akraba evliliği olunca bebek hasta doğuyor diyorlardı ama o zaman çocuk yapmasınlar ya da evlatlık alsınlar. yani akraba evliliği bu yüzden mi iyi değil?
akraba evliliği olunca bebek hasta doğuyor diyorlardı ama o zaman çocuk yapmasınlar ya da evlatlık alsınlar. yani akraba evliliği bu yüzden mi iyi değil?
Çocuk Akraba evliliğinden sakat doğmaz, Kan uyuşmazlığından sakat doğar önce bunu bir ayırt edelim. Akraba olmayan bireylerinde sakat çocukları olabiliyor. Bana yanlış geliyor zorla evlendirildim akrabamla ama 4 ay sonra hemen boşadım. Yapamam ben öyle ilişkilerde.
İnsan akrabasını da s. kmez hani😄
Cevap
18Cevap
Çocuğun sakat doğuyor yeterli bir cevap bence
Kan bağı olan birisine o gözle bakmak ve değerlendirmek sapkınlıktır..
Akrabayla hic bir iş yapmayacaksın bu hayatta ne iş ne evlilik. Akraba en büyük akreptir sözünü hatırlatayım. Ayrıca herkes kendi canından bir can ister illa ve sakat çocuk sahibi olma riski yüksek bir evlilik bu, bile bile lades demek gelip geçici duygular için hemde... değmez yani
akraba evliliklerinden sakat doğum olduğu söylenilir. peki o halde madem adem, havva ens ilişki neden hepimiz sakat değiliz? yoksa kafadanmı sakatız?
bu arada ademin çocukları habil ve kabil, cinayet mevzuu, uzatmicam kızın adını duyan var mı?
yanlış anlasılmasın akraba evliliği bence iğrençten daha öte
@romantikkurt34 Adem ve Havvadan gelen bir olay bu zaten sakat insan mevzusuda burdan başlıyordur emin ol hani bunda da bir hikmet bir eğitim var insanoğluna... Ki zamanla akraba evlilikleri yasaklanır hale gelmiş
Akraba evliliğinde kan uyuşmazlığı falan değil mevzu kimi öyle yazmışta alakası yok bununla, öyle olsa sorunda olmazdı aşılama yapılıyor çünkü... Fakat akrabalıkta aynı genleri taşıma olasılığı yüksektir bu yüzden çekingen genler ya da sorunlu genlerin birbiri ile karşılaşma olasılığı da yüksek
Adem a. s ve Havva A. s ın akraba olduğunu kim söyledi? ayrıca garanti çocuk sakat doğmaz. Ancak dünyada binlerce insan varken gidip kandaşınla evlenmek sapıklık olur.
@MasterOfLunarKinesis birbirinden yaratıldı ya bunlar 😅 gen olarak akraba niteliğindeler
Topraktan yaratıldılar ve ruh verildi? Akrabalık nerde.
Dediğiniz şey ilk insanları tövbe haşa Allah'ın çocuğu olarak kabul etmek olur.
Eğer doğan çocuklarından bahsediyorsanız 400-500 yıllık hayatlarında farklı gen dizilimine sahip doğacak binlerce insan ihtimali var ve bunlar kaynaşmaya devam ettiği sürece kan yapıları değişir
@MasterOfLunarKinesis hayır adem topraktan yaratıldı Havva ondan alınan bir parçadan kimi sol kaburga diyor kimi can suyu falan diyor artık orasını tam bilemiyecem
"Ve Rab Tanrı dedi: Âdem'in yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım. Ve Rab Tanrı, Âdem'in üzerine derin bir uyku getirdi ve o uyudu, onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini etle doldurdu. Ve Rab Tanrı Âdem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratıp onu Âdem'e getirdi.
Yoktan var edilen bir canlının genetik özelliklerini tartışmak gibi bir saçmalıkla uğraşıyoruz.
Bütün evrendeki varlıklar toplansak hiçlikten 1 kum tanesi daha üretemeyiz.
Rabb'imi eksik sıfatlarından tenzih ederim başkada bir şey diyemiyorum.
@MasterOfLunarKinesis evet sadece şuna odaklanalım sol kaburganız eksik siz bizimle tam oluyorsunuz biz de sizinle.. ve kadın size emanet edilen bir varlık onu üzmeyin, emanetinize ihanet etmeyin😌
ben adem ve havva değil çocukları dedim.
lakin ben şahsen yüce yaradan ın insan oğluna zevk hissini verdiğini düşünmüyorum. seks hayvanlar gibi üreme amaçlıydı diye düşünüyorum.
