün icin bukadar masraf yapmak
- +1 yıl
@Besyocu89 amin ama iste genelde tam tersi kafa olan insanlar cikiyor ya, asil mesele ayni düsüncede olan bir aile ve mustakbel es bulmak. Bu sekilde istediigmi annem de bilir ama hep sey der: elalem ne der, sevmeden zorla mi evlendirirldi? bu sorular beni ilgilendirmiyor, yeterki dogru insan bulayim.
- +1 yıl
@Besyocu89 oyuzden cok dile getirmek istemiyorum.
- +1 yıl
@Besyocu89 haklisin
+1 yılMis gibi, kalabalık yok ses yok abartı yok. Al sade nikahla evlen mutlu ol. Ne eşini borca sokmuş ol ne de üç beş kişi eğlenecek diye kendini zora sok.
72 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Ay kıyamam ya, sade nikâh da ne güzel olur aslında! Tamam, belki herkesin hayalindeki büyük düğün değil ama bence çok samimi ve romantik 🌸. Kendi mutlu olacağın bir şey yapmak varken başkalarının ne düşündüğünü çok takma derim. Kalabalık ve süslü düğünler herkesin tercihi değil sonuçta. Sevdiğin biriyle sade bir törenle evlenmek işte gerçek aşk bu, ne romantik! 🎉💕
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 65,5b cevap paylaştı. En temizi Nikah , millet eğlecek diye Büyük paralar verilmez
10 YorumlaMillet gösteriş delisi olmuş. Her şeyi al her şeyi yap diye. Neymiş bekarlığa veda partisi bungalovda havuz başında organizasyon kızlar eğleniyor falan. Kına gecesi, düğünlü nişan sonra bir daha düğün. Saçma sapan şeyler. Boşuna masraf. Ama kadınların geneli boşa masraf sözünü sevmiyor bencillikle suçluyor. Bence tercihiniz tam yerinde. Devir tasarruf devri. Saçma sapan şeylerle oyalanmak yerine daha az stresle ve daha az harcamayla mutluluğunuza kavuşabilirsiniz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEn mantıklı sen doğrusu Bunu yanlış bulanlar gösteriş budalası aptallar sadece düğün kadar saçma gereksiz fuzuli masraf bir şey yok nedir yahu ben akşam gerdeğe gireceğim ha ha haha hadi gelin oynayalım göbek atalım tonla para dökelim yok ya! O eski Türkiye’de yok tek kuruşun bile o kadar kıymeti oldu ki günümüzde 3.05 yıl öncekinin yaşamını yaşayamıyoruz kimse kusura bakmasın
10 Yorumla
+1 yılBizim türk insanları saçma sapan gösterişe bayilirlar sırf iki üç çalgi için dünyanın parasını veriler. Sen kimseye kulak asma ve istediğini yap eşin olacak kişide isterse
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. milletin amacı düğün yapıp başkalarına hava atmak. "çok güzel oldu düğünü" gibi şeyler söylemek. o kadar masraf yapmak saçma geliyor. en önemlisi ben o gelinlikle kaç saat durup işkence görmek istemem hsjdhsj
40 Yorumla
+1 yılMillet alismis düğün yapmaya ve düğün istiyor. Hic kimse gelin ve damafin istediklerini sormuyor. Evlenen onlar ve neden baskalarinin fikirleriyle hareket edilir anlamiyorum. Sadece nikah yapilacaksa yapilsin. Pek meraklilar kim ne giymis, kim gobek atiyor, kim ne takmis diye izlemeye.
10 YorumlaAsıl bu devirde düğün yapmak saçma. Çevrende saçma bulan kişilerin kadın olduğunu tahmin ediyorum hiçbirinin cebinden o para çıkmıyor sonuçta
20 Yorumla
+1 yılŞahsen bu zamana kadar istediğim bir durum bu. Düğün ve nişan gibi durumları abartı ve gereksiz gördüğüm aşikar. İnsanlarda kendilerine göre haklı elbette. Sonuçta insanların gözlerini boyamak gibi bir amaçları var.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKızçe ben de istemiyorum ama bizim aşiret buna karşı çıkar hsjsksksks
28 Yorumla- +1 yıl
Dalga geçiyorum aşiretim yok hsjsksksk
- +1 yıl
Annem bir aşirete bedel, beni terlik oklava ile kovalar gavur adetleri çıkarma başımıza der hsjsksksk
- +1 yıl
Doğulu değilim ama geleneklere fazlaca bağlı bir aile diyelim🥲
+1 yılSadece 2 adet kuru pasta yiyecek 1 kola içecek 2 çatal krem şantiden oluşan pasta yeyip 2 de halay çekecek diye masrafa girilmez. O parayla evinize eşya alın varsa borcumuzu ödeyin birikim yapın vs ama asla düğün yapmayın. Sen kendin için yaşa el alem için değil.
