Gizli Üye(30-35)+1 yılAilem , benim yerime karar veremez. Evlenmeye karar verirsem: Anayasanın ilk dört ile 66. Maddesi kırmızı çizgisi kabul eden , benimle aynı geliri olan, beni aşık edebilen ve benden cinsel anlamda deneyimsiz kadınla evlenirim. Anayasanın ilk dört ve 66. maddesi özetle ; Atatürk , laik cumhuriyet, Türk Bayrağı, Devletin bölünmez bütünlüğü ve Türk adını düzenlemiş. Peki neden maddi durumu benimle aynı ve benden tecrübesiz olmalı? Şunu cevaplayım;
Ben asgari ücretin iki katını , kazanmadan evlilik düşünmem. Gerekirse, 40 yaşımda evlenirim; sorun yok. Zira Aile giderleri, çok yüksek ve çocuk da sevmiyorum. Cinsellik için ise, evlenilmez. Zira bekarken, kadınları etkileyemiyorsan; iyi kadınla evlenemezsin. Çünkü, tüm kadınlar aynıdır. şu an ise asgari ücretin, bir katını ancak kazanıyorum. Neden benimle aynı kazanan kadın istiyorum peki? Şöyle ki;
Cinsel deneyimi , benden az olan kadınla evlenmem gerekiyor. İlla bakire hayali kurmuyorum ama cinsel deneyimi ne kadar az olursa;karşılaştırma yapması bir o kadar az ve sadık kalma ihtimali de bir o kadar fazla olur. Zira benden deneyimli kadını, tatmin edebilmem mümkün olmaz. Kadın da tatmin olamaz ise, erkeklerden gayet kolay seks partneri bulup aldatabiliyor. Ben de kendimi, 10/5 erkek olarak görüyorum. Bu yüzden kesinlikle, benden fazla cinsel deneyimi olan kadınla evlenmem. Peki bunu nasıl anlarsın? Şöyle ki benimle aynı geliri kazanan kadın, doğruyu söyler ki kariyeri olan kadın illa benle evlenmek istemez. Çünkü benden çıkarı olmayacağından, severek evlenir. Seven kadın ise, yalan söylemez ve kandırmaz.
Yine de evlenmeden, muhakkak seks yapmak isterim. Tatmin oluyorsa, böyle bir kadın doğruyu da söyler. Ancak böyle bir kadın, bakireyim derse de inanırım. Zira çıkarı olmadığından, yalan söylemez. Tabi benden, küçük de olmalı. Aramızda, beş yaş fark yoksa; evde kalma korkusundan yalan da söyleyebilir.
Bu yüzden kariyer, evlilik düşünüyorsam ; ilk incelediğim unsurdur
Şöyle ki; Kadınlar, Hipegramik varlıklardır. Hipegrami, kendinden üstün erkekle evlenmek demektir. Bu durumda kadının kariyeri benle ne kadar denkse, geçmişi hakkında bir o kadar dürüst olur ve bir o kadar erkeğini gerçek anlamda seviyor demektir. Çünkü, benden bir menfaati yok
Vasıfsız kadınlar ise, hep kandırmaya çalışır. Çünkü kadınlar hep, kendinden üstün erkekle evlenmek ister ve bu yüzden de işkembeyi sağlam sallar; Bakireyim, kimseyle olmadım vs vs... Çünkü erkeği kaybetmesi, kadına kaybettirir. Çünkü bir daha karşısına , maddi durumu ve karakteri iyi bir erkek çıkar mı? Kesin değil..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAçıkçası iki ucu boklu değnek.
Burada yapman gereken kendine zaman tanıyıp biraz sakin kalmak. Ailenin gösterdiği gerekçelerden tip anlamsız. Evi olmaması sadece erkek arkadaşın değil bir çok kişinin derdi. Ev almak günümüz koşullarında kesinlikle kolay değil.
Burada dikkat etmen gereken nokta bu arkadaşın ne kadar çalışkan ve ekmeğini taştan çıkarma potansiyeline sahip olduğu. Evet şimdiki işini beğenmemiş olabilirler ama belki potansiyeli vardır ve yükselebilir. Çok muallak bir durum.
