Kürt olduğum için ayrıldım sorun ben miyim?

Merhaba benim kendimden çok sevdiğim bir Türk sevgilim var. 3 senedir beraberiz ve bana evlenme teklif etti. Biz Kürt bir aileyiz iş ciddiye binene kadar bu kısımları düşünmedik ve iş ciddiye binmişti artık.. yüzüğü taktım ve 1 hafta sonra ailelerimizi tanıştırıcaz Nişan vs konuşuruz diye anlaştık, o asla benim ırkımdan rahatsız değildi bende onunkinden. Annemleride tembihlemiştim Türkçe konuşun iyi davranın lütfen şeklinde. Her neyse geldiler bizim eve ve annesi yerde oturmamıza, yemek yememize, uyumamıza laf attı o sandı ki Kürt olduğumuz için ama ben ona düzgün bir dille durumumuzun olmamasından dolayı olduğunu söyledim sonuçta bende isterim annem kardeşlerim yatakta falan uyusunda babamın emekliliği ile imkansız zaten zor geçiniyorduk. gözlerini devirdi sağa sola bakmaya devam etti bizde aldırış etmemeye çalıştık birbirimiz için. Daha sonra ciddi mevzular konuşulmaya başladı ve annesi bana pırlanta gümüş falan almaktan bahsetti annemleri o kadar tembihlememe rağmen onlara biraz da altın olmalı dediler. Sohbet boyu adeta bizim mutluluğumuzu değilde ırklarını alttan alttan savaştıran kişiler gördüm ben. Sonra kalktılar ben sevgilime sonra konuşuruz dedim yandan ve ondan sonraki gün buluştuğumuz da ona nazik bir dille ırk sorunu yaşamaya başladık bile biz asla bu sorunu aşamayız hayatımız boyunca yine gelir bizi bulur dedim ve başka cümleler de kurdum ve o bana öfkelendi, kırıldı kavga sırasında demekki sende türk olmamdan rahatsızsın ki annelerimizi bahane ederek bitirdin değip gitti. O günden sonra hâlâ beni hiç bir yerden engellememiş elbette bende onu engellemedim ama onu özlüyorum çünkü seviyordum yinede bizim ki zor gibi geliyor biraz. Sizce hata mı ettim?

Kürt olduğum için ayrıldım sorun ben miyim?