00 YorumlaAlıştılar çünkü binlerce lira para harcayıp hiç yüzüne bakmatiklari akrabalari doyurmaya. Çok gereksiz şey düğün. Sade nikah, küçük ve sadece gerçekten samimi olduğunu insanlarla yapilan kutlama daha mantıklı.
10 Yorumla
+1 yılBence olması gereken sade nikah millet karnını doyurup göbek atma derdinde sen bildiğini yap her türlü milleti memnun edemessin ya yemeği beğenmezler ya da pastayı
20 YorumlaBende bunu istiyorum fakat insanlar tüketim çılgını, prestij meraklısı ve şatafat düşkünü bu yüzden saçma buluyorlar. İnsanların fikri mi kendi fikrin mi Seçim senin! ;))
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Sade nikah bende severim. Hem nikah hem düğün cok masraf olur. Sade nikah herkese davet edersin gelmek isteyen gelir zorla olmaz. Herkesin zevkine bağlı
10 YorumlaKimsenin eğlencesini sabote etmek istemem ama ben sade nikah dediysem fikrim değişene kadar onu uygularım. Eğlence istiyorlarsa organizasyonları kendi aralarında yapsınlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılToplum olarak gösterişi seven bir millet olduğumuz için sadelikten yana olana uzaylı gözüyle bakılıyor gereksiz ve boşa masraftan kaçana cimri diyorlar yahu sizi iki üç saat eylendircem diye neden okadar masrafa gireyim kendim yerim çatır çatır o parayı
00 YorumlaŞehirdeysen akraba sayın azsa bençe sade bir nikâh yapın ama köydeyseniz Akraba çevreniz genişse kesinlikle düğün yapın. Bol para bol altın takıyolar. Bizim köy yerinde sadeçe kız evinde yapılan düğünde 600.000 TL toplandı Altınlar hariç.
01 Yorumla
+1 yılartık tasaruf her şey olabldgnce masrafsz yapın bu sınrayı büyük oranda etkiler bir gece kredi altına girip yıllarda o yükle hergün tartışmak mı borçsuz ama sadece bir şekilde işi bitirmek mi insanları boş ver
10 YorumlaHerkes saçma bulsun bence istediğini yap. İnsanlar gösteriş yapmaktan hoşlbadığı için böyle düşünüyor
10 Yorumlaİnsanlar şatafatı seviyorlar, sadelik tercih eden sayısı az ve bu onları bence daha güzel bir hale getiriyor.
10 Yorumla
+1 yılBence en mantıklısı, sade nikah yapıp güzel bir balayı daha verimli olur.
20 YorumlaHerkesin kendi tercihi gunumuzde en mantiklisi bence
20 Yorumlaİnsalar düğün yaparak onları eğlendirmeni bekliyor da ondan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
m +1 yılBence sade nikah daha güzel, ne o öyle şen şekrak düğünler.. hiç sevmiyorum.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. Herkesin derdi yiyip, içip akrabaları görüp oynamak.