Kaldı ki sen çalışıyor musun? Çalışmıyorsan çalışmayı düşünüyor musun? Yok ben evimin kadını olacağım gibi bir düşüncen varsa o zaman git paralı birini bul. Artık günümüzde eşlerden ikisi çalışıp anca geçirebilir durumda.
Kaldı ki bu arkadaşı tanimiyoruz ve kefil değiliz. Aileni karşına almaman gerekir. Ne olursa olsun ileride olumsuz bir durumla karşılaşırsan sana destek çıkacak yine onlar olacak.00 Yorumla
+1 yılailemin neden istemediğini sakin ve objektif bir şekilde düşünürüm.. acaba haklı nedenlerden dolayı, benim göremediğim şeyler var diye mi istemiyor yoksa sırf evlenmemi istemedikleri için mi istemiyorlar.. Buna karar verdikten sonra ona göre davranırdım..
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru dedin abi
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişanlı ama mutsuz bir gelin adayı olarak eğer ki ailen sana bir şey söylüyorsa bence onları dinlemelisin , hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez.
Evet belki sana bencillik ediyorlarmış gibi geliyor ama ilerde yine sen bütün bu sorunları çekeceksin..Ailemin önermesi üzerine biriyle tanıştım bir şekilde nişanlandık ama nişanlımın ailesi elini hiç cebine atmak istemeyen sürekli işi yokuşa süren bir aile.
misal nişanlımın evi var , düğün istemedik fakat buna rağmen karşı taraf şu an gelinliğimi bile alamayacaklarını söylüyor hatta babası ben ucuza gelinlik bulurum ben alırım demiş. Yakında nikahım var ve şu an bitme aşamasına kadar geldik.
Maddiyat önemsiz gibi görülse de aslında bu süreçlerde çok önemliymiş ben onu anladım.kaçınca ne olacak ki?
mutluluk ya da huzur sana gökten yağmayacak..tipini beğenmemişler demişsin bak orada haklısın sen beğendiysen onlara ne ama diğer konularda ben haklı olduklarını düşünüyorum.
ya da diyeceksin ki ben kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum maddi olarak da o yetmese bile ben çalışır çabalarım her şeyi hallederim dersen aileni alırsın karşına tekrar bir konuşursun ama bunun yolu kaçıp onunla bir yuva kurmak değil kaldı ki pişmanlık yaşarsın sadece.
yani bakınca benim nişanlımın düzgün bir işi var ve buna rağmen işten çıkıp valelik yapan birisi olmasına rağmen bir yerde tıkanıp kaldık. Evlilik süreçleri hep paraya bakan şeyler öyle bir kuru nikah yapayım evim olmasın diye bir şey olmuyor. Kira fiyatları bile şu an almış başını gidiyor..12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHâlâ aynı kafadasın , bir yanda “ sevdiğimle olup mutlu olmak var diğer tarafta ailemi mutlu edip kendim mutsuz olmak var” diyorsun. Canım öyle sevdiğimde olunca mutluluk , huzur gelecek diye hayaller kuruyorsun ama öyle bir şey yok.
İkinizde birbirinizi seviyor olabilirsiniz ama bu aynı evin içine girdiğinizde mutluluk getirmeyecek.
Valla okudun mu yazdıklarımı bilmiyorum ama aileni ben haklı buluyorum.
Geliri düzgün değil , evi yok şu zamanda bunlar o kadar kıymetli şeyler ki..
şu an bu söylenenler sana boş geliyor ama yani bunları ben ailemde de gördüm.
En yakınım ablam 14 senelik evli para yüzünden hiçbir zaman eşiyle mutlu olamadı.
Eniştem yeterli çabayı hiçbir zaman göstermedi.
Ablam da keza çalışan bir kadın olmasına rağmen parasal konular hep onların arasına girdi.
Misal onca zaman bir ev alamadılar ve şu an ev alma hayalleri bile kalmadı.
