Sosyal medya vb. şeyler hayatımızda olmasaydı, günümüz ilişkileri daha sağlam olur muydu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sosyal medya vb. şeyler hayatımızda olmasaydı, günümüz ilişkileri daha sağlam olur muydu?
Eskiden de ilişkiler bitiyordu... sadece gizli kapaklı oluyordu. Şimdi her şey şeffaf, biri bitiyor yenisi 10 dk da bulunuyor. Yas yok, kaybetme korkusu yok, vefa yok. Sosyal medya kötü değil, uzakları yakın etmek için, her an iletişim için süper ama ah doğru kullanabilsek.
Doğru kullanmadığımız için, yine bizim aç gözlülüğümüzden oluyor.
Sosyal medya küçüklüğümüzden beri var, ben hiç sanaldan birini yapar onu unuturum demedim.. çok saçma bu. İlişki biter, yaşarım hüznü mü bakarım önüme. Bu olgunlukla olan bir şey, bu karaktere bağlı bir şey.
Soruyu baştan sorayım. Sosyal medya ilişkilere zarar veriyor mu? Sosyal medyanın suçu yok kişi kendinde arasın hatayı, yetinmeyi bilsin. Sevene sahip çıksın. Sevilmek güzel nimet hele ki herkesin birbirinden menfaat sağlarken seven bir kalp bulduğunda sar sarmala iki günlük heveslere kurban etme.
Sosyal medya, iletişimin önünde büyük bir engel. Özellikle alfa kuşağı dediğimiz, 2010 dan sonra doğan çocuklar, bu sorunu iliklerine kadar yaşıyor. Hayatları boyunca çok az iletişim kuruyorlar ve bu da iletişim becerilinin körelmesine ve gelişememesine sebep oluyor. Bugün Türkiyeye baktığımız zaman etkili bir iletişim örneği bulmak gerçekten çok zor. Çünkü insanlar, sanal dünyalarında yarattıkları benlikleriyle, gerçek dünyadaki benliklerini ayrıştıramayacak hale geldiler. Gerçeklik algılarını yitirdiler, toplumdan soyutlandılar, yabancılaştılar, kültürlerinden uzaklaştılar. Bütün bunlarda yalnızlık, depresyon ve diğer psikolojik hastalıkları tetikledi. Günde 2 saatten fazla Instagram, tiktok gibi uygulamaları kullanıyorsanız, ruhsal sorun çekme olasılığınız diğer insanlara nazaran çok daha yüksek. Kısacası, iletişim becerilerini geliştirmeyen insan, iş hayatında da, insan ilişkilerinde de başarısız oluyor. Başarısızlık konusunda yapılan bir araştırmaya göre, insanların başarısız olma sebebi %80 iletişim problemleri yaşamaları. İş hayatında, aşk hayatında ciddi bir iletişim eksikliği yaşıyorlar. Bugün, iletişim konusundaki en büyük eksiğimiz, empati, saygı, sabır gibi erdemlerden yoksun olmamızdır. Etkili iletişimin üç temel maddesi olan bu kavramlardan uzaklaştığımız sürece, sosyal çevremizde mutlu olmak, bizim için ancak bir hayal olabilir.
becerilerinin*
İnsanların birçoğu, eski insanların daha iyi olduğunu veya daha sadık olduğunu iddia ederler. Böyle bir şey yoktur. Yüz yıl önce yaşamış insanlarla tıpatıp aynı olduğumuza adım gibi eminim. Sadece yaşam şartlarımız değişti. Eğer bulunduğunuz durumdan rahatsızlık duyuyorsanız hayatınızı değiştirin. Başarısız insanların en sevdiği şey şikayet etmektir, bahane üretmektir. Kendi eksikliklerinizi önce kabullenmeniz lazım. Başarısız bir insan olduğunuzu, duygusal olarak zayıf olduğunuzu veya her neyse, önce kabul etmeniz lazım.
Çok güzel bir açıklama. Eline sağlık.
İnsanların içinde hep vardı bir şeyler yapmak, sosyal medya vb. Şeyler bunu hızlandırdı sadece.
