Selam KS ahalisi! İnsan en deli dolu aşklarını, ergenlik ve gençlik dönemlerinde yaşarmış. Nedense yaş aldıkça; o gençlik dönemindeki aşk ateşinin de yavaş yavaş söndüğünü düşünüyorum. Siz bu konuda neler söylersiniz?

Selam KS ahalisi! İnsan en deli dolu aşklarını, ergenlik ve gençlik dönemlerinde yaşarmış. Nedense yaş aldıkça; o gençlik dönemindeki aşk ateşinin de yavaş yavaş söndüğünü düşünüyorum. Siz bu konuda neler söylersiniz?

Bence yaş ilerledikçe aşkın heyecanı azalmaz.. çünkü insan gerçekten sevdiği zaman aşkı her yaşta yaşayabilir.. önemli olan birbirini sevmesi ama şimdi bakıyorum mesela kimse gerçekten aşık olmuyor herkesin derdi birbirini çıkar için sevmesi para için sevmesi ya da bu gibi nedenlerle sevgili oluyorlar.. veya amaçları cinsellik oluyor.. tabi ki de aşkı ilk kez yaşadığımızla sonrada ki yıllarda yaşadığımız bir olmaz.. bir şeyin ilk olması etkisini arttırır bende.. ama yine de yaşım kaç olursa olsun.. sevgilimi sever ve her zaman onun yanında olurum..
Benim düşüncem yaş ilerledikçe heyecanın azaldığı değil aksine doğru heyecanın geldiği yönünde. 18li yaşlarda bir mesaj, bir emoji, bir ses kaydı, bir iki güzel lafa kanıyorduk sadece; bunu güzel vaov bir şey olarak görüp duyduğumuz yükselmelere heyecan diyorduk. Yanlış heyecanlarda bizleri yanlış kişilere, ilişkilere sevk edebiliyordu. Ancak yaş ilerledikçe daha ayakları yere basan, kanlı canlı bir kişinin ağzından çıkan sözlere yaptığı davranışlarına sana gösterdiği incelik alaka öncelik bunlara heyecanlanıyorsun. Bu da daha güvenilir bir heyecan veriyor insana.
Yaş aldıkça duygudan daha çok mantık kararları alınabildiği değerde en doyuma ulaştığımız insanı tercih ettiğimiz için daha saf aşk duygusundan ziyade aşk heyacanı azalıyor. Gençlik yılları daha kanın deli aktığı ve anlık kararlar verilen anlar oluyor. Genelde erken evlenenler bu sebeple istatistiksel bakıldığında oldukça fazla pişman sayısı çıkar. Çünkü anlık beğenilerin etkisi aşk sanısı genç zamanlar.
Yaş aldıktan sonra yaşanılan aşklar daha emin adımlarla ve daha sağlamcı bir yaklaşımla yoğurulurken gençlik döneminde daha bodozlama ve hızlı akışa kapılırız. Bu nedenle gençlik aşkları saman alevi gibidir çok uzun soluklu olmaz çünkü çok hata yaparız. "Aşk" olsun yeter ki her yaşta heyecan getirir ama tadı biraz farklıdır yıllanmış şarap gibi :))
çok incesin, teşekkürler :))
Teşekkür ederim 🌺
Cevap
1Cevap
Yaş ilerledikçe heyecan azalmıyorda. Aşka istek azalıyor bence. İnsan bir süre sonra uğraşmak, sevmek istemiyor. Aman diyor yani çokta fifi :d
Tecrübe arttıkça daha gerçekçi bakıyorsun çünkü bir de ilklerin heyecanı farklı galiba. Özellikle erkekler için:)
O zaman yaşadığını aşk zannediyorsun hepsi bu.
Ya da şöyle soyleyim aşk temiz duyguların işi. Gencmiste çok yasadiysaniz sonra olmaması normal
Görüşler ozneldir. Katılıp katılmamaniz sorun değil.
İnsanın içindeki sevgi pıtırcıkları ölmüşse aşk ne yapsın
Yani aynı heyecanı bulduğum söylenemez
Evet
Bir iki üç 😌😂oldu mu
Olmadı mı ya 😂
Ama üç kelimeyi de yazdım zamanında soruna, haksızlık ediyorsun kdkfkdkf
Pardün yanlış oldu 😏😂
Yani. Yaş aldıkça mantık ön plana çıkıyor
evett
Sanki biraz azalıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?