Cevap sahibi+1 yılYa da başta dediğim gibi sende elini taşın altına koyacaksın çalışıyorsan işin gelirin düzgünse diyeceksin ki evet onun geliri az , evi barkı da yok ama benim derdim sadece onunla bir hayat geçirmek o zaman biraz da her şeyi sen çekip çevireceksin sende hayatındaki insana destek olacaksın ve ailenle de konuşacaksın diyeceksin ki ben her şeyi ile kabul ediyorum.
Biraz siz destek olun biraz da karşı tarafın ailesi destek olcak sonra ikiniz de birlikte olunca her şeyi beraber yapacaksınız.. yoksa zor yani , eşya olmuş kaç para , ev kirası olmuş kaç para , nikahtan gitsen bile o bile masraf..
gelinlik giymeyecek misin o da bir para..
kına yapmayacak mısın onlar da bir masraf bunun kınalığı vs. Var..
kuaförü var.. ben kına +nikah için kuaföre sorduğumda en azami 10.000 tl demişlerdi.
Ee kötü mahalle kuaförüne de gitmezsin o gün ve bunların çoğunu erkek tarafı karşılıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, aileniz neden istemiyor bence temel olarak konu bu olması lazım. Eğer onaylamamaları için haklı bir sebepleri varsa evet ben de bir düşünürüm ama baktınız ki bir tutarsızlık var ortada o zaman kaçarak da olsa evlenirsiniz.
00 Yorumla Bu gerçekten zor bir durum, çünkü aileyle olan bağ çok önemli ve onları üzmek istemek doğal bir tepki. Ancak, bir insanın hayatını ve mutluluğunu sadece ailesinin düşüncelerine göre şekillendirmesi de zorlayıcı olabilir. Eğer sevdiğin kişiye gerçekten kalpten bağlıysan ve onunla bir gelecek kurmak istiyorsan, önce kendi duygularını anlaman gerekebilir.
Ailelerin endişeleri ve beklentileri bazen onların geçmiş deneyimlerinden ya da kültürel bakış açılarına dayanabilir. Ancak, senin mutluluğun da önemli. Ailene, ilişkini ne kadar ciddiye aldığını ve onunla gerçekten mutlu olacağını göstermek için sakin bir şekilde konuşabilirsin. Belki zamanla, onları anlamaya çalışarak ve güvenlerini kazanarak daha olumlu bir yaklaşım elde edebilirsin.
Ama bazen, ailelerin onayı alınamayacak bir durumdaysa ve sen gerçekten bu ilişkide mutluysan, kendi yolunu seçmek gerekebilir. Kaçmak gibi bir çözüm yerine, bu konuda açık bir iletişim kurmak daha sağlıklı olabilir. Ailelerin de seni sevdiği için endişelendiğini unutma, ama senin kararın en sonunda senin olmalı.00 Yorumla
+1 yılBunu zamanında eskiler çok yaşamış yerinde olsam kaçmam neden diye sorarsan ileride o aşk saygı sevgiye bakacak ve bir süreden sonra o da bitecek hani kaçarsan aile arkada bırakacaksın arkanda kimse durmayacak ve tek başına olacaksın kocanı muhtaç olacaksın tam tersi ayaklarının üstünde dursan olabilir ama yani tercih etme derim çünkü bir zamanlar bir yerde bitiyor ya gerçekten hiç bitmeyeceksen bitmeyecek sandığın şeyler bile bitiyor çünkü ilişkilerde şöyle bir şey var başta gerçekten böyle olur falan kaçıyoruz