(hayvanlar zevk alsa her mevsim hergün düzüşür ama olmuyor)
insan oğlu daha sonraları hislerle duyular la donatıldı dişe düşünüyorum.
insanlığın başlarında kardeş kardeşe ens varken, bakın bu gün ne güzel akraba evliliğinede karşı çıkıyoruz. dünya geliştikçe insanlıkta gelişiyor.
Abi kardeş gibi büyüdüğüm teyze, amca ve halamın oğullarına o gözle bakmam benim için mide bulandırıcı.. Bizim ahlaki anlayışımıza ters.. Ama bazı yerlerde teyze, amca çocukları birbirini hiç tanımadan etmeden büyüyorlar ve yabancı gözüyle baktıkları için anormal karşılamıyorlar.. Özellikle doğuda durum bu..
tanımasamda biliyorum teyzemin kızı diye ne değişir yaaaaa. kuzenimi... de get yaaa mide bulandırıcı
Akraba evliliği aileler daha çok yüz göz olur akrabalık biter diye risklidir. Ben şahsen kuzenlerime hiç o gözle bakmadım pek mantığımda oturmadığım bir durum. Ama. aşk varsa arada karşılıklı sevgi varsa kişilerin tercihidir tabi.. Ama sağlıklı olan uzaktan biriyle evlenmektir..
akraba evliliği olunca çocuk sakat olmuyor kan uyuşmazlığı olunca oluyor. benim annem babam dayı hala çocuğu. abimde de bende de şükür bir problem olmadı. ama riske daha açık bir durum bir de ahlaki boyutu var işin. evlenecek insan mı kalmadı yani neden akraba evliliği? akraba olmasan da kan uyuşmazlığı varsa çocuğun sakat olabiliyor bunun için evlenirken aile hekimi erkekten sma testi alıyor. şüpheli çıkarsa kadından da alıyor. tedbir aldıktan sonra akrabaymış değilmiş farketmez
doğru bilgi tşkkrler. ben uzatmadım bu kadar.
ama sizdede bi sakatlık olabilir, incelemelisin bence.
(şakaydı sakın ciddiye alma takıldım sana)😙😙😙😙😙
Bu soru tanıdık geldi sdfsdf çünkü akraba evliliği iğrenç bir şeydir..
yok canım ne alakası var o "Sevgilinizle akraba çıksanız ne yapardınız?" bu da "akraba evliliği neden kötü bir şey?" sonuçta sevgiliden bahsetmemişim djdkdjdj
Sma çocukları olunca pişman oluyorlar ama iş işten geçiyor
1 ve 2. derece akrabalar ile yapılan evlilik bana göre çok sıkıntılı. Çok uzak akraba olması lazım ki normal sayılabilsin ama yine de riskli evlilikler.. Benim şahsen tercih edeceğim bir şey değil.
Akraba evliliği, zararlı baskın gen ve çekinik gen üst üste gelerek çakışması olasılığını artırdığından genetik hastalıkların görülmesine yol açabilir
Sadece çocuğun sakat doğma konusu değil sorun yaşadığın zaman bütün sulaleye yanmasimasi da kötü oluyor.
🤔🤔bizde çok akraba evliliği olduğu için bazı çocuklarda doğumda sorun olabiliyor ve babam sevmiyor akraba evliliğini
Evlilik öncesi testler baiksmışyı hasta çocuk olabilecek evliliklere engel olmak için. ama sağlık bakanı KOCA kaldırdı
O kadar insan varken gidip de akraban ile de yapma bir zahmet
SMA riskini en aza indirgemek veya sakat çocuklar dünyaya getirmemek adına akraba evliliği yapmamalı
Çocuk yapmadıkları sürece istediklerini yapabilirler. Yapacaklarsa da tup bebek cart curt islerine girsinler. Cocugun hayatini yakmasinlar. Ha bana göre herhangi bir akrabaya o gözle bakmak sapkınlıktır ama herkesin kendi düşüncesi sonuçta.
Yoo hasta falan doğduğu yok bizde herkes akraba evliliği
bir insan birlikte büyüdüğü en yakın arkadaşlarına nasıl düdüklicem gözüyle bakar benim aklım almıyor
Çocuk yapmadıkları sürece kendi tercihleri.
Evet o yüzden.
Hasta çocuklara merhaba
Akrabayla ye iç alışveriş yapma denilir...
Kuzenini * yarın cocuğuna hallenir
Eskiden öyleydi şimdi uyuma bakılıyor
Benim annemle babam kuzen😹😹😹😹
Alrabanı becermiş oluyorsun yokluktan
Sadece riski yüksek
Hata bence
Ehlaksızca
En İyi Cevaplar