En İyi Cevaplar
+1 yılSaçmalama hayatına sahip çık eşeklik etme kendine faydan olmazsa başkasına faydan olur ama dünya ya yararlı biri ol ve şu olumsuz kafadan çık biraz kendini sevmeyi öğren
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇeker yaşamayı başaramadım ölmeyide valla
10 Yorumla
+1 yılSeni ne üzdü bu kadar
18 Yorumla
Soran+1 yılÖzet geçmem gerekiyor özel olduğu için detay istersen yaz bana 4 sene ilişkim oldu 3defa aldatıldım ölümden döndüm sevmekten vazgeçmedim sonra 6 ay evliliğim oldu onunda boşandığını biliyordum daha önceden ama çocuğu olduğunu bilmiyordum ondanda boşanıyorum dert bi tane değilki hangi birini sayıyım
- +1 yıl
Allah'a sığın kardeşim çok kötü şeyler yasamissin çoğunu bende yaşadım anlıyorum seni ama Allaha siginman gerekiyor namaz kıl zikir çek zamanla inan atlatırsın
Soran+1 yılAllaha sığındım zaten ama namazla zikirle olacak iş değil sabırla olacak iş zannediyodum ama sabrımda tükendi sokakta caddede iki yüzlü insanları gördükçe daha da sinirleniyorum
- +1 yıl
Psikiyatriye gittinmi peki
Soran+1 yılPsikiyatri ye yüzyüze gitmedim hiç ama bi gün bu konu ile alakalı tsvsiye aldım gerçekler can yakar ya çok gerçekçi olmayacaksın ya da gördüğün gerçeklerle yaşamasını öğreneceksin dedi
- +1 yıl
Risale-i Nur okumanı tavsiye ederim. Bende öyle baya kötü şeyler yaşadım. Risale-i Nur’la Allah’ı tanıdım ve İslam’a döndüm. (Cidden İslam’a döndüm çünkü deisttim) şimdi ise Allah peygamber aşığıyım. Ve hayat artık güzel ve kolay geliyor. Ölsemde bir ölmesemde. Hatta yaşamayı tercih ederim.
- +1 yıl
Ama sorsan daha önceden ne düşünüyordun. Defalarca ölümden döndüm. İnsan ölmeye çalışır mıymış? Çalışırmış. Onu da başaramadım. Şimdi bakıyorum da Allah korumuş. Elhamdulillah. İyiki başarılı olmamışım. Hayat böyle neyin hayırlı olduğu belli olmuyor bazen dert gördüklerimiz bize çok değer katıyor.
- +1 yıl
Şunuda eklemek isterim. Müslüman olman veya iyi olman senin hastalanmayacağın anlamına gelmiyor. Her insan gibi sende hasta olabilirsin. Sadece çok düşük bi ihtimal. Bedenimiz nasıl hastalanınca doktora gidiyorsak ruhumuz hastalanınca da öyle yapmalıyız. Ve inan bana ruhumuz bedenimizden daha hassas. Bu yüzden Kuran tefsiri Risale-i Nur okuman ilk önerim. Çünkü Kuran’dan lazım olan ilaçları alıyorsun. 2. önerim de dindar bir psikolog. Psikiyatrist önermem çünkü ilaç verip yolluyor. Dindar bir psikolog daha iyidir. Maddiyatım düzelince bende gideceğim zaten.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 264,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet çeker maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu anlatıcaklarımdan sonra bir daha canının ölüm çekiceğini sanmıyorum
30 ağır antidepresan hap içtim uyudum ailem son anda müdahale etti ben o sedyeye yattığımda içimi öyle bi korku saldı ki evet ben bu hapları kendi rızamla ölmek için içtim evet ama olan olmuş artık dimi geri dönüşü yok
ya ölürsem? evet içtim ölücem ama fikirlerim değişti? Peki benim fikrimin değişmesinin bir önemi var mı olan olmuşken? Tabikide hayır içimden dedim ki ne yaşamış olursam olayım kendimi nasıl bu raddeye getirdim midemin yıkanma acısına ağlamadım kendi halime ağladım canımın çokta bir değeri yokmuş ama kim için yokmuş insanlar için yokmuş polisler geldi acıyarak baktı bana sonrasında babam geldi yüzüme tükürdü keşke ölseydin bunu da beceremedin dedi her insan kendisi için değerlidir sana bir başkası önem vermez sen bütün değeri önemi sevgiyi kendine vericeksin benim babam şerefsizin tekidir leş bir adam hiç sevmem gram haz almam ama şöyle bir bakıyorum da adam kendini çok seviyor canının kıymetinin