ederiz diyorsun kaçtıktan sonra birkaç sene sonra iki çocukla kapının önünde buluyorsun kendini çünkü şu an seninle kaçmak isteyen yarın öbür gün başkasına göz Diker ya aldatılırsın ya da şiddete maruz kalırsın çünkü erken evlenen herkesin böyle oluyor ailenin onaylamadığı kişilerle tercih etme derim çünkü başta gördüğün gibi değil hiç bir insan sonradan sonradan değişiyor insanlar insanı gerçek yüzünü evlenince görürsün ve o yüzü gördüğünde gerçekten pişman olursun ailen arkanda olmaz yerinde olsam yapmazdım
20 Yorumla
+1 yılAilen rahat yaşaman için seni düşünse de sırf meslek ve gelir yüzünden sevgiye ket vuran kim olursa olsun saygı duyamıyorum açıkçası. Senin sevdiğin insanla sırf ailen mutlu olacak diye ayrılman bu sefer seni mutsuz edecek. Ben ebeveyn olsam sorumluluk alacak evet çocuğum derim ama sonuçları ne olursa olsun iyi ya da kötü her zaman ona destek olurdum. Çocuğum beni dinlemez ve mutsuz evlilik yapsa bile yine ne olursa olsun onun yanında olurdum. Aileler de maalesef genel de şu da var beni dinlemedi mutsuz evlilik yaptı cezasını da kendi çeksin diye cezalandırma yoluna gidiyorlar ve çok yanlış. Sonrasında çocuk duygusal bosluk yaşıyor ve daha kötü biriyle daha kötü deneyimler yaşıyor. Ebeveyn mantığında sorumluluk kişide sonuçlar beraberinde katlanılmalı bence. Katlanılmayacaksa da hiç anne baba olunmasın.
01 Yorumla
Soran+1 yılSana katılıyorum
kaçmak gibi bir saçmalığa sakın başvurma evet gönül bu söz dinlemez ama gerçekten ailen hakli bunun geleceği var olacak cocuklarını dusun bu zamanda her sey para olmuş maalesef bı sure her sey laylaylom gecer ama asıl zaman geçtiğinde herseyi anladığında ne yapicaksin sorunlar başlayacak ve aile ön görür gerçekten dinlenmeli asla demiyoeum kendinden önce aileni düşün ben diyorum ki kendini düşün Şu an anlamazsin göremezsin ask dersin sevgi dersin ama sonu senin için kotu olur cok pisman olursun bunları düşün ve kararını ver
10 Yorumla
+1 yılAsla böyle bir hataya düşme ailem eşimi istemiyordu yaş farkı falan konularından ve uzak olduğu için bende sevdim ve ilk sevgilim aşkım neyse beni kırmadılar ki asla istemediklerini biliyordum neyse şimdi 2 seneyi yeni geçti evliliğimiz ve ben o istiyo diye hamileyim şu an 7,5 aylık beni internetten yazistigi kadınlarla görüntülü ve konuşmalı yeni meal falan açmış aldatiyo mide bulandırıcı ve bildiğimden haberi yok o kadar tiksindim ki tepki bile veremiyorum bebeğime odaklandim neyse diyeceğim o ki anne baba istemiyorsa vardır bir bildiği ama tabi biz insaniz almazsan aklın kalcak.
10 YorumlaBen onunla evlenmek için karar vermişim o kişiyi evleneceğim kadın olarak görmüş ve ailemin karşısına getirmişim ailemin o noktadan sonra bana ve evleneceğim kadına saygı duyup onaylaması düşer. Onaylamazsa onlar olmadan yoluma devam ederim.
