Pek çok kadın hayatına girecek erkeğin erkeksi yani maskülen olmasını en azından feminen olmamasını ister.
Maskülenlik denince de akla bazen feminist ve eşitlik konusunda duyarlı kadınlara pek sempatik gelmeyecek özellikler de gelebiliyor...
Bu durumda feminist arkadaşlar cevap verse iyi olur... siz hayatınıza girecek erkeğin maskülen olup olmaması konusunda düşünceniz nedir?
Yani maskülen olmasın hatta ne kadar feminen olursa o kadar iyi mi dersiniz yoksa fark etmiyor mu dersiniz yahut "erkek tabi ki maskülen olacak" diyenlerden misiniz?
Eğer maskülen olmasını istiyorsanız maskğlenlik ne değildir şeklinde değil de maskğlenlik nedir ve ben de bu anlamda erkeğimin maskülen olmasını isterim... şu şu özellikler ve şu şu tavırlar maskğlenliktir ve olmalıdır bunların zıttı şöyle şöyle davranış ve özellikler feminenliktir ve asla istemem diye tanımlama ve örnekleme yapar mısınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Kadın erkeğin hukuksal eşitliğini savunurum ama hayatta bazı konularda kadın erkek rolleri vardır. Biyolojik olarak da toplum olarak da bu rollerden çıkmak ve cinsiyetsiz toplum zırvalığına inanmak toplumu yozlaştırır, insanları da kimliklerinden uzaklaştırır ve evet büyük güçlerin üremenin önüne geçmek için bulduğu çarelerden biri olduğunu düşünüyorum
Feminist misiniz?
Öyle olduğumu iddia edenler var
Yasal olarak eşitiz zaten ama erkeklerin erkek olmaları dolayısıyla ilişkide koruyan kollayan ve dolayısıyla da otoritesini kuran taraf olma iddiası vardır... buna saygıyla yaklaşılıp son sözü erkeğin söylemesi ilkesine sıcak bakıyor musunuz yoksa katiyen böyle bir eile reisi statüsü olamaz diyenlerden misiniz?
Ben evliyim ve ilişkim ata erkil kuralların üstüne kurulu. Feminizm aslında hukuksal eşitliği savunur , romantik ilişki dinamikleri ile ilgilenmez , o fanatiklerin ve bence lez olan feministlerin bakış açısı
Hukuksal olarak bir eşitsizlik yok ki? Feminizm bu demek ise zaten kendisini lağvetmesi gerekirdi :)
Ataerkil bir aile düzeni içinde koca otoritesi altında huzurun maksimum düzeyde hissedildiği söylenir... yani erkeğin yönetimi altında olmanın bize yani kadın doğasına en uygun düzendir diyorlar... sizce de öyle mi?
Hukuksal eşitsizlik yok mu? Özel sektörde kadın ve erkek aynı işi yapar ama erkeğe daha çok ücret ödenir. Bunu hukuk koruyabiliyor mu? Koruyamıyor. Sen erkek egemenliğinden keyif alan kadınlardansın sanırım. Ben her ailenin kendi içinde dinamikleri olduğunu düşünüyorum. Her kadın ve erkek beraber olduğu kişi ile aralarında yakaladıkları uyuma göre ilişki kurar. Kiminde erkek kiminde kadın dominant olur. Bu dışardan 3. şahısların yorum yapıp yargılaması gereken kendi doğrularını empoze etmesini gerektiren bir durum değildir. Kısacası herkes kendi işine baksın 😄
O hukuksal eşitsizlik değil ki... özel sektörde her çalışan kendi ücret pazarlığını k3ndisi yapar. İşveren her zaman en az parayı vermek ister çalışan ise en yüksek parayı almak ister; kadın da olsa erkek de olsa bu değişmez... bu pazarlıkta erkeğin daha fazla talep görmesi hukuksal eşitsizlik değil ki... bu konuda eşitsizlik olsa da bu hukuksal bir eşitsizlik değil. Yani patron bana 30 erkeğe 40 veriyor ise yani bunu zorlayan bir yasa yoksa enayi mi erkeğe fazladan 10 bin lira veriyor diye sorarım. Ben 30'a razı isem başka bir kadın da razı ise o zaman o patron enayi mi ki o erkeğin yerine de kadın alıp ayda 10bin lirayı cebe atmıyor?
Hukuk buna zaten karışamaz ki.. sözleşme ben ve patron arasında. Patron isterse bir diğer kadına zam yapar bana yapmaz... ben eğer işime gelmezse ayrılırım.
Herhangi bir işyeri kadınlara az maaş vermeyi resmi olarak bir yönetmelik haline getirse o zaman tamam ama pazarlıkta kadınlar daha azına razı oluyor diye hukuk bunun nesine karışabilir ki?
Benim senin gibi bir insana kuracak bir cümlem daha yok 😄 kendi doğrularınla oyalan kırmızı hapçı seni
Bir patron kadına fazla maaş verse hukuki olarak buna engel var mı? Yok... bu nasıl eşitsizlik?
Kırmızı hap ne yahu
Uzun uzun okumayacağım feminizm cinsiyet eşitliğidir, sorduğun soruyla alakası yok.
Tamamını okumadan cevap vermen doğru mu?
Ayrıca maskülen tavır denince kadına karşı kontrol kuran davranuşlar da algulanabiliyor...
Maskğlenkik bunları içermiyor ise neleri içeriyor diye sordum...
Yani alakası yok diyorsun ama benim sorduğum zaten soru. Alaka yok diyorsanız da işte o zaman maskğlenlik size göre nedir diye de sormuştum
Erkek erkek gibi kadın kadın gibi gözükmeli. Böyle olmadıkça roller karışıyor bence. Piyasada erkek kalmadı.
Feminist misiniz?
Feminist değilim en azından radikal değilim. Sorumluluklar iki tarafta da olmalı diye düşünüyorum.
erkeklerin erkek olmaları dolayısıyla ilişkide koruyan kollayan ve dolayısıyla da otoritesini kuran taraf olma iddiası vardır... buna saygıyla yaklaşılıp son sözü erkeğin söylemesi ilkesine sıcak bakıyor musunuz yoksa katiyen böyle bir eile reisi statüsü olamaz diyenlerden misiniz?
İlişkiyi korumak adına kadını ezmemeli
İşte herkes için iyi oldupu konusunda emin oldupu bir kararı "bu ailenin reisi benim ve bu tartışma burada bitmiştir" diyerek alabilmeli mi erkek? Ezmek niyeti yok; iyi bir adam ama o ailenin yöneticisi olmanın kendi görevi oldupunu söylüyor...
Hayır tabiki
Maskülenlik içeriğinde ne var sizce?
Neler olmalı ve neler olursa erkek feminen olur?
Giyim kuşam önemli. Netlik, sorumluluk var
İyi de netlik ve sorumluluk bizde yok mu ki
Hayır hanımefendi. Bir kadın da tabiki böyle olmalı ama erkeğin böyle olmaması sorun yaratıyor.
Ama ben maskülenlik dedim... kadının da yapması gereken şeyler veya kadında da olması gereken özellikler maskülenlik olarak tanımlanamaz ki.. maskülenlik demek erkeksilik demektir. Kadınlar da erkeksi olmalı demiyorsunuz herhalde
Erkeksi gözüksün. Oje sürmesin meseka
Yani tamamen görsel erkeksilik önemli