Düğün kafar saçma bişey yok bence.10 YorumlaBence de düğün gösteriş ve masraftan başka bir şey değil
10 Yorumla
+1 yılEn doğrusunu yaparsın. Düğüne vereceğin parayı ya ev alın üstünü tamamlayıp yanda gezmeye gidin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılherkes gösteriş meraklısı olduğu için böyle normal bir şeyi saçma bulurlar
10 Yorumla
+1 yılÇileklsi limonlusu falan da mı var
Saçma bulanlara sorsana10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaaa bende sadece nikah istemistim , yaptikda. Ama esim anlayisim icin yinede dugun yapti🥹. Sapsikkk
20 Yorumlaçünkü millet şatafata para akıtmaya alışmış. masraf ne kadar çok olursa erkek o kadar masraf ettik deyip evliliğini korur diye düşünüyor olabilirler.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bizim. millet kanaatkar kadın görünce şaşırıyor illede para harcatan kadın olmalı ve de gösteriş seviyorlar ondan
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılben de tam olarak bunu düşünüyorum, saçma bulmalarıysa elbette umurumda olmaz, gösterişle şatafatla kafayı bozmuş bir aşağılık ucubeyle de hayatta işim olmaz
00 Yorumla Sade nikah daha güzel aslında. En fazla yemekli davet verirsin yeterli. Müzikli eğlence saçma ve gereksiz masraf bence.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Herkese bakma sadece kendi düşüncene bak ve zaten düğün yapmak boşa para resmen
13 Yorumla- +1 yıl
@FiqHtShoT M güney yaz instegram iletişim
+1 yılAilen ilk evliliğin diye bunu yaşa istiyor olabilir. Ama bencede gereksiz düğün.
20 YorumlaBu ekonomik krizin içinde saçma bulanlar var mı cidden, gereksiz bi şy masrafa giriyorlar boş yere, sonra sorsan açız derler
00 YorumlaAbla sen gene iyisin ben onu gile yapmak istemiyorum
01 Yorumla
+1 yılAilelerin de gönlü olmalı. Nikah sonrası bi restoran kapat canlı müzik olan. Hem karnınız doyar hem kutlama yaparsınız. Yarım da olsa ailelerin gönlü olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBencede en güzeli, düğünde bana sacma geliyo
10 Yorumla
+1 yılHer şey maddiyata bakıyo bende para var ama o topa girmeyi düşünmüyorum. Paramı daha önemli şeylere harcarım
20 YorumlaSen bakma o gorgusuz avam varos dusuncelere
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSade nikah istiyorum diyen ne kadar kız tanıdıysam hepsi bir süre sonra gösterişli düğün takı gösterişli kıyafetler vs istedi ve yaptırdı.
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılBende oyle istiyorum. Umurumda bile değiller
00 Yorumla
+1 yılBen katılıyorum. Bu zamanda yazık o paralara
00 YorumlaHayatında bir defa yapacağın için iyisi olsun diye düşünüyordur. Ve doğru olan da bu
00 YorumlaBen de öyle isterim ama millet neyin derdindeyse artık.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBende aynı şekilde ama hep çevremdekiler saçma buluyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar gırtlağına kadar borca girmiş siz girmesseniz olmaz, üzülürler😂
00 Yorumla
+1 yılYani zevk meselesi. İsteyebilirsin tabi herkes o kadar varlıklı olamayabilir hem. Bilemedim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,3b cevap paylaştı.
+1 yılbu kafada bir kız da ben bulsam hemen evlenirim :)
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes saçma buluyorsa doğru yoldasın devam et.
40 Yorumla Saçma bulanlar kendine eğlence arıyor takma sen onları masrafsız sade nikah en iyisi. Düğüne millet eğlensin diye para harcayacağına o parayla eşinle güzel bir tatil yaparsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de dusunuyorum sadece bişey ama bilmiyorum o zaman gelince karar vericem ona
00 Yorumla
+1 yılÇevreyi çok onemsediklerinden. İnsanlar ne der diye. Bir kişi yapıyor diye herkes her şeyi gösterişli yapmak zorunda değil. Eziklenip laflarının edileceğini düşünüyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Herkes çok bilmiş. Takma.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes dediğin kadınlardır
22 Yorumla- +1 yıl
Feminen yetiştirilmiş erkek veya onlar yapmak zorunda kaldığı için böyle davranıyordur. Çünkü elaleme nispet gösteriş yapıp bunları yapmak saçma ya kim ne derse desin. Parayı buna vereceğinize gidin güzel bir yerde balayı yapın. Ne gerek var milleti eğlendirmeye...
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü araplar gibi gösterişi seven bir milletiz. O yüzden insanlara garip geliyor bu durum
00 Yorumla
+1 yılBu dugun safsatalarini kim cikartti bilmiyorum. Isleri gucleri elaleme nispet yapmak. Sen dogru yoldasin kuzum merak etme, ben de evlenirsem sade nikah yapicam.
02 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü sade nikah modernistlere aa olur mu ya gözünde geldiği için.
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne