Güncellemeler
+1 yıl
soruma empati kurarak cevap verin
Güncellemeler
+1 yıl
……
Sevmediği halde yıllarca kandırmış. İşkence etti bana. hiçbir şey bilmiyordum saklamış. sonradan bir sürü pisliği çıktı. Biri onu nikahta terketti diye beni harcamış seneler geçiyor ama hala duygularımla oynamış olması hem de bu kadar ağır bir nedenle olması ciğerimi parçalıyor anlayamazsınız. Ailesiyle bana bir kadına yapılacak en kötü şeyleri yaptılar. Tek gördüğüm Allah beni kimseyle mutlu etmiyor ama onu kötülüklerine günahlarına rağmen biriyle mutlu etti ve mutlu ediyor. hesabımı onlara sormadı ve bu halimi görmüyor. Ben kulu değil miyim?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
İsyan etme kula kulluk ettiysen rabbim ne yapabilir mantık ve akıl vermiş insan nasibinden önce hareket ederse Rabbime ne diye isyan edilir
Herkes evleniyor sevgili oluyor bunun konuyla alakası yok. ben nasibimin kim olduğunu nasıl bilebilirim? Nasıl bunları söylüyorsunuz
Haram sevda sonucu evlenenler ne alemde veyahut bulaşanlar ne halde sen tercih yaparken dinine göre yapacaksın bireyini seçeceksin aksi taktir de isyan eder rabbime suç bulursun rabbim affetsin tövbe et geleceğine zeval olmasın
Bide empatiyle cevap verin diyor ya komedi gibi
Söylediğin lafa güldüm sadece. senin hataların da olmuştur ama başkalarına laf söylüyorsun
Hepimizin hatası var hepimiz insanız hataya hep bi yakınız ben laf söylemiyorum sadece seni yanlış yönlendirmemeye çalışıyorum rabbimi kaybeden bu dünyada herşeyini kaybeder tövbe etmelisin.
Sustun
Senin dinine göre sevgili olmak haram, yiyişmek zina sayılıypr o da haram
O zamanlar aklına gelmeyen Allah şimdi mi aklına geldi
Güzel soru , ama Allah'ın adalet anlayışı çok farklı bence , bu dünya insanın cehennemi de olabilir
Nasıl yani?
Bu dünyada cezasını bulmuyor zaten ödüllendiriliyor hatta. İlahi adalet olmuyor.
Yani sana bu kişi bir cehennem yaşatmadimi?
Sen kime yaşattın?
Bide böyle düşün
Ben kimseye böyle bir kötülük yapmadım kimsenin canını bu kadar yakmadım. Her kötülükte karşı tarafta günah aramayın
Yaptigini soylemedimki yapmiywcagin anlamına gelmiyor ayrıca bu ayrı bir durum hayatta her şey zıttı ile var ise yapmiycaginin ispatı da yoktur 😀
Tamam gelecekte yapmamla ilgili değil bana yapılan kötülükler yanlarına bırakıldı ben bunu sorguluyorum
İşte o ona yapılan yanlısı yanlışla devam ettirmiş sen sana yapılan yanlıştan nasıl ders alacaksın? Burası önemli hayatta hiç bir şey tesadüf değildir sende onun yaptığı gibi birine yapacakmısın ders alıp daha düzgün insanla mi birlikte olacaksın yani adalet algısı ona bir ceza verilsin sen mutlu ol öyle bir şey değil
İlahi adalet olmamış demek bu. Ona yapılan yanlışı yanlışla devam ettirmek diye bir şey yok.
İlahi adalet tanimin insan adaleti ne uygun değil işte
Allah öyle her insanın istene göre cvp verirse insan kalmaz varsa haksızlı birgun olur