20 yaşındayım bana gorucu geldi bir kadın ve 3 tane kızı. Ogulları muhendis almanyada ve turkiyeden gelin bakıyorlar. Bu kadının en buyuk oglu uzaktan tanıdığım bir kızla evlendi o dugune ayıp olmasın diye yarım saatliğine gittim beni gormus ogluna da dugunun videosunda beni gostermiş çok begenmiş. O yuzden kucuk ogluna istiyor.
Sorun şurda ama çocuk evraklarımı yapana kadar 2 sene surermiş. 2 sene nişan gorucu usulu bir şey için bence fazla. Onun dışında gorucu usulu evliliği sevmiyorum pek. Bir yanım kabul etme diyor bir yanımda hayatının forsatı kaçırma diyor
Sorun şurda ama çocuk evraklarımı yapana kadar 2 sene surermiş. 2 sene nişan gorucu usulu bir şey için bence fazla. Onun dışında gorucu usulu evliliği sevmiyorum pek. Bir yanım kabul etme diyor bir yanımda hayatının forsatı kaçırma diyor
Güncellemeler
11 ay
Kabul ettim gitti nişanlandım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yakışıklı mı kaç yaşında
Ya yakışıklı yeşil gozlu esmer. Hatta dugunune gittiğim arkadaşım bana dediki kaynıma gelin ararken kaynanam herhangi bir kızı begenmiyormuş oglu çok yakışıklı diye guzel bir kız arıyormuş. 27 yaşında yazılım muhendisi 6 senedir almanyada
Yani yurtdışına ben sırf çok aşıksam çıkarım herhalde. Bir tanış istiyorsan illa evlenceksin diye bir şey yok ısınamıyorsun yine söylersin istemediğini
Ya şoyle ben eger kabul etmeye niyetlenirsem o turkiyeye gelirse kabul ederim. Onu gerçekte gormeden hayatta evet demem. Once gerçekte gormem lazım onun da beni gerçekte gormesi lazım fotograf gerçek goruntuyu gostermez her zaman. Once gelsin belki begenmeyiz birbirimizi. Sonra bakarım artık. Yurt dışına çıkma fikrini de sevmiyorum çocuk baya iyi gerçekte de onu begenirsem hayatımın fırsatı gibi hissediyorum.
Nasıl yaniii nişanlandın mı
Ay evet kız ben şart koştum yüz yüze görüşmezsek kabul etmiyorum diye bunu dediğim gibi almanyadan 2 gün sonra geldi kız mükemmel biriymiş ya ben baya beğendim. Pazar günü nişanlandık. Ben nişanlanmak istemiyordum tanışlaım doğru dürüst önce dedim bana dediki zaten önümüzde 2 sene var tanışırız zaten dedi. Pazar günü isteme söz nişan bir arada oldu ve almanyay gitti ay başı tekrar gelecek
Ayyy çok sevindim bu arada ben de almanyadayım o gün sana söylememişim ama. Görücü usulü zor evet ama şey düşün tanışırsın olmadı nişan atarsın hiç ayıp bir şey değil bu. Ama keşke hemen nişanlanmasaydın bi bekleseydin
Ya ben de istememiştim ama bana dediki nikah kıymak lazım senin evraklarını yapabilmem için karım olman lazım dedi. Eğer anlaşamazsak dedi basit bir nişan atılır dedi. Ortada sadece nikah oldu işte. Ailem de istememişti ama annem bir yandan dediki hiçbir evlilik süreci mükemmel olmaz ya da tam istediğimiz gibi gitmez falan dedi yani.
İşte bu sebeple bir nişan falan yaptık bir de resmi nikah yaptık
Evet öyle ama yine de acele etmesine gerek yoktu evraklar falan sonrada halledilirdi. Neden acele etmiş acaba
İstiyorsan özelden yaz bana ordan konuşalım
Ya işte evraklar vs 2 senede halloluyormuş bana dediki istersen nişanlanmayız ama zaten 2 sene çok uzun bir de üstüne 6 ay ya da 9 sene bekletirsek cidden çok uzar falan dedi. Hatta benim annemle babam emin olmak için sordular halam gil almanyada oturuyor cidden iş 2 sene sürüyormuş.
Anladım o konuda hakkında bir fikrim yok yani. Ama hayırlısı olsun senin için sevindim
Ay teşekkür ederim 🥰
O 2 yılda tanışırsınız
Kabul edeyim mi diyorsun adamın bir sıkıntısı yok yani iyi biri annesi de çok tatlı kadın kız kardeşleri de çirkef kızlara benzemiyor muhendis işi de iyiymiş tipi de fena değil tek sıkıntı almanyada olması ve o evrak meselesi
Birsey olmaz çoğu kişi yurtdisina gidiyor onlarınki nasıl olduysa sizin evraklar da olur
Ya bu iki seneyi birbirimizi tanımakla geçirme fikri mantıklı geldi ama yuz yuze nişanı şart koşacağım bazıları çocuk yurt dışında olunca anne ve baba geline yuzuk takıyorlar. Ben nişanın birbirimizi gerçekte gormeden olmasını istemem. Belki onu begenmedin gerçekte ya da o beni begenmedi. Değil mi daha iyi olmaz mı ve senede en az 2 kere gelsin evlenene kadar hiç olmazsa 4 kez gormuş olurum cunku telefonla bir yere kadar
Evet kesinlikle gündüz, gece oturun kalkın birbirinize bakın.
Ama soyle bir şey var onun tum akrabası yurt dışında annes babası ve kardeşleri hariç yani kabul etsem dugun olmayacak. Turkiyede dugun yapsak benim ailem toplasan 25 kişi ve onun annesi gille 30 kişi. O yuzden turkiyede dugun yapılmaz almanyadada da 50 kişiler falan o yuzden dugunumuz olmayacak. 😣 biraz içimde kalır. Bana dediki gelinlik giyersin aile arasında ufak bir şey olur fotograf çekimi de yaparsınız. Oğlu hem muhendismiş hem de bir tane evi var onu dugunler için ordaki turklere kiraya veriyor. Evin bahçesini de fotograf cekimi için kullanıyorlarmış. Ama neyse zaten dugun çok da onemli değil
Bence sıkıcı olur alışman filan 2 sene nolur nolmaz gençsin de acele etme
Buna senin kalben karar vermen daha sağlıklı olur
Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum kardeşim