2 senelik bir ilişkim var , nişanlıyım , Temmuz ayında nikahım var ( düğün yok )
evimizde eşyalarımız hazır , çeyizimi götürdüm yerleşecek bekliyor , bu cumartesi günü beyaz eşyalarım gelecek , pazar gününe ise gelinlik için randevum var.
soruma gelirsek ;
Bu sürece kolay gelmedik en başta nişanlımın ailesi bir sorun benim için..
çok zor insanlar ve bu süreçlerde hem beni hem de ilişkimi hem de ailemi çok etkilediler.
kayınpederim cahil ve kaba , karşısındaki insanı özellikle kadınsa pek konuşturmayan birisi.
kayınvalidem gereksiz antipatik , anne ruhu olmayan , her şeyde eşine şikayet edip duran , hiçbir şekilde yapıcılığını görmediğim ama buna rağmen nikah günü gideceğim kuaförden tutun da dış çekimine kadar bende geleceğim diye tutturan birisi.
her fırsatta eltime yapılanları anlatan ( 7 sene öncesi) aynılarını bana da yapacağını söyleyen, zamanında eltimin de ağzına hakkıyla etmiş ve etmeye devam eden bir aile türü.
bu yoldan dönülür mü düşüncesine neden girdin diye sorarsanız onu da anlatayım ;
nişanlım babasına karşı pasif kalan birisi.
Annesine ötmesi de bir işime yaramıyor eninde sonunda annesi sonuçta bir şekilde ben yine alttan alması gereken taraf haline getiriliyorum.
En başında ailesinden dolayı istememeye başladım. Biz oğlumuzu evlendirecek hatta düğün yapacak güce sahibiz diyen bir aile vardı ama düğün bile istemediğimiz halde sürekli her şeye kem küm eden bir aile ile karşılaştık.
her şeyde elimden geldiğinde bende destek oldum. onlar bir aldıysa ben iki almaya çalıştım.
Nişan yapıldı takı takılmadı , takılmaması problem değil asıl önemli olan bunun bize hiçbir şekilde ne sorulmuş ne de söylenmiş olmasıydı.
sonrasında bu yüzden kayınvalidemle bir tartışma yaşadım ve kendi ayıplarına utanmak yerine “ gelinimiz çok konuşuyor bizi kelimeleriyle kırıyor” oldu.
Kayınvalideme hiçbir şey sormak istemiyorum çünkü zaten öyle bir ilişkimiz yok.
Ama en son onunla da dış çekim ve kuaför yüzünden biraz anlaşmazlık yaşadık.
işte gidip herkese bende gideceğim demiş tekrar..
o olayın üstüne bana bir fotoğraf attı nikah için hediyelikleri hazırlatmış ama bana ne bir görsel atıp sordu ne de bir fikrimi aldı.
100 adet yapmıştır sadece zaten.
bende teşekkür edip geçtim.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bu durumu nisanliniz ile konusmaniz sart oncelikle ve evet bu yoldan donulur hala bir şey icin geç degil
Nişanlım bilmiyor mu sorunları biliyor her şeyi görüyor bugün bana demiş ki “ bir gün de demedin ki şu adamın üstüne bende de gitmeyeyim “ diye yazmış.
Erkekler istiyor ki aileleri ne derlerse biz tamam diyelim.
Sen geç olmadan dön bırak kendini biraz olsun seviyor ve değer veriyorsan
Nikah günü nikah masasindan bile dönülür. Ama nişanlın ile konuş detaylıca.
Ona bunu söylemek en zoru aslında.
Bir yerde onun vazgeçmesini bekliyorum gibi oldu.
Şu an konuşmuyorum ama diyemiyorum ben yoruldum ve ikimizde artık gel pes edelim diyemiyorum.
Ailesi olmasaydı bu ilişki çok güzel ilerlerdi ama ailesi yüzünden iğrenç bir hale geldi.
Konuşmamak diye bir şey yok buraya yazdiginin aynısını yaz gitsin.
kendini çok değersizlestirmissin valla millet neler neler istiyor
Bu aileye sen ben veya bir başkası hiçbir şey anlatamaz. Anlatsam bile ben kötü olurum kaldı ki oldum da..
onlara göre her şeyi yapıyorlar bak misal babasının bize eşyaları alması bile büyük şeref. Zira büyük oğlunu evlendirdiğinde hiçbir şey almamış adam bunu bile dile getirip bak size aldık ama gibi bir ima yapan birisi.
Ben bunca zaman nişanlımı sevdiğimden sustum katlanırım sandım ama her bir şey benim için çok büyük bir sorun haline geliyor bu sefer mutsuz hissediyorum.
Nişanlıma bakıyorum cidden onda ailesine karşı dik bir duruş görebildim mi diye hayır onu da göremedim.
Babam o benim ne diyeyim annem o benim eninde sonunda yine sen haksızsızn durumu oluyor.
Eltimle konuştum geçenlerde kadın bitik bir haldeydi.
Ben 25 yaşındayım o da 30 yaşında ve 7 senelik evli iki çocuğu var o bile hâlâ alışamamış ve aileden nefret ediyor.
Ve yine mutsuzluğunun sebebi de kayınvalidem.
