INSAN ÖLÜMÜ HİSSEDER MI?

Arkadaşlar merhaba
Annem sürekli sofrada, yatarken, yemek yaparken, bulaşık yıkarken, durup dururken öleceğinden bahsediyor. Kardeşim ve ben yeter anne saçma sapan konuşma dedikten sonra gülüp 5-10 dakika sonra tekrar yineliyor "deliler gırgıra alıyorsunuz ama şaka yapmıyorum" diyor. Hala aynı durumda öleceğim diyip duruyor.1-2 haftadır böyle. Zaman zaman nefesi darlanıyo bazen bir anda yattığı yerden kalkıp diğer odaya gidiyor noldu dediğimde nefesim darlandı diye cevap veriyor. Hep halsiz, iştahsız, yorgun dediğim gibi sürekli öleceğinden bahsediyo. Önceden hiç sabahları uyumazdı şimdiden 12,1e kadar uyuyor, üşengeçleşti. Ben ölürsem arkamdan hep kuran okuyun diyor. Ve bu durum ister istemez canımı sıkıyo sonuçta annem, canım ölürse naparım diye düşünüyorum, Allah gecinden versin.. Anneanneminde ölmeden 2-3 ay kadar önce tuhaf tuhaf hareketleri vardı, oda da olmadığı halde bak kedi orada kış kış gibi şeyler söylüyodu, benim ölümüm yakındır millet dolup taşacak yakında bu evde onlara ikramlar edin, kışın ölürsem kimse gelmez millet üşür gibi şeyler söylüyordu ve 3 ay geçti Mart ayında öldü bir anda. Annemin bir rahatsızlığıda yok öyle bildiğim kadarıyla zaman zaman oluşan bel ağrısı, boyun ağrısı dışında. Bu arada 43 yaşında. Insanın içine gerçekten doğar mı böyle bir hissiyat? Annemin hal hareketleri ölümün habercisimidir?

(Ve biliyorum ki ölümü yalnızca Allah (c. c) bilir fakat benim sorduğum ölüm hissiyatının içine doğup doğmamasıyla ilgili.)
INSAN ÖLÜMÜ HİSSEDER MI?