Teşekkür ederim. Dediğiniz şeyler doğrudur. Herkesin çocuk yapması, maalesef toplumsal gelişimi gerçekten çok yavaşlatıyor. Bilinçli ebeveynler olmadığı için, yaptıkları çocuğun herhangi bir şekilde geleceğini düşünmüyorlar. Çocuğu başlarından atıp kendi kendine hayatı öğrenmesini istiyorlar. Bunu yaparken de çocuklarını teknolojiyi nasıl doğru kullanacağı konusunda hiç bilinçlendirmiyorlar. Temennim, insanların bilinçli bir şekilde üremesidir. Çünkü 50 yıl sonrasına baktığımızda, çokta aydınlık bir gelecek göremiyoruz maalesef. Çevremde çocuğu olan insanlara baktığım zaman sadece doğan çocuklara acıyorum. Maalesef doğdukları bu dünya görünenden çok daha acımasız.
Bence olmazdı değişen bir şey olacağını sanmam.. hatta bazı kişiler zaten sanaldan artık sevgili buluyorlar sadece.. sosyal medya olmasa tek fark insanlar hemen güvenmek yerine daha sağlam adım atardı.. ama şimdi hemen etkilenip sevgili buluyorlar kolay bir şekilde. bu da hemen bitmesine neden oluyor
Sosyal medyanın var olan şeyleri ortaya çıkarmak gibi bir özelliği var. İnsanların içinde ne varsa, yine onu yaparlardı; kime nasıl davranacaklarsa yine aynı şekilde davranırlardı. Sadece ortaya çıkmadığı için bizler ilişkilerin sağlam olduğunu düşünmeye devam ederdik. Şahsi fikrim bu şekilde.
Gayet mantıklı. Ama aynı zamanda her şeyi hızlandırdı. İlişkiler çok daha hızlı başlayıp bitmeye başladı. Ciddi ilişki sayısı biraz azaldı gibime geliyor bunun sayesinde.
Kuşak değişikliği, toplum yapısının değişmesi, özgürlük ve ahlak anlayışlarının değişmesi de birer etken. İlişkileri ev eşyası gibi düşünebiliriz; eskiden annelerimiz evdeki hiçbir eşyayı kullanılmaz hale gelmeden atamazdı. Yerine yenisini koymasının zor olduğunu, belki de yenisinin aynı işlevsellikte olmayacağını bilirdi. Şu anda her şey o kadar elimizin altında ki insanlar gözünü kırpmadan atabiliyor, israf edebiliyor, sıkıldı diye değiştirebiliyor. her şey çok ulaşılır. İlişkiler de böyle. Aşk acısı, sevgi, özlem insanlar için artık yenisini bulana kadar. Çünkü alternatif çok...
Kesinlikle.. her kelimeye ve cümleye imza..
Cevap
2Cevap
Evet bence daha sağlam olurdu, daha az ayrılıklar olurdu çünkü artık herkes çok çabuk ulaşılabilir hale geldi ve « başkasını bulurum » düşüncesi yüzünden tahammülsüzlük arttı
sosyal medya ile alakası yok
Eskiden de ilişkiler zordu yine öyle
Sosyal medya, insanların diğer insanlara olan ulaşımını kolaylaştırdı ama. 😅 Sosyal medyanın Erişim kolaylığı, özellikle aldatma gibi şeylerin önünü çok açtı.
Yani tüm ilişki sorunlarını sosyal medyanın üzerine atabiliriz bu mantıkla elbette.
Yoksa binlerce yıldır dünyada aldatma ihanet yalan dolan var...
Aldatma tabii ki her zaman vardı. Ama insanlar kendi sevgilisine bakıp, “ ben daha yakışıklısı/güzeli varken niye bunlayım “ da diyor yani. 😅 Yoksa tüm suç sosyal medyanın değil.
Bu kadar basitleşmezdi mesela,, daha güvenli olurdu, daha gerçekci, daha değerli…gereksiz yakınlık, gereksiz samimiyet ve yalanlarla dolu bir dünya yarattı insanlar için
Olurdu elbette. Sosyal medya olunca herkesin onlarca seçeneği oluyor. İnsanlarda öyle bir algı var
Evet bence etkisi büyük çünkü doğru düzgün kullanmayı başaramayan insan sayısı çok.
Buna kesinlikle katılıyorum çok daha sağlam olurdu
Evet tabiki de şimdi teknoloji çok hızlı ilerliyo kimseye güven olmuyo ya şu devirde gerçek aşk falan yok hadi onu geçtim evlilik bilene uzun sürmüyor
önceden hersey gizli sakli yasaniyordu, simdi ise hersey meydanda 😅
Ot gibi olurdu bence
Niye yav dkdj
Orası öyle tabii 😅
Tabiki daha sağlam olurdu şimdi klavye delikanlılığı yapılıyor boş gurultu
Sağlam ve özenli olurdu.
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?