farkında özenilcek bir şey bu senin canın ölüm çekmesin ben çok cenaze gördüm kaldırdım o mezarlıkta ki çamur benim paçalarıma çok bulaştı yakından gördüm evet hepimiz ölücez bir gün ama niye şimdi ölelim ki hele ki kendi isteğimizle bu aptallıktan başka hiçbir şey değil ben bazen çok kötüleşiyorum çok bunalıyorum hemen bir balkona veya dışarı hava almaya çıkıyorum benimde kendimi avutma şeklim budur hala nefes alıyorum bu inanılmaz bir şey belki komik gelicek ama anlamaya çalış çünkü o nefesi isteyipte alamayanlar var kendine ölüm değilde daha çekici şeyler bul mesela sürekliliği olan şeyler gibi çünkü eğer ölürsen bir kere ölürsün devamı yok :) değişmicek hiçbir şey yok yaşını bilmiyorum belki küçüksündür ama 20yide görüceksin 30uda 50yide her yaş başka bir tecrübe sen yaşamana bak dostum doya doya her şeyi yaşa gör öğren deneyimle zaten zamanı gelince toprak olucaksın nedir bu ölüm hevesi? İyi bak kendine çaresizliğe kapılma illa ki bir çıkış yolu bulursun bulucaksın sözüme güven her şey rayına oturur vaktiyle10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılHayatımın olumsuz olduğu dönemlerde ölümü düşünürdüm, sonuçta bunun bi kurtuluş olduğuna inanırdım. Ama pes etmek mücadele etmek insanın doğasında olmadığı için Hayatımı olumsuz yönden olumlu yöne cevirdim. Küçük ufak şeylerin bile ne kadar kıymetli olduğunu algıladığım an ve insanları değiştirmek yerine oldukları gibi kabul edip hayatıma alıp almama kararını aldığım günden beri sürekli positiv düşünen biri olduğumu fark ettim. Bu positiv yaklaşım hayatımı beni kendimi cevremide positiv etkiledi çok şükür her şeye 😎
27 Yorumla
Soran+1 yılPozitif bende düşünüyorum ama bazen böyle çöküntüye uğrayabiliyorum
- +1 yıl
Umarım en kısa zamanda bu döngüden cıkarsın ne kadar yorucu olduğunu biliyorum 🙏
Soran+1 yılBilmiyorum bi hoca var psiyatri değil ama ona anlattım yaşadıklarımı vs o da öyle dedi kısır döngüdesin çabalıyosun çıkmak için ama çıkamıyorsun ama pes etme yinede çabala demişti peki bu yorgunluk ne zaman geçer
- +1 yıl
Neler yaşadığını nelerle uğraştığını bilmiyorum olaylara göre değişir diye düşünüyorum bi zamanı bile yoktur döngüden cıkmakta en az ruhsal olarak girmek gibi bizim kendimizle alakalı. Ama sana bi Tafsiye vereyim kendimce uygularım. Bi kağıda Hayatımı güzel etkileyen şeyleri ve kötü etkileyen şeyleri sıralıyorum ve bi oyun gibi düşün hangisini değiştire bilirim ne kadar zamanımı alır ve düzeldiğinde içim rahatlıyacakmı diye böyle planlama yapıyorum. En kolay değişen durumları ve zor ya da imkansız olan kötü şeyleri en sona bırakıyorum ve o ufak şeylerin değiştiğini gördükce özgüven artıyor sanki Hayatı karşına ala bilecekmissin gibi hissediyorsun zaten Positiv insanı etkileyende bu.. düşüncelerin değişince zor olanlarda kolaylaşıyor sanki..
Soran+1 yılYaşadığım şeyler belkide kendimi düşünmememden dolayı çünkü her erkeğin kaldırabileceği şeyleri yaşamadım
Soran+1 yılTabi bu benim seçimimdi ama ben aşka inancım olduğu için öyleydim artık aşka inancımda kalmadı
- +1 yıl
Umarım en kısa zamanda düzelirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazen ölmeyi isteriz bende istiyorum şu sıralar 26 yaşındayım ve geçmişe dönüp bakınca beni tatmin eden bir hayatım yok hep boşa geçmiş güzel yıllarım ama bunda benim de suçum var belki cesur olsaydım bazı konularda belki çaba gösterseydim şimdi çok daha farklı ve güzel bir hayatım olurdu ama yinede Allah'tan umudumu kaybetmedim hala gencim ve hala başarabilirim bu yüzden elimden geldiğince hayatımı güzelleştirmek için çabalıyorum gerisi Allah'ın lütfuna kalmış hayyta her şey çaba ve şanstan ibaret.
13 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok şu an cesur olsan yine aynı ki kaçan fırsatı geri getiremiyorsun
Cevap sahibi+1 yılHayır alakalı var. Geçen zaman ve kaçan fırsatlar için elbette bir şey yapamayız ama karşımıza çıkacak yeni fırsatlar her zaman olacaktır senin sarfettiğin çabaya bağlı olarak ve kalan zamanımızı daha faydalı kullanabiliriz. Ne demiş atalarımız zararın neresinden dönersen kârdır. Senin önce pozitif olman gerekiyor ama
Soran+1 yılPozitif olabilmek diye bir şey yok mutluluk diye bişey yok yıllardır kandırıldık hayallerle boş umutlarla
+1 yılYaşam amacı bul, çözüm basit. İnsanlar her zaman sahteydi zaten, sadece günümüzde bunu daha ağır hissettiriyorlar. Merak etme, sende tam olarak gerçek değilsin, bende değilim ve buraya yorum yazacak olanlarda. Gerçekten iyi ve kötü insanlar çok nadirdir. Dürüstlük, ucunda ölüm yoksa gereklidir.
14 Yorumla
Soran+1 yılSahtelik değilde gerçekten psikolojik manada sağlam insan yok
- +1 yıl
Aile yapısı yüzünden. Avrupada ekonomisi kötü olan ülkelerde bile psikoloji sağlam. Anne-babalar çocuklarını zayıf yetiştirip, bir anda kurtlar sofrasının içine atıyorlar. Bir kadının yanında ağlayan ve yaşamaktan vazgeçen erkekler var. İnanılmaz.
Soran+1 yılNasıl tam olarak anlamadım
Soran+1 yılTam tersi olmasın aileleri güçlü yetiştiriyor bence
+1 yılBunlar senin zamanında yaşadıkların yüzünden zaman seni o kadar yormuş ki artık kimseye güvenemiyor hayattan zevk almıyorsun çünkü zaman hızlı yaşadın ve yıpranarak yaşadın Yeni Bir hayata başlamayı deneyeceğim başlarken yine zorlanacaksın yine yıpranacaksın elinden gelen tek şey birine danışmak falan değil çünkü biri sana bir yere kadar yardım eder sonra ne halin varsa gör der sen ben değilsin ben senin derdinle uğraşmam der onun için kendini daha çok böyle rahatlatacak ortamlara git daha çok nerede nefes alıyorsan daha çok nerede Özgür hissediyorsun oraya git ve orada saatlerce otur düşünme ama hiçbir şeyi kafanı rahat bırak neden çünkü kafan o kadar dolmuş ki artık yeni şeyleri kaldırmak istemiyor yoruldum diyor yeter diyor artık bir yere kadar dayandım diyor daha çok kendine zaman ayırıp biraz düşünmek yerine rahatlamayı dene Emin o zaman yüklerin azalacak
00 YorumlaGenellikle insanlar ölümü arzulamazlar veya canları ölümü çekmez. Ölüm, genellikle belirsizlik, kaygı ve üzüntüyle ilişkilendirilir. Ancak, bazı durumlarda yoğun acı veya çaresizlik içinde olan kişiler, yaşadıkları acılardan kurtulmayı düşünebilirler ve bu nedenle ölümü düşünebilirler. Ancak, bu tip düşünceler genellikle geçici bir durumun ürünüdür ve kişinin yaşamında daha iyi bir noktaya gelmesiyle genellikle değişir. Bu tür duygularla başa çıkmak için bir destek ağına veya profesyonel yardıma başvurmak önemlidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu nasıl soru lan, böyle bişey olsaydı insanlar yüzyıllardır sonsuzluğu aramak ve bulmak yerine ölümü isterdi, oysa insanoğlu her zaman kaçar bundan bir gün son nefes gelip bulana kadar. Bu an insana bazen gelir ama bu durumlarda sana tavsiyem, Sıla ve İbrahim Tatlıses den ya da başka şarkıcı türkücü kimi bulursan bu da geçer şarkılarını dinlemek. Gerçekten işe yarıyor ayrıca birde not: bu hayatı sen istemedin ki bırakmak da senin elinde olsun bu karar senin değil yaz kenara
125 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bi soru lan belli ki sen daha çok arabeske bağlamışsın kendimi kestirecen bana galiba 😅😅
Cevap sahibi+1 yılSıla diyorum neresi arabesk? Ayrıca kesmek de senin fikrin her bu şarkıları dinleyen kendini kesmiyor😅 ama sen ölümü bile istediğine göre bunu yaparsın şaşırmam
Soran+1 yılİbrahim tatlıseste dedin hatırlatırım
Cevap sahibi+1 yılE ne var bunda. Bu da geçer bu da geçer ağlamamalisin diyen Tatlıses music.youtube.com/watch veya Sıla vs demiştim music.youtube.com/watch bu şarkıların neresinde kesme var🤣 senb kafaya koymuşsun kesmeyi ölmeyi bahane arıyorsun o ayrı. ya da sen repertuari genişlet telli turnam da olur al sana Arif sağ Neşet Ertaş🤣
Soran+1 yıl😅😅😅 sen gerçek misin ya uzun zamandır böyle samimi insan görmedim ben ☺️☺️
Cevap sahibi+1 yılEvet hemde buradaki tek gerçek kişiyim
Soran+1 yılBöyle kalabildiysen ne mutlu sana bazı insanlar özelliklede kızların çoğunluğu böyle kalamıyor
Cevap sahibi+1 yılKızı erkeği yok kimse kalmıyor ben hariç. Kimseden biri beklentim ya da menfaatim yok bu yüzden açık sözlüluk iyidir ben değişmem ama bak ne buldum senin ruh ikizi soru 🤣 Yaşamak İçin Bir Sebebiniz Var mı? ↗
Soran+1 yılAraştırdın deminden beri sırf gıcık etmek için değil mi bravo 😅😅😅
Cevap sahibi+1 yılValla ne araştıracağım🤣 bu kadar olur bir baktım ana sayfada bu soru 😅 ona da senin soruyu attım artık bulun birbirinizi, beraber ruh ikizi mu oluyorsunuz, yok ölüyor musunuz ne yaparsanız yapın🤣
Soran+1 yıl😅😅😅😅 yok be ben kim hayatımda birinin olması kim boş hayal işte
Cevap sahibi+1 yılNiye çok mu tipsizsin ama kafa yapinız aynı bak, ikinizde ölüme bağlamışsiniz bir tanışin. Ona da yazdım sorusuna senin soruyu da attım gerisi sizin sorununuz
Soran+1 yılYok tiple alakası yokta sen ona atmışsın evet gördüm ama o hikaye yazmış ilgi çekmek için bence ben seni istiyom 😅😅😅😅
Cevap sahibi+1 yılBeni herkes istiyor da ben kimseyi isteyemiyorum tüm mesele bu😅
Soran+1 yılValla kızların çoğunda bu senin dediğinden var da işte 😅😅
Cevap sahibi+1 yılTamamda ben kuru sıkı sallayarak değil gerçekleri yazıyorum
Cevap sahibi+1 yılBaştan beri ve her konuda
Soran+1 yılOrasını anladımda şunu anlayamıyorum bi türlü bi kızın hoşuna gitmeme rağmen hissediyosun çünkü bunu neden yok der istemiyorum der nasıl bir inattır yarabbi 😅😅😅
Cevap sahibi+1 yılKimin hoşuna gidiyormuş bunu nereden çıkardın😅 görmeden kimse kimsenin hoşuna gitmez
Soran+1 yılO görebilme dediğin ile alakalı bi şans dahi eşde edemedim bahtsız bedeviyim 😅😅😅
Cevap sahibi+1 yılBunun için Pp yapman yeterli oysa
Soran+1 yılKS de mi diyosun
Soran+1 yılAyrıca öyle kaslı iri yarı adamlar varken kızlar beni ne yapsın
Cevap sahibi+1 yılEvet KS
Soran+1 yılOldu mu istediğin
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKral bende bu durumdayım şuanda Allah bana teklif getirse dese ki seni yok edeceğim hani ne cennet ne cehennem ne de bu dünya zerre umrumda değil yok olayım ya vallaha bir şey istemiyorum tamamıyla bu moddayım.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen o moddayım bende istediğim bişey var mı desen gerçekten hiçbirşeyde zerre hevesim kalmadı dünyayı önüme serseler elimin tersiyle itecek moddayım
+1 yılBak dostum sana haklısın dersem bu atesle yanan düşüncene bir odunda ben atarım en iyisi buna sen karar ver bende bazen istiyorum uyumak böyle uzun süre uyumak ama olmuyor be kardeşim bu dünyaya geldiysek yaşamaktan sıkıntılarını çekmekten başka bir şansımız yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim sıkıntı varda sadece bizlere mi var ya başkalarına bakıyorum hiçbişeyi yok haşa Allaha isyan etmiyorum ama bi bize mi sıkıntı dert keder ya yani her kötü şeyin ardında aydınlık vardır derler ama bi türlü o aydınlığı göremedik
- +1 yıl
Kardeş muhtemelen o aydınlığı göremiycez çünkü birileri bizim yolumuzu tıkadı biz aynı mağarada defalarca kez dönüp dolaşıcaz ama iki seçeneğimiz var ya mağarada bir ışık yakıcaz ve bu mağarayı değerlendiricez ya da mağrayı yıkmak için birlikte bizim ışığımızı kesenlere karşı mücadele edicez
Soran+1 yılO birilerini bulabilsem zaten tek başıma hepsini yakacam da bulamıyorum ama her fırsatta diyorum çevremde dahi görsem bu tip insanlar belki başkasının nasibini yiyorsundur iyice düşün diyorum ama işte burası Türkiye ya karaktersiz olacan bu memlekette ya da dürüst ve yalnız başına hayatını idame ettircen
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet çeker, derdi sıkıntısı bitmeyen umudunu kaybetmiş birI toprağa girsem de rahatlasam der ama günahımız o kadar çok ki orada bile rahat edemeyeceğiz 😔
13 Yorumla
Soran+1 yılEn fazla yanar kül oluruz bişey olmaz ki😅😅
- +1 yıl
He o kadar kolaydı tekrar tekrar yanacağız cayır cayır, Allah affetsin
Soran+1 yılNe güzel işte arınmak iyidir ben bu dunyada cehennemi yaşatmışlar bana sen ne diyon ya
+1 yılAslında ölmek ne demek şimdi insanlar rüya alemide yani ölü öldükten sonra yaşam başlıyor kabir hayatı yani berzah alemi sonra mahşer sonra sonsuz hayat cennete ve cehennem
12 Yorumla
Soran+1 yılUyanmak istiyorum işte
- +1 yıl
Uyanmak demek Allah'ın sana biştiği ömür bitiği zaman kaderini yaşa ölüm zamanı geldiği zaman ölürsün ve kabir azabı sonra berzah alemi ruhların toplandığı yer sonra mahşer hesap zamanı biz insanlar gerçek hayata hazırmıyız yani sonsuz yaşam eyer islanım 5 şartını yerine getiriyorsun şüphesiz hazırsın ölürsün esrafil ruhunu üfler uyanırsın alsana gerçek sonsuz yaşam unutma sadece beden ölür ruh ölmez
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇeker evet çünkü ölüm kolay olanıdır mücadele etmekten kaçanlar için. Ne olursa olsun yaşamak gerek bence. Bir kere gelmişsin sonuçta bu hayata. Evet yaşadıkların çok çok kötü olabilir ama ölünce de bunlar değişmeyecek yine kurtulduğun bir şey olmayacak.
10 Yorumla
+1 yılİnsanız canımız herşeyi çeker. Benim de tek korkum mezarlıkta canlanmak. Mezarda canlanırım diye çok korkuyorum😄
12 Yorumla- +1 yıl
Öldü deyip mezara konursa ölmemiş olursan o zaman olur ve zaten ya korkudan ya da havasızlıktan ölürsün zaten çok acı Allah hiçbir müslümana kötü ölüm vermesin , güzel ölüm güzel ahiret versin Amin😢
Soran+1 yılCanlanmana sebep olacak bi imkan yokki oksijenin olmadığı yerde nasıl canlanacan 😅😅
+1 yılÇeker. İnsanlardan, hayattan ve iletişim kurmaktan uzaklaşınca insanın yaşama umudu da kalmıyor. Her zaman bu ruh halinde olunmaz ama zaman zaman böyle hissetmek normal. Keyif aldığın, sohbetini sevdiğin insanlarla vakit geçirmek sana iyi gelir. Böyle kişiler yoksa yürüyüş yap, tefekkür et. Hayatını sorgula, varoluş amacını bulmaya ve kendini tanımaya çalış. Bu sana yardımcı olacaktır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. Evet maalesef eğer zor bir dönemden geçiyorsan olabilir. Ama mücadele etmek, bu içinde olduğun durumu iyileştirmek emin ol daha keyifli
18 Yorumla
Soran+1 yılDurumu iyileştirmek için de çabalıyorum ama olmuyor dediğin gibi
Soran+1 yılAmacımı burada söylemeyim mezhep ayrımcılığı filan olur yanlış anlaşılırım siyaset vs olur
Soran+1 yılGerçi mezheplede alakası yok bunun ama karakterle alakalı ya tamamen mezhepte değil hiçbişey değil tamamen karakterle alakalı gidip en yaramaz adamlarla oluyorlar sonra temiz insanlara gelip kendilerini temize çıkartmaya çalışıyorlar
Soran+1 yılEvet tabi sözüm meclisten dışarı ama
Evet çeker bence de
Dediğinde haklılık payı var burada ay hayır öyle değil şöyle yaa öyle deme diyenler iki yüzlü12 Yorumla
Soran+1 yılYok öyleleri zaten keyfine bakar öylesine yorum yapmak için yorum yaparlar zaten
Bazen yüksek bir yerden geçerken atlamak istiyorum ya da evde tek başıma kaldığım zaman tavana bir ip bağlayıp kendimi orada çırpınırken hayal ediyorum. Neden bilmiyorum ama cidden bazen canım ölüm çekiyor. En çok hayal ettiğim şey ise motor ile taklalar atarak kaza yapmak. Çok hoş birsey gibi geliyor
00 Yorumla
+1 yılÇok çekiyor da güzel bulduğum şeyleri izlemeye devam etmek istiyorum.