Bir sürü şey dinledim ondan ve dedim ki bunlar bana gösterilen fragmanlar ve ben onun en başından şu zamana kadar olan süreçte anlattıklarını birebir yaşadım.
Ve yaşamaya da devam edeceğim.
Eltim benden daha pasif davranmış ve her şeyine müdahale edilmiş ben ise olaylar çıkarttım tartışmalara sebebiyet verdim ve bir şeyler onlara battı.
Kabul etmediğimde aa nasıl olur dediler hep.
Kendi doğrularına inanmış giderlerken tökezleyip durdular.
En başta diyorum ya anneleri gerçekten annelik yapan birisi olsaysı bunların hiçbiri yaşanmazdı.
O kadın mutsuzluktan kaostan besleniyor resmen.
Bir şey olsa da gidip eşime söylesem diye deliriyor.
inan benim ailemde öyle eski kafa ve dediğim dedik yoksa silerim ailesidir ama en başta kız tarafı kardeşimgile bir liste hazırladı mecbur kabul etmek zorunda kaldılar yoksa yok demekti bu. yani başta konuşulması gereken şeyler aslında. ilk geline nerdeyse herseyin en ucuzuna kaçtılar ama en azından altınını bilezigini aldılar geri kalan herseyi kardeşim aldı taksitlendirdi biseyler yaptı araba aldılar bilezikleri sattılar ikiside çok fedakarlık yaptı yani.. ikinci gelin ise kendini adeta İngiltere prensesi sanıyor herseyin en iyisini istiyor ama kendini etrafa öyle iyi gösteren biri ki bizimkiler bu kızı aldık ya herseye değer deyip her istediğini yapıyorlar ben şok oluyorum ilk geline hiçbisey yapmadılar resmen
durum böyleyse geç olmadan dönmek en mantıklısı
İşte geç olmadan diyoruz ama ben kendimi geç kalmış hissediyorum.
Nişanlımı seviyorum ama sevmem bir şey ifade etmiyor.
Hafta başından beri tartışma içindeyiz yine neden çünkü yine ailesinden onay alamadı bir şey oldu vs.
Ve ben cidden çok sıkıldım.
Yakınımda yaşamıyorlar 2 saatlik bir uzaklıktalar ama işte ne bileyim babası diyor ki tül perde halınızı alırım bana bir alo diyin fakat annesi ise beni çağır beraber alalım diyor.
Ve yani benim bu süreçte onu beklemem gerekiyor ve kaldı ki onunla hiçbir samimiyetim yok.
Çok tartıştık hatta bir dönem hiç konuşmadığım da oldu ama yakamı bir türlü bırakmıyor.
Tartışmamız da şöyle oldu ;
Ben haftasonu çıktım önce eve gittim ölçüleri aldım sonra perdecileri ve halıcıları dolaştım ve aşağı yukarı piyasayı gördüm ve fiyatlar aldım.
Tül perde için en uygun 4500 tl , halı için de en uygun 13.000 tl fiyat aldım.
Hani öyle marka yerlere de girmedim yanlış anlaşılmasın.
Nişanlıma da cumartesi günü dedim ki sen babanla bir konuş bakalım ona göre alalım ve zaten dedim tül için ölçü almaya gelmeleri gerekiyor dikimi de 10 günü bulurmuş.
O da bana tamam dedi. Pazartesi günü akşama kadar bekledim ondan ses çıkmayınca ben sordum dedim konuştun mu ne yaptın.. o da bana aradığını ama kendi işlerinden dolayı kısa kestiğini konuşamadığını söyledi.
Sonra ben bir de eniştemden halı için fiyat almıştım
( kendisi halı mağazasında çalışıyor ) o daha yüksek bir fiyat vermişti.
Neyse bunu da söyledim.
Nişanlım ise bana dedi ki ya işte bir gün gidelim toptan perakende satan halıcılara bakalım yaptı.
Bende buna kızdım çünkü sırf ailesine her şey fazla geliyor diye makul olanına bakmışım etmişim ve marka halı bile bakmamışım ama nişanlım kalkmış bana ya işte ucuzun da ucuzunu belki buluruz bakalım demeyi tercih etmiş.
Delirdim o an.
Ve bugün salı oldu yine bir türlü babasıyla konuşup bana geri dönüş yapamadı.
Eşya aldık modalife a gittik neden çünkü makul olanına bakalım dedik.
Beyaz eşya zaten hepsini ben aldım. Kurutma makinem de dahil.
Düğün zaten istemedik.
Nişan deseniz değeri 1500 tl eden bir çift küpe takıldı sadece.
Bayramda el öpmeye gittiğimde de 22 ayar gram altın verildi.
Nişanlım ne yaptı sadece oturdu bana bunlar yapılırken ailesine sesi çıkmadı geldi beni uyardı sürekli.
Aman ucuzu olsun aman şöylesine değil böylesine bakalım.
Yahu ben dul kadın olarak mı evleniyorum sanki.
İnsan evladını evlendirecekse zaten buna hazırlıklı olmalıydı.
Bir de erkene çeken bu yaz olsun diyen de onlardı.
Madem böyle durumunuz yoktu beni ne diye bu işlerin içine soktunuz..
gelinlik , kınalık , kuaför bunları nasıl halledecekler mesela.. daha tül perde halı alırken alırız diyip kaçıyorlar..
İyice düşün taşın
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!