Sırf aile istemiyor diye birinden vazgeçen birisi veya bunu düşünen birisi ben aşığım, seviyorum demesin ve böyle bir durum oluşur endişesi varsa ilerde içinizde kimseye umut vermeyin durduk yere..00 Yorumla
+1 yılBunu yaşadım:d Kaçmadım elbette. Yani düzgünce evlenmek ve ailenin gönlüde olması gerekir diye düşündüm. Onu hâla gizliden seviyorum ama ayrıyız. Ailelerimiz , hayatlarımız çok farklıydı. Ailem onu istemiyordu. Ama bu umrumda olmadı. Onun ne kadar kazandığı, hayat şartları umrumda değildi. Ben onu o olduğu için çok seviyordum. Ailem hem ailelerimizi hemde hayatlarımızı denk görmüyordu. Devam etseydik yine bizim için mücadele ederdim ve onunla her zorluğa vardım.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ailem karşı çıkıyorsa ayrılırım net. Olgun birinden de böyle bir karar beklenir. Mutlaka bir bildikleri vardır. Onun bir açığını yakalamışlardır. Benim için hep iyi olanı isterler. Ailemi dinlemeyip ona gidersem, yarın başka gün aramız bozulursa tekrar aileme dönmem zor olur. Gururuma yediremem.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim annem zaten bu gidişle beni vermez biliyorsunuz? benim olaylarım hep sorun hep de kurtarıldım travmalar yaşadım atlattım yine yaşatılmaya çalışıldı yine kurtuldum Allah'a şükürler olsun bence der ki yok o çocuğa yazık bir şey bilmezsin ne yemek yapacaksın falan bence eleştirir durur sonra tabiki takıntı yapar bence kaçmam zaten sosyal biri değilim annem takıntılı bir insan
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla kaçmam çevre de falan gördüğüm kadarıyla ailenin istemediği ilişkiler elinde sonunda bi halt oluyor yani aileler bi şekil de hissediyor onu. O yüzden evlenmem bi ilişkim vardı anneme resmini gösterdim gösterdiğim anda bu seni aldatır dedi cidden öyle olmuştu
39 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
O kadar nokta atışı da şaşırttı beni
Cevap sahibi+1 yıl@anneme_tosunaldım genel de öyle olur ya ben 5 -6 kişi gördüm ailesinin istemedigiyle evlenen hepsinin sonu aynı bitti o yüzden hayır yani...
- +1 yıl
Yo hepsinin sonunun mutsuz bittigini bende biliyorum da resme bi bakışta olayı şaşırttı
- +1 yıl
Evli misin sen
- +1 yıl
Aloyaraaaaam
Cevap sahibi+1 yılŞimdi mantık yurutecegim kendimi senin yerine koyup. Ailem benim istediğim herseyi yaptı yani ben prenses değil kraliçe gibi büyüdüm açıkçası ama birde sevdiğim var diyelim onu da maddiyat için istemiyorlar e maddiyat bir sorunsa ailen zengin demektir ve sende ona göre büyüdün sen alışabilecekmisin onu düşün yani bu zamana kadar yaşadığın hayatın altına inebilecekmisin iyi düşün ama seviyorum diye kestirip atma... mesela istediğin şeyi alamazsın ya da her istediğin de tatile gidemezsin yani
Cevap sahibi+1 yılBunları düşünmek lazım beklentine göre
Soran+1 yılBen prenses gibi değil köle gibi büyüdüm hersey bahane yani
+1 yılMümkün çünkü babam aşırı ırkçı bir insan. Memleketten saymadığı çok il var başta Elazığ olmak üzere, eski flörtün Elazığlı olduğu gibi kafama dan dannn çarpan bir gerçek de var 😂 lakin bir başka gerçek de babaçkomun bana hayır diyemediği, üzülmemi göze alamaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilemi dinlemeyip kendi burnumun dikine gittiğim her işin sonunda hayr olmadığını gördüm. O yüzden gönül işlerinde dahi artık ailemi dinliyorum. Bence sizde dinlemelisiniz. Siz çalışmıyorsanız az geliri olan bir insanla bu devirde zor geçinirsiniz. Duygularınızı bir kenara bırakın ve mantıklı kararlar verin. Sevgi karın doyurmuyor. Eğer çok seviyorum diyorsan senin güzel bir işin ve maaşın olacak ki ailen de diyecek tamam ikisi de çalışıyorlar geçinirler.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yıl"Sırf mesleğinden dolayı fazla bir geliri olmadığı için ve kendine ait bir evi olmadığı için bide tipini beğenmedikleri için kabul etmiyorlarsa"
Sen mi evleniyorsun ebeveynlerin mi? Kendi karakterin var sonuçta, sen yapacaksın bu seçimi. Kendince tart. Ben olsam gerçekten seviyorsam ailemin dedikleri hiç umrumda olmaz.
