Aldatıldım, affettim şu an beraberiz ama zorlanıyorum?

8 senelik bir ilişkim var, ilişkinin başlarında henüz üniversitedeyken farklı şehirlerde okuyorduk. ama sık sık görüşürdük. Onun hiç sevmediğim kızlı erkekli bir arkadaş grubu vardı başlarda ona çok güveniyordum sesimi çıkarmıyorumdum. Ama bir yerden sonra o kızlarla samamiyeti rahatsız edici bir hal almaya başladı ve aramızda sorunlar çıktı. bu sırada pandemi olduğu için o şehirden ayrıldı yanıma döndü ve bir daha görüşmeyeceğini söyledi. beraber üç sene geçirdik. çok mutluyduk ama ben o baştaki kızlarla olan geçmiş olayları neler yaptıklarını nasıl bir ilişkileri olduğunu sürekli sorgulayıp üstüne gitmeye başladım içimde farklı bir his vardı. Ben erken mezun oldum. okulumu bitirdikten sonra onun için taşınıp onun asıl evinin olduğu şehirde iş buldum. Oda çok fedakarlık yaptı, mutluyduk. yıllar geçti Onun tekrar üç ay okul okuduğu şehre dönmesi gerekti ve olan oldu. bana bir anda kötü davranmaya başladı, o eski kızlı erkekli ortamındaki kişilerle tekrar görüşmeye başladı bende sorun çıkarınca ayrıldı. bir ay hiç görüşmedik. sonra döndü konuştuk ve barıştık. ben sonradan öğrendim ki o benden ayrıldığı 1 aylık süreçte bir kızla defalarca kez birlikte olmuş. (biz ayrılmadan bile olmuş olabilir.) Hatta o en baştaki dönemdede başka bir kızla birlikte olmuş, ozaman flörttük ciddi değildik diye geçiştirdi. ama bu son olayda ben öğrendikten sonra yıkıldım. bir süre görüşmedim o özürdler diledi sana sinirlenmiştim benim üstüme çok geliyordun bunalmıştım vs vs dedi.. ben affettim.. ama sözde affetmişim çünkü hiç aklımdan çıkmadı sürekli her mutlu anımızda onunlada bunu yaptınmı, şöylemiydi böylemiydi sorular sordum. o kendini kanıtlamaya çalıştı hep özür diledi ama 2 yıl böyle geçince affediyorsan affet diye rest çekmeye başladı. ne onlu ne onsuz iğrenç bir durumdayım
Güncellemeler
+1 yıl
Ben öğrendikten sonra çok fazla fedakarlık yaptı kendini kanıtlamaya çalıştı seviyorumda ama yaşadıklarım aklımdan çıkmıyor o ilk saf halimiz geri gelmiyor. ama onu kaybetmeyi göze alamıyorum birde 2 yıldır kendini paralıyor fedakarlıklar yaparak kafam çok karışık
Aldatıldım, affettim şu an beraberiz ama zorlanıyorum?