Aşkın olmadığı bir evlilik yapar mısın? Belki zamanla sevip aşık olacağını düşündün ve mantık evliliği yaptın ama umduğun gibi olmadı!!! Büyük risk iyi düşünün. 😅
İnsan ilişkilerinin hepsi çıkar üzerine kuruludur. Mantık evliliği dediğiniz şey, aslında bütün başarılı evliliklerdir. İki insanın çıkarları birbirine tam uyuyorsa eğer o evlilik zaten mantıklıdır.
Mantıklı evlilik riskini almak, aşk evliliği riskini almaktan çok daha kolay. Şöyle bir çevremize baksak, evlenenlerin çoğunluğu aşk evliliği yapmadı. Biraz sevgi biraz saygı ile başlayan ilişkiler çok daha yıkılamaz hale gelebiliyor. Büyük aşkların hep büyük sorunları olur.
İnsanlar aşık olunca büyük bir hırs ile yaptığı evliliğin sonuçlarına katmak zorunda kalabiliyor. Tamamen mantık evlilikleri de biraz sıkıntılı. Kendini evlenmek zorunda hisseden insanların bulduğu bir yöntem. Ama yine de aşktan daha makul.
Gemileri yaktım yıllardır, limanı da yakarım. Mantık diyordum 1 senedir ama yok bakıyorum hep bir pazarlık hep bir menfaati şartlar, planlar, tilkiler.. azdan az çoktan çok gider, aşk insanı olmaya devam edeceğim. Tuzsuz yemek mi yenir?
Hayır kesinlikle aşık olmalıyım. Sonuçta devamlı hayatımda olmasına karar vermişim ve evlenme kararı almışımdır. Boşanmakta oyuncak değil sonuçta. Boşanmaya karar vermek evlenme kararından daha zor gözlemlerime göre😌
Benim için en mantıklı evlilik en çok sevdiğimle, sevildiğimle, evlenmektir. Mantık evliliği yapan insanlar, evliyken başkasına aşık oluyorlar. Yapmayın guzum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ay yapmayın nolur yapmayın. O yok saydığınız kalbiniz bir gün aşık olunca bok gibi oluyorsunuz
Ona o zaman ben karar veririm. Mantık evliliği derken zaten ya aşk aramadan başka duyguları kabul ederek yaparım bu yüzden de pişman olmam ya da kağıt üzerinde evlilik olur.
Aşk sevgi diye bir sey yoktur zaten mamtik evliligi daha dogru olur zaten ortalik aşk sevgi diyenlerle dolu eger aşk sevgi ile oluyorsa ortalik niye bu kadar bozuk pislik içinde