00 Yorumla Sebebini sorarım, mutlaka benim gormedigim bir şeyi gördüler
10 YorumlaKaçma pişman olabilirsin ikna etmeye çalış bekle evlenme diğer kısmetleri reddet yani adam da bekleyecekse geç de olsa kavuşursunuz yok o kadar sevmiyoruz birbirimizi bekleyemeyiz diyorsan ayrılın.
10 Yorumla
+1 yılDüşük gelirli, evi olmayan birisiyle evlenmek istediğine göre bu kişi ya aşırı yakışıklı ya da güvenilir birisi. 25 yaşında bir kadın olarak kiminle evlenip evlenmeyeceğimin kararını ben veririm. Ailemin sadece fikrini alırım. Dayatmalarına rıza göstermem.
17 Yorumla
Soran+1 yılAşırı düzgün ve güvenilir
- +1 yıl
Düzgün derken görsel anlamda mı her anlamda mı
Soran+1 yılBen dis görünüşe fazla bakmam her anlamda
- +1 yıl
Anlıyorum ama şu konuda haddim olmayarak fikir belirtmek istiyorum. Bu devirde evlenilecek erkeğin evi arabası olması gerekiyor. Çok aşırı yakışıklı 190 erkek olmasına gerek yok zaten. Çünkü çoğumuz çirkin olmasak da Miss Turkey güzeli falan da değiliz o konuda beklentimiz düşük olmalı. Ama bir erkek hangi kızla evlenirse evlensin maddi yeterliliğe sahip olmak zorunda. Yoksa yürümüyor evlilik. Etrafım benim yaşımda boşanmış kızlarla dolu.
Soran+1 yılYa 50 bin maaş alio ztn her türlü yeter ikimize fazlasında gözüm yok
- +1 yıl
En iyisi evlenmeden önce evlilik sözleşmesi imzalayın psikolojik ekonomik cinsel fiziksel vs. şiddet uygularsa 100 milyon tl tazminat ödeyeceğini taahhüt eden bu sözleşmenin fotoğrafını çekip onedrivea ya da google drivea kaydetmeyi unutma (100 milyon tl dememin sebebi ekonomi o kadar batık ki bir gün 100 milyon bile 100 lira değerine düşebilir)
- +1 yıl
İkiniz de imzaladıktan sonra fotoğraf ve fotokopi çekersen bir sorun olmaz yedeklemeyi de unutma google drive ya da onedriveda
sevgi o evliliği yürütebilecek bir etmen değil tatlım. sevginin yanında evlilikte şart başka şeyler de olacak. hissettiğin güzel duygular bunları görmeni engellemiş. ailen bunun farkında ve senin iyiliğini düşünüyor. zannımca yaşın küçük. 25 yaşına geldiğinde hayata daha realist bakacaksın. hayattan ne istediğini fark edeceksin. psiman olacağın adımlar atma, hesabını iyi gör.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılBence aklı olan kız kaçar. Kaçmayan kız ailesinin kölesi olmaya ya da rastgele bir erkeğe karı olmaya mahkumdur. Tabi ailesinin aklı varsa istediği erkeğe sorunlu bir tip değilse ve vermeye niyetliyse kaçmasına gerek yok.
00 Yorumla Kaçmazdım. Orta yolu bulabileceğime inanırdım. Çünkü ailem şu ana kadar sevgililerimi onaylasalar da onaylamasalar da kararlarıma saygı duydular.
00 Yorumla
+1 yılBırak ilerde pişmannolursun sen göremezsin onlar görür sonrada ben demiştim demesinler diye devam edersin ilişkine yine döndüğün yer aynı olur
10 Yorumla
+1 yılAile her zaman dogru degil bence.. Herkesi karsina alip sonuclarina tek basina katlanma cesaretin varsa kendin yap secimini. Yoksa aileni dinle.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBenim ailem, doğru düzgün biriyse bir şey demez ama diyorlarsa da dikkat ederim çünkü muhtemelen annemin dedikleri doğrudur. Hep öyle oldu.
