Bu yoldan dönülür mü sizce?

2 senelik bir ilişkim var , nişanlıyım , Temmuz ayında nikahım var ( düğün yok )

evimizde eşyalarımız hazır , çeyizimi götürdüm yerleşecek bekliyor , bu cumartesi günü beyaz eşyalarım gelecek , pazar gününe ise gelinlik için randevum var.

soruma gelirsek ;

Bu sürece kolay gelmedik en başta nişanlımın ailesi bir sorun benim için..

çok zor insanlar ve bu süreçlerde hem beni hem de ilişkimi hem de ailemi çok etkilediler.

kayınpederim cahil ve kaba , karşısındaki insanı özellikle kadınsa pek konuşturmayan birisi.

kayınvalidem gereksiz antipatik , anne ruhu olmayan , her şeyde eşine şikayet edip duran , hiçbir şekilde yapıcılığını görmediğim ama buna rağmen nikah günü gideceğim kuaförden tutun da dış çekimine kadar bende geleceğim diye tutturan birisi.
her fırsatta eltime yapılanları anlatan ( 7 sene öncesi) aynılarını bana da yapacağını söyleyen, zamanında eltimin de ağzına hakkıyla etmiş ve etmeye devam eden bir aile türü.

bu yoldan dönülür mü düşüncesine neden girdin diye sorarsanız onu da anlatayım ;

nişanlım babasına karşı pasif kalan birisi.
Annesine ötmesi de bir işime yaramıyor eninde sonunda annesi sonuçta bir şekilde ben yine alttan alması gereken taraf haline getiriliyorum.

En başında ailesinden dolayı istememeye başladım. Biz oğlumuzu evlendirecek hatta düğün yapacak güce sahibiz diyen bir aile vardı ama düğün bile istemediğimiz halde sürekli her şeye kem küm eden bir aile ile karşılaştık.

her şeyde elimden geldiğinde bende destek oldum. onlar bir aldıysa ben iki almaya çalıştım.
Nişan yapıldı takı takılmadı , takılmaması problem değil asıl önemli olan bunun bize hiçbir şekilde ne sorulmuş ne de söylenmiş olmasıydı.

sonrasında bu yüzden kayınvalidemle bir tartışma yaşadım ve kendi ayıplarına utanmak yerine “ gelinimiz çok konuşuyor bizi kelimeleriyle kırıyor” oldu.

Kayınvalideme hiçbir şey sormak istemiyorum çünkü zaten öyle bir ilişkimiz yok.
Ama en son onunla da dış çekim ve kuaför yüzünden biraz anlaşmazlık yaşadık.
işte gidip herkese bende gideceğim demiş tekrar..

o olayın üstüne bana bir fotoğraf attı nikah için hediyelikleri hazırlatmış ama bana ne bir görsel atıp sordu ne de bir fikrimi aldı.
100 adet yapmıştır sadece zaten.
bende teşekkür edip geçtim.

Bu yoldan dönülür mü sizce?