Öldükten sonra sevmenin , yaşamanın ve güzelliğin bir anlamı yok...
Hayattayken yapabileceğim şeyler var ama mezarda yapamam.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Azrail'le karşılaşan hiç kimsenin canının ölümü çekeceğini sanmam.
23 Yorumla
Soran+1 yılSen karşılaştın mı
- +1 yıl
Ezrayil ölüm meleği can alır esrafil üfler uyandırır
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDepresyondasın zamanla geçer mücadele et hayat bizlere verilmiş bir ödül bunu zamanla anlayacaksın.
17 Yorumla
Soran+1 yılMücadele edilerek geçmiyor engelleri kaldırarakta geçmiyor bazı şeyler sen istediğin kadar çabala olmuyor ne kadar mücadele etsen
- +1 yıl
Psikoloğa gitmeyi denedin mi peki?
Soran+1 yılDenemedim denememde o ilaçlar bağımlılık yapıyor
- +1 yıl
Hayır gitmelisin günümüzde depresyon salgın bir hastalık gibi hızla ilerliyor ve bunun bir çaresi var gidipte faydasını gören çok insan tanıyorum kendi başına ya da milletin tavsiyeleri ile çözebileceğin bir konu değil bu sen git hem ilaçların bağımlılık yaptığınıda düşünmüyorum tabi kendini ve hayatı seviyorsan.
Soran+1 yılDenerim
- +1 yıl
Harika fikir kendine değer ver ve hayatından gereksiz insanları çıkart 👍
Soran+1 yılZaten yok gereksiz insanlar ama sokaktaki insanlar sinirimi bozuyor hiçbiriyle iletşim halinde değilim ama gördüklerim yetiyor sinirlenmem için öfkemi kontrol altında tutan hiçbir zamanda dışa vurmayan biriyim artık birikti o yüzden bu hallerim
Dünya imtihan yeri. Buraya mutlu olmaya gelmedik. Tabi olursun ama asıl vazifeni (Allah’ı tanımak, kulluk etmek) yaptıktan sonra. Yoksa asla mutlu olamıyorsun. Sadece mutluymuş gibi yapıyorsun. O yüzden Allah’ı tanımak ve ona kulluk etmek. Zaten bu dünya bomboş kalıyor İslam’ı çekince.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de ailemin baskısından ve şiddetinden bıktım umudum kalmadı pek yaşama dair
14 Yorumla
Soran+1 yılNe anlamda baskı ve şiddet biraz anlatırmısın
Cevap sahibi+1 yılFiziksel şiddet ve herşeyime karışıyorlar
Soran+1 yılHerşeye karışmalarının sebebi senin iyiliğini istemeleri ama tabi fiziksel şiddet olması sıkıntı o kabul edilemez
Cevap sahibi+1 yılBenim iyiliğimi isteyen biri bunları yapmaz
+1 yılRuhun aç, ruhun gıdası Namazdır. Namaz kıl ibadet et Allah'a yakinlas rahatlayacaksin
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Arada ben de kafaya sıkıp çekip gitmek istiyom da ahiretimi yakacam o zaman işte
10 YorumlaBazen suya hasret çekmek gibi kana kana arkasından gitmek ister gibi
10 YorumlaÇeker bi amacın kalmadıysa yaşamak içinde bi sebebin yoksa çeker
10 Yorumla
+1 yılBazen hayat almayı çekiyor sanim. o zamanda bir kuzu tavuk vs kesiyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 736 cevap paylaştı.
+1 yılBen korkuyorum ölmekten yalnız olmak bence daha iyi
10 Yorumla Mücadele. et demicem çünkü ben zfm ölmeyi denemiş bir insanım bunu saklamkcam evt kendimi zehirledim ama şunu diyim sizi istemeynelre inat yaşayın size dert olanlara dert olmak için yaşayın
00 YorumlaElbette çeker. Ama şunu bil ki şu an söylediğin her şey evrene dua niyetine geçiyor. Evren iyi ve kötüyü ayırt edemez. Şu an kendini böyle kötülediğin için daha beter hale geleceksin. Bir an önce vazgeç bundan hiç bir şey güzel gitmese bile “iyi gidiyor” de.