10 Yorumla Kaçmam belki ama o kişiden de ayrılmam.. Ortamın durulmasını, şartların olgunlaşmasını beklerim ama asla ayrılmam..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılKaçmak nedir ya söylersin ailene al nikah tarihini bu saatte evleniyorum de gelmezlerse onlarin ayıbı
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. ben şahsen aileme güveniyorum eğer istemiyorlar benim farketmediğim bir şeyi farketmiş olabilirler vazgeçerdim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmesleği yoksa hayatın iyiyken kötüye gideceğini nile bile kabul ediyorsan tamam ama ailen seni düşündüğü için böyle diyorlar bence. İşi yoksa zaten serseri olması çok muhtemeldir bu arada çok bedevi bahtsız değilse
10 Yorumla
+1 yılailem istemiyosa o kisiyi oldururdum cesedi de parcalardim
16 Yorumla
Soran+1 yılSebep
- +1 yıl
yok olsun diye
Soran+1 yılYok olmasını gerektiren ne varki
- +1 yıl
ailemin istememesi yeterli bi sebep. demek ki olmeyi hak ediyo
Soran+1 yılSaçma bir düşünce
- +1 yıl
Aklıma gelmesin diye desen neyse öldürmek ne alaka la adamın suçu ailen tarafından sevilmemek mi 😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılAileni dinlemelisin sonra sıkıntı çekebilirsin. Çevrem de böyle bir kaç kişi kaçtı sonra sıkıntı çektiler boşandılar olan çocuklara oluyo. Lise de hocam da demişti ailemi dinlemedm evlendm pişman oldum büyüklerin bir bildiği var dinleyin diye. Tabi mutlu olanlar da var
20 YorumlaYok artık ne kaçması ya sakın öyle bi aptallık yapma
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ailemin fikri benim için herkesten daha önemli bu yüzden ayrılırım
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 364 cevap paylaştı. Sakın kaçma aynısını ben yaptım bosanamiyorum da
22 Yorumla- +1 yıl
Neden boşanamıyorsun?
- +1 yıl
@Freddy1616 korkuyorum tehdit ediyor
+1 yılkızlar kaçmasın. sonrası pişmanlık olur.
erkeğin züktükten sonra melek olmadığını görürsünüz26 Yorumla- +1 yıl
Keşke yorum başa tutturma özelliği olsa KS de
- +1 yıl
Sen de kendinden mi biliyon abi😀 gerçi erkeklerin yarisi böyle haklisin🤮
- +1 yıl
@Melezbirkız yo ben öyle olmayan nadir erkeklerdenim
- +1 yıl
Melezbir kız , kendinden bilmiyor ben bu görüş sahibinin anasını bi güzel züktüm ordan biliyor
- +1 yıl
La yanlış yere yazdım yorumu ya
- +1 yıl
@nznwnznnnn ne diyon 🙄
Kaçmak nedir ya 🙅♂️ neden kendi hayatını riske atıyorsun? Oturup konuşularak bir çözüm yolu bulunur!!!
00 YorumlaSevdiğin evlenmek istediğin erkek ailene karşı kendini ispat etmeli güvenlerini kazanmalı yani görev ona düşüyor.
00 YorumlaMerhaba. Empati yapınız lütfen. Siz kendi çocuğunun yeterli olmayan birisi ile birlikte olmasını ister miydiniz?
03 Yorumla- +1 yıl
Neye göre yeterli olmamak? Bu ülkenin yarısı asgari ücret ya da biraz Fazlasını alıyor. O zaman bu insanlar evlenmesin mi?
- +1 yıl
@Freddy1616 yeterliliği para ile ölçmek bile başlı başına yeterli olmadığınızı gösteriyor. Ben paranın lafını bile etmedim ve para sorun olmazdı.
- +1 yıl
Ölçen ben değilim, soruda evi olmadığı için denilmiş,
+1 yılkoca için ailene ezip geçmeye değmez emin ol. karşı çıkıyorlarsa vardır bir sebebi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBilemiyorum açıkçası. Zor bir durum. Aile çok ince bir çizgi.
10 Yorumla
+1 yılAilem berabat bir aile ama kimseye değişmem herkes gider yine onlar vardır
10 YorumlaMantıklı düşünelim ailem yaşamayacak o kişiyle bu sebepten vazgeçmem evlenirim.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kaçmam. Ailemin fikirleri de önemli , karşındakine güveniyorsam diretirdim.
