Unutmanın bir formülü var mı?

Arkadaşlar merhaba, ben kız meslek lisesinde okudum ve lise boyunca tek ilişkim oldu diyebilirim. Çok sevdim, onunlayken hayatımın en güzel günlerini geçirmiştim. Son zamanlarda soğuk davrandığı ve sebebini sorduğum halde bir şey yok dediği için kendisinden ayrıldım. 2 ay geçti dayanamadım tekrar gittim ona, o bu sefer istemedi. Ben ise çekingendim ısrar etmedim kovalamadım onu. Acısını yıllardır çekiyorum. Bütün hayatımı etkiledi. Üniversiteyi dondurdum, eve kapandım çıkmadım aylarca. Tekrar başlayıp bitirdim bu süre zarfında acısını çekiyorum ve birkaç kez yazdım kendisine içip. Kendisi maalesef istemedi çünkü biz ayrıldıktan birkaç ay sonrasında bir çocukla beraber olmuştu. 2 sene önce onunla evlendi. Geçen sene deprem olduğunda yazmış bana iyi misin diye sonra silmiş mesajı tabi. Ya yaşadığımı öğrendi ya da umut vermemek için tekrardan sildi. Umut etme gibi bir durumum kalmadı zaten evlendiğini öğrendiğim günden sonra. Ama içimdeki acı geçmiyor. 9 yıl oldu ayrılalı biz ondan sonra kimse girmedi hayatıma, onunla o kadar dolu dolu yaşamıştık ki, şu an yaşadığım gördüğüm bazı durumlarda bile onu anımsatan şeyler var. Ne kadar istesem de unutamıyorum. Anılarımız sanki dün yaşanmış gibi hala aklımda. 26 yaşına geldim ve ne yapacağım bilemiyorum. Bir başkasını bulmamı önereceksiniz biliyorum ama, onu sevdiğim gibi kimseyi sevemem, deneme isteği yok içimde. Bu durumdan bir çıkış yolum var mı sizce?

Unutmanın bir formülü var mı?