00 YorumlaYaşadığın şeyler cidden çok kötü evli olduğun insanın çocuğunu sonradan öğrenmek falan başta söylese ne zararı olurmuş ne söylesem bilemiyorum keşke yanında olup birkaç saatte olsa gezseydik birkaç saat uykudayken olur ya dertlerimizi unutturz bizde birkaç saat gezip reset atardık güzel olmaz mıydı geçmişe süpürge cekerdik hem o insanlarla işin yok artık :) hayatına giren insanlara bir sans daha vermişsin yaşamaya da 2. Şansı ver bence yaşamak için bir şansın var
00 YorumlaÜzerinde olumsuz enerjiler olabilir (nazar, vesvese) gibi sana tavsiyem oruç tutabilirsin, bol bol bakara suresi dinle , türbe ziyareti veee destek al ilaçlarla
00 Yorumla
+1 yılBen aslında baya katıldım okurken. Çekiyor çünkü sebep herkes için farklı. Ben mesela sorunları çözemiyorum gerek tembellik gerek çok zor olanı. Hani gece uykuda bitse de gitse diyor insan. İntihar meyilli olmak değil bu da. Yapmam belki sen de yapmazsın ama ecelin gelmesini istiyorum. Bu da tam en depresif sensin ver ilgiyi değil aslında. Bal gibi böyle hissedebiliyor insan.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar bu kadar kötüyken bunu istemen çok normal Dünyayı yeseler doymayan bir devirle başbaşayz halbuki herkes iki tabaktan sonra doyuyor isteseler de dünyayı yiyemezler Sen sadece Rabbimin yanında olduğunu bilirsen emin ol bu dünyada en mutlusu huzurlusu sen olursun Namazını kıl bol bol dua et bir süre sonra hislerinde huzurunda çevrende değişecek Dua edeceğim sana sende bol bol kendin için dua et
00 Yorumla
+1 yılDediklerinin hepsine bir cevapda akıl veremem lakin canın hiç bir şey yapmak istemiyosam buna krsin bir çözümüm var, buz gibi bi soğuk duşa gir bu vücudunun hiçbir şey yapmaya değer değil havasından çıkartıp sudan çıkmanı isteyecek al sana bir istek (dalga geçmiyorum gayet ciddiyim hem sağlıklıda) bu şok seni direkt olarak bu bunalımdan çıkarmasa bile az çok kendine getirecek daha fazla konuşmak istersen yazabilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Ha birde yaşadıklarından dolayı *lmeyi düşünüyorsan bu tam bir saçmalık çünkü sen o acıları artık çektin çekmeden çnce *lsen neyseydi ama artık geç kaldın "ntihar geç kaljnmış bir eylemdir"
-emil cioran
Knk hayatımızda ne eksik biliyor musun birini sevmek birine bağlanmak ya da bir şeyi sevmek yaptığımız işi sevsek de olurdu eğer tüm bunlar var da mutsuzsan acil psikiyatriste git
00 Yorumla
+1 yılAslında kimse bu dünyada yaşamak istemiyor ama ahirette bizi neler beklediğini bilemiyoruz burası tarla ne ekersek orada onu hasat edecegiz , bir amacımız var oraya iyi şeyler götürebilmek için acı da olsa tatlı da olsa yaşamak zorundayiz bunun için buradayız
00 YorumlaNe yazık ki içinde birşeyler eksik olduğunda çekiyor. Kendini mutlu etmenin yolunu bulmalısın çünkü olduğumuz düzende ve yaşadığımız devirde kimse sana iyi davranmayacak. Bana göre her insan menfaatçi. Kendine yine sen yardım edebilirsin.
10 Yorumlasana bunları düşündüren nedir? ve ya bunları düşünmen için ne gşyaşadın? tabii özel değilse
11 Yorumla
Soran+1 yılYazdım sana
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni rahatsız eden üzen yoran şeyleri bir kağıda yazmayı deneyebilirsin. Bir flört falan yap bir işe gir çalış ibadet et ama kendini öldürmek hiçbir faydası yok
13 Yorumla
Soran+1 yılFlört te yok zaten en temel sorunda o ya
Cevap sahibi+1 yılBenim tavsiyem çok zorlama oladabilir olmayadabilir bazen olmaması insanın kafasına daha iyi de geliyor 🤣. Ama tanış işte birileriyle tavsiyem reel olması
Soran+1 yılReelde tanışamıyoz insan gibi yaklaşmamıza rağmen hayvan muamelesi görüyoruz 😅😅 illa açık konuşturacan beni yani merhba desen tuhaf tuhaf bakıyorlar sanki afedersin kötü bişey yapmışız gibi
Benim bu tarz sorularımı silen uygulama bunu bırakmış. Sana torpil geçiyor. Gıcık oldum sana.