10 Yorumla
+1 yılAile denilen topluluk yetişkin insana karışamaz, buna hakları yok.
10 YorumlaGüncellemeye yazmışsınız da kusura bakmayın da aileniz saçmalamış.
10 YorumlaAilem istemiyorsa benim görmediğimi görmüştür mutlaka
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu yapıp kaçanların hepsi pişman. Çevremde gördüğüm öyle.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 1 yılAilemin değil benim kararım bu. Ben istiyorsam konu kapanmıştır.
00 Yorumla
+1 yılAilemle güzelce konuşurdum ve kabul etmemeleri mümkün değil.
00 Yorumla
+1 yılOhaaaa. Güncellemeye bak. Bu nasıl aileymiş? Herkes kendi istediği hayatı yaşamalı
00 Yorumlakaçanlar genelde belasını buluyor genede siz bilirisniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSaydıkların geçerli sebepler değil red için. Tabi kaçmakta bilemiyorum yani.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAilem karışmaz diyelim karıştı dinlemem ben kararımı vermişsem.
00 Yorumla
+1 yılAilen ruh hastası kibir budalası. Aileni AŞ ve onunla git evlen
00 YorumlaSenin için şimdi sorun olmasa bile ilerde emin ol ki olur çevremde bu yüzden evliliği biten bir sürü insan var kendi anne babam da dahil olmak ve işi olmaması gibi şeyler de gayet geçerli sebepler
30 Yorumla
+1 yılçevremden gördüklerim kadarıyla ailesine karşı çıkıp evlenen kim varsa pişman oldu.. ailen gercekten onaylamadıysa bir bildikleri vardır. sevgi geçici bir şey secimlerini duygusal odaklı yapmamalısın
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAileni dinle çünkü onların tecrübeleri ve ön görülerini yabana atma, sonunda kazanan sen olursun.
10 Yorumla
+1 yılRasist veya gereksiz şeylerdense. Mesela işte geldiği yer, ten rengi, görünüşü felan ozamam doğru değil onları dinlemek. Lakin okuma durumu olursa, veya meslek, ya da kötü alışkınlılar felan, Bunlara dikkat etmek lazım
10 Yorumla
+1 yılAilem hayır derse hayır ailemi önceliğimdir karşıma alamam onları bir bildikleri vardır hayir demelerinde
40 Yorumla
+1 yılAilenin istememe sebebi çok önemli, işsiz güçsüz biri mi, kötü alışkanlıkları mı var, daha henüz olgunlaşmamış mı, yaşı ne, işi ne, geçmişi ne?
Bunların hepsini bir arada değerlendirmeni öneririrm11 Yorumla- +1 yıl
Tipini beğenmemeleri önemsiz, sen beğeniyorsan gerisi boş. Ama meslek önemli, aylık geliri önemli , neden mi; yarın evlendiğinde dışarı çıkmak istediğinde para gerekecek, cocuğun olduğunda para gerekecek okul için para gerekecek tatil için para gerekecek de gerekecek,
Şimdi evi olmayabilir ama mesleği icabı ilerde geliri artabilecek mi ona bakmanı öneririm,
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha ne olsun, güncele cevap bu hiçbir artısı yok aile haklı
10 Yorumla
+1 yılne olursa olsun vazgeçmemelisin seviyorsaniz birbirinizi cabalayin uğraşın bende aynı durumdayim ama bence ısrarla isterlerse sonunda mecbur kalırlar
16 Yorumla
Soran+1 yılIstemeye gelmelerine ailem izin vermio
- +1 yıl
haberiz gelsinler
- +1 yıl
habersiz
Soran+1 yılBeni öldürürler
- +1 yıl
vlh şu an seni anlıyorum gerçekten çok zor bir durum hemde çok Allah kimseye yaşatmasın ama seviyorsan cesaretli ol
Soran+1 yılO zamn da ona zarar verirler
- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne