Güzel sevmek ile çok sevmek arasında bir tercih yapmak oldukça kişisel ve karmaşık bir konudur, çünkü bu tercih kişinin değer yargılarına, duygusal ihtiyaçlarına ve ilişki dinamiklerine bağlıdır.
Güzel sevmek, bir ilişkideki denge ve uyumu ifade edebilir. İlişkinin kalitesi, partnerinizle olan etkileşimlerinizin niteliğine, birbirinizi anlama ve destekleme yeteneğinize dayanır. Güzel sevme, sevgiyi derinlemesine hissetmek ve ilişkinin her anını dolu dolu yaşamak anlamına gelebilir. Bu, ilişkide mutluluğu ve huzuru bulmaya odaklanmak demektir.
Öte yandan, çok sevmek daha yoğun bir duygu durumu ifade eder. Bu, partnerinize karşı duyduğunuz derin, tutkulu ve yoğun sevgiyi ifade eder. Bu durumda, duygusal yoğunluk ve bağlılık belirgindir. Ancak, bazen çok sevmek, ilişkide dengeyi sağlamak ve sağlıklı bir ilişki dinamiği oluşturmak için önemli olan diğer faktörleri göz ardı edebilir.
Her iki yaklaşımın da avantajları ve dezavantajları vardır ve hangisinin daha önemli olduğu kişiden kişiye değişir. Bazıları için güzel sevmek, sağlıklı ve dengeli bir ilişki kurmanın anahtarıdır, diğerleri için ise çok sevmek, derin bağlılık ve tutku duygularını yaşamanın en önemli unsurlarından biridir. Önemli olan, ilişkideki her iki tarafın da ihtiyaçlarını ve tercihlerini anlamak ve karşılıklı olarak kabul etmek ve saygı göstermektir.
Güzel sevmek önemlidir dürüst sevmek önemlidir, hayatımızda olduğumuz insana karşı saygı sevgi sadakat içerisinde olması önemlidir. Bugün herkes birbirini çok seviyor herkes hayatına birisini alsa ya da hayatından birisi çıksa onun için ölürüm biterim onsuz yaşayamam sanki dünyayı onunla geldin, ya da mezara onunla gireceksin insanlar 30-40 yıl evli kalıyor, kocası karısı öldükten sonra bile hayatına devam etmek zorunda saçma sapan düşünceler, O yüzden benim için sevgi saygı sadakat önemlidir.
Güzel sevmek. Nitekim her sevene nasip olmayan bir çok da sevilenin mahrum kaldığı en saf duygu. Kime sorsan seviyor zaten, kime sorsan çok seviyor. Kırmadan, yormadan, dökmeden, kanatmadan sevmek her babayiğidin harcı değil ama. Hâlden anlayan, güzel sever.
"Eğer başarabilirsem, en güzel şarkıları sana dinletmek istiyorum; en sevdiğim kitabı sana okumak; çok ağladığım o filmi bir de seninle izlemek. Eğer başarabilirsem, sevmek istiyorum birini, güzel sevmek, sadece varlığını bile sevmek."
Tabii ki B şıkkı yani en önemlisi güzel sevmek çok sevmek değil. 7 yıllık ilişkimde erkek arkadaşım bana, herkese, ailesine beni aşırı sevdiğini asla onun kadar sevemeyeceğimi söylüyordu ama ölürüm biterim dediği kadar da öfke gösterip çok kırıp üzüyordu. En sonunda da ikimiz bambaşka şehirlerde iki yabancı insan olarak yaşıyoruz şu an. Yani demem o ki çok sevmek hiçbir boka yaramıyor, önemli olan kırmadan, dökmeden, yaralamadan, geri dönüşü olabilecek şekilde sevmek..
Eskiden olsa belki çok sevmek derdim ama son birkaç aydır güzel sevmek diyorum. Sevgilime sorsan belki beni öyle aman aman sevmiyordur bilemem ama davranışları huyu öyle güzel hissettiriyor ki. Mühim olan gerçekten seviyorum deyip metiyeler düzmek değil yormamak yipratmamak kıymet bilmek.
Güzel sevmek hakkını verebilecek olan da güzel. Bunun kıymetini bilecek olanda güzel. Şimdilerde enayi yerine koyulmak boynuzlanmak istiyorsan birini güzel sevmen yeterli.. ^^' Çok sevmek duygu patlamasıdır gelip geçer, bir çocuğun şeker diye ağladıktan ortalığı ayağa kaldırdıktan sonra iki yalayıp atmasına benzer, güzel sevmek ise karşındaki insana karşı ne olursa olsun gece gibi kusuru kapatabilmeyi güneş gibi içini aydınlatabilmeyi ister. Güzel sevmek gönül ehli ister.
Güzel sevmek güzel sevilmek, merhametle incitmeden, yormadan destek olarak destek görerek, hayatı kolaylaştırarak , birlikte gülerek birlikte ağlayarak, özenle huzurla şefkatle gözlerine bakmak. Daha fazla yazamayacağım duygulandım 😂
Tabi ki çok sevmek ! güzel sevmek deyince insanların aklına kararında sevmek geliyor sevgiden bocalayan bir insanın tatlılığını görmemişler ki çok seven insan hatalarda yapar aşkta hatalarla güzeldir güzel sevgi arayan ilk okula gitsin