15 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅😅
Soran+1 yılVitrine koydular hemde kuduruyo musun kudurrr 😅😅😅
Soran+1 yılBende esprili şekilde yazdım anlamadın sen neyse olsun
Soran+1 yılPrens diye blu tvde dizi var ordan alıntı yaptım açıp bazı sahnelere bakarsan esprili yazdığımı anlarsın
+1 yılÖlümü gerçekten arzuluyor musun yoksa sadece bunalımda mısın bunu kendi kendine sor. Hayatı nasıl görmek istersen öyle görürsün. Pesimist tavır alırsan ölüm tabiki sana yakın gelir.
20 Yorumla
+1 yılÖlmek istiyorsan eğer öl çünkü birisi ölmek istiyorsa çoktan Allah'tan ümidi kesmiştir
10 Yorumla
+1 yılYaşadıklarına bağlı olarak çekebilir.
10 Yorumla
+1 yılSanırım şu an bir bosluktasin umarım en kısa zamanda kurtulursun bu düşüncelerden
00 YorumlaAnne ve Babamla birlikte ölmek isterdim ne ben onların ölümünü göreyim nede onlar benim ölümümü.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılMevsim geçişlerinde böyle hisseden çok kişi var, inan tek değilsin
00 Yorumla
+1 yılBu ruh halinde olan insanları sevmiyorum hayat bir tek sana kötü sanki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDepresyondaysa çeker. Hemen bir psikiyatriste gidin lütfen.
00 Yorumla
+1 yılbazen cidden çekiyor. öyle bir an geliyor ki keşke ölsem diyorsun ama hayat acısıyla bile yaşamaya değer. kendimi artık arda turan gibi hissediyorum
10 Yorumla
+1 yılHayattan beklentisi yoksa çeker.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende deminden beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama kimse anlayamadı
- Aşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılÇeker arada inancım olmasaydı yaşamazdım
12 Yorumla
Soran+1 yılDeğil mi sırf zaten o inanç başka da bişey yok tabi fazlasındada gözümüz olmadı ama bize dayatılan şükret hep ki bizler fazlasınıda istemedik fazlasıyla mutlu olanlar şükretmeli bence
- +1 yıl
Asgari ücretle çalışan ve gelirlerimin yarısını küçük kardeşlerime okutup bakan birisi olarak
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama ölüm öyle kolay değil her adımda yeni günaha giriyoruz ölüm sadece başlangıc ama hesabı gün ü öğreneceğiz halımız ne olacak
00 Yorumla
+1 yılIntihar kazanc degilki kacistir 🙂 Yine de sen bilirsin
10 YorumlaBen de aynı şeyleri yaşıyorum hayattan hiçbir şekilde zevk almıyorum artık. Sadece ölmeyi bekliyorum
10 YorumlaÖlüm çekmezde bu dünyanın güzellikleri artık kişiye anlamsız geliyordur
10 Yorumla
+1 yılVallahi bende o durumdayım şu an hatta ölümle burun burunayım
10 Yorumla
+1 yılÖldüm demeyle ölünmüyor insanın canı da çekmez bence
10 YorumlaDepresyondasın acil kafanı dağıtacak birleyler yapmalısın
10 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İnsan yaşamaya yakın olduğu kadar ölmeye de yakındır. Beden fizyolojimizde ölüm sürekli baskılanır çünkü beyin insanı yaşatmak üzerine tasarlanmıştır. Ancak hayatımızda yaşanan negatif olaylardan ötürü beyin yapısındaki duygusal değişiklikler insanı ölüme yaklaştırır. Ölme isteği sağlıklı bir durum olarak değerlendirilmez. Hayatımızda her ne yaşadıysak ya da yaşıyorsak beynimiz bize bu durumun değişmesini istediğini anlatmak için sinyaller yolluyor. Kimi zaman ölme isteği kimi zaman anlamsızlık kimi zaman yorgunluk kimi zamanda ağlamalar. Hayata veda etmek yerine seni bu hissiyatın içine çeken durumlara veda etmeni öneriyorum. Çünkü bu hissiyat sana ait değil yanlış davranışlar gösterdiğin durumların bir sonucudur. Yapmam dediğim şeyler yapmış, uyumlu olmak için sessiz kalmış ve kendini yok saymış, cesaret edip içinde bulunduğu yerden çıkamamış ve sıkışmış, geleceğin umudunu kaybetmiş olabilirsin.
Cevaplanılan sorular bireysel farklılıklar göz önüne alınmadan cevaplanmış, kişilerin geçmiş yaşam öyküleri ve gelecek düşünceleri dikkate alındığında değişebilmektedir. Psikolojik açıdan sadece bir görüş bildirilmiştir.
Beyin durumumun değişmesini istiyor ama değiştiremiyorum