beş yıldır birlikteyiz ve iki yıldırda evliyiz. O hayatıma girdiğinden beri hayatımın merkezi oldu. Onu çok seviyorum ama bence bu normal değil hastalık boyutunda bir sevgi. her zaman önceliğim o. Benim için benden bile önce geliyor. Uzun uzun yazmayacağım ama kesinlikle normal değilim ve bunun farkındayım ama bir şey yapamıyorum. Sevgimi nasıl normal dozajda bir sevgiye indirgeyebilirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eşini daha az sevmek istemen anlaşılabilir bir istek olabilir, ancak sevginin dozajını kontrol etmek zor olabilir. Öncelikle, kendi ihtiyaçlarına odaklanmayı deneyebilirsin. Kendine daha fazla zaman ayırarak ve kendi ilgi alanlarına odaklanarak bağımlılık oluşturan sevgiyi azaltabilirsin. Ayrıca, bir terapistle konuşman da duygusal dengeyi sağlaman konusunda yardımcı olabilir. Unutma, zamanla değişim mümkündür. Ama bundan yana eşin şikayetçi değilse çok da sorun yapma diyorum yine de sen bilirsin, sizin aranızdaki iletişime bağlı ☺️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Bu kişilik ve karakter meselesi, sen bu'sun senin aşkın ve sevgin sevme şeklin bu! 😅
Aksi olmaz, olamaz, olursa rol olur, yapay yapmacık olur!
Ancak rol yapmak da güzeldir bazen yoksa burunları kalkabilir! 😅00 Yorumla
Kendine zaman ayır ve kesinlikle meşgul ol, sen başka şeylere ilgin olduğunu gördükçe kendine daha çok değer verdiğini fark edeceksin. Bazı şeyleri anlamamız için kendimizi bile kaybetme noktasına gelmemiz gerekiyor maalesef. Örneğin ölümün ucuna gelmiş bir insan aslında hayatın ne kadar önemli ve güzel olduğunu anlar. O yüzden lütfen önce bize iyi gelen mutlu eden şeyleri yapalım ki başka insanları da olması gerektiği kadar mutlu edelim. Insan bunu öğrendikten sonra bilincinde değer verme olayının dozajını ayarlıyor. Inanın... ❤️
22 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim güzel yorumuz için, deneyeceğim
- +1 yıl
Yorumların çok güzel 1 New black
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkalarını severken bu kim olursa olsun ama kendini de sevmeyi unutma ayrıca hiç kimseyi de hayatının merkezine koyma her zaman önceliğin sen olsun ve kendini başkaları uğruna asla ihmal etme
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
49Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 264,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAyrılarak.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 751 cevap paylaştı. 1. Psikoloğa gidebilirsin (gidilmeli).
2. Çalışıyor musun? Kendi hobilerin var mı? Genelde uğraşacak birşeyimiz olmadığı zaman o kişiye odaklanırız. Resim , el-işi , pilates , spor ve iş. Kafa dağıtmak için özellikle.
3. Kız arkadaşlarınız var mı? Onlar gün ayarlayın biraz gezin zaman geçirin. Arkadaşlıklar edinin.
4. Sürekli evdeyseniz yukarıda dediklerim önemli.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu aslinda normal bir durum. Soyleki baskalarini mutlu etmekte bir mutluluk cesididir. Sen kocani mutlu etmesen mutlu olamazsinki. O yuzden svgini indirgemen gereksiz olur. Ayruca kocan sendeki degisikligi farkedip yanlia algulayabilir. Artik onu sevmedigin ve baskasina asik oldugunu dusunmekle baslar ki buda ailede kavgalarin baslangici olur. Bosanmaya kadar yolu var. E butun bu olanlar sirasinda sende cok fazla mutsuz olucaksin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=mYCnSvYhZVo&t=2133s
Filmin 33:40 ncı sahnesinden başlayıp sahne bitene kadar izleyip sahneyi yorumlar mısın?00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim ingirme. Ama mesela ne yap? Kendinle daha fazla ilgilen. Yani kendini geliştirmeye, kendine yatırım yapmaya, maddi manevi fark etmez. Adama olan sevgini indirmene gerek yok fakat kendinle biraz daha fazla ilişki kurman gerekiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevginin aşırısı olmaz. Sevgini azaltmaya değil saf ve temiz olmasını sağlamaya odaklı ol. elbette senden önbce gelmeli bu sevginin tabiatında olan bir durum. Eşin de öyle bakmalı.
sevginin DNA 🧬 sını bozmayın …
Saf sevgi hep artar ve artmalıdır … ama zarar vermez… saf sevmeye odaklı ol az sevmeye değil
00 YorumlaŞöyle rol yapabilirsin. Önceliği kendin yerine ona verdiğin her konuda yerine göre kendine çekmeye başlarsın. Bencillik boyutuna da kaçırmadan önce kendini önceliklendirmeyi anlarsın sonra da denge kurmaya çalısırsın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Arada birey olduğunu kendinin de düşünmen gerektiğini hatırla yeni evliysen normal zamanla normale. doner. Ama eşini sevmen güzel sevmeseydin daha zor olurdu her şey
10 YorumlaBilmiyorum. Bir şekilde hayatının merkezine kendini koymalısın. Kendine değer göster, ilgilen, tek başına zaman geçir, kendini en çok sevmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılSoruda kendimi gördüm sen ben olabilir misin yaa 😭😭
11 Yorumla
Soran+1 yılSizinde mi aynı tamamen?
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir şey sormak istiyorum. Aşık mısın yani? Aşk bitmiyor mu 2 yıl sonra? Sanki her nefesi, her hareketi, her davranışı, her kelimeler için ağzını oynatışı çok güzel geliyor değil mi?
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok aşığım ve benimki bitmek yerine her gün daha çok çoğalıyormuş gibi
Cevap sahibi+1 yılNeden ya, hayallerindeki gibi mi? Off çokkk zor. Ben de istiyorum banane
Cevap sahibi+1 yılTabii merkez olarak görmen kötü, kendini tanı, biraz kendini sev.
Soran+1 yılBirine aşık olmak güzel ancak bence en tehlikeli duygulardan biri aynı zamanda. Evet kendime daha çok yoğunlaşmam gerektiğinin farkındayım.
Cevap sahibi+1 yılÇok soyut yaşıyoruz ya, sanki gözlemci gibi, sanki tüm varlığımız hayattan geleceklere bağlıymış gibi. Sanki kendimizi birileri üzerinden tanımlayıp, onlar varsa soluyabiliyoruz. Ama diğer yandan çok aşık olduğun birine sahip olmak da güzel. Demek ki böyle anlayacakmışsın, aşık olduğunda kendini görerek, sadece onu değil.
- +1 yıl
@gizliüye bigün Allah bizede nasip eder inşallah
Cevap sahibi+1 yılUmarım bize de nasip olur 🙏🙏🙏
- +1 yıl
Amin inşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojik destek almayı denedin mi? Bence kendinin farkında olman güzel ve kurtarılamayacak biri olmadığını gösteriyor
10 Yorumla
+1 yılKendine vakit ayır, kendinle ilgilen, yeni hobiler edin
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılSana bir tavsiye verecem ama senin istemene bağlı durum. Sana bir psikolog tavsiyesi verecem.
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikolog musunuz?
:) Adamı çok sık boğaz etmeyin. Gerçekten kadınları güzelleştiren ilginin aksine erkeklerde ters etki yapabiliyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayatına bakarsan yapman uğraşman gereken onca uğraş bulacaksın.
Bunları tespit et ve bunlara yogunlas kafi.00 Yorumla Psikoloji der ki: AŞK HASTALIKTIR, SEVGI EN IYISI. Bu yüzden ondaki kusurlu noktaları bul ve duygularında orta halli ol
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 996 cevap paylaştı. Kusurlarını görebilirsin ya da yanlislarini, ve böylece biraz mesafe koyabilirsin yani ilk aklima gelen bunlar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılasiri durustluk ayri bir problemin. bunun sebebi gecmise dayali olabilir.
09 Yorumla
Soran+1 yılAşırı dürüstlük mü problemim?
- +1 yıl
buda var. duygusal baglanma travmatik bir durum. birine asiri guvenirsin. yasadiklarini unutmak istersin. bir saklanma yontemi. baska insanlarla baska isle iletisime gecersen kismen zamanini baska seylere ayirirsin. ama ozlem dogacaktir. zamanla alisirsin
Soran+1 yılPeki bu durumun asıl sebebi ne olabilir?
- +1 yıl
Bilmiyorum. Babanla iliskin cevre... Belkide cocukluktan kalma bir korku. kendine guvenli bir limandan ayirmak istememe.
- +1 yıl
Ama su an bu saatte yazismanida cozemedim.
Soran+1 yılBugün bu konuyu çok düşündüm ve birkaç arkadaşımla konuştum. Onların yorumları beni biraz etkiledi açıkçası. Yoksa saatle bir ilgisi yok.
- +1 yıl
Kocan su an uyuyor mu?
Soran+1 yılevet, uyumadan önce onunlada bu konuyu konuştum ve bana bu durumdan çok memnun olduğunu onunda beni aynı şekilde sevdiğini söyledi. Boş yere bunu düşündüğümü düşünüyor ama sanırım haklısınız geçmişteki sorunlarım yüzünden böyleyim. Başka şeylerle de ilgilenmeye ve kendime daha çok odaklanmaya çalışacağım.
- +1 yıl
evet. sana tavsiyem adami sorgularken bogma. mesela bu satate oda baskalariyla yazissa sende bundan haz almazsin.
Onu bilemem ama
Kimseyi kendinden fazla sevmeyeceksin önce kendinj sev03 Yorumla
Soran+1 yılbenimde istediğim bunu yapabilmek aslında. hayatımın merkezine kendimi koyabilmek, önce kendim için yaşayabilmek. Ama bunu nasıl yapabilirim?
Soran+1 yılTeşekkür ederim haklısınız
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. kıskandım resmen kocanı. var mı senin gibi kadınlar
04 Yorumla
Soran+1 yılhiç kıskanılacak bir durum değil. Onu bunaltmaktan korktuğum içinde bu durumu düzeltmek istiyorum.
Soran+1 yılBilmiyorum. Böyle bir şeyden şikayetçi olsa bile bana yansıtmaz eşim, kırılmamı istemez.
Oha bende istiyodum birini sevmek karşılıklı ama. Ben gene sevemiyom kız
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Zor soru... Uzun uzun kosulmasi ve tartışılması gerekir
00 Yorumla
+1 yılKıskançlik varsa evet normal değil dozunda olduğu sürece sev sevebildiğin kadar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılVay be bizede şöyle Bi hatun denk gelir mi be
Ulan insanın şöyle Bi seveni olsa daha ne ister.04 Yorumla- +1 yıl
Normal değil ki bu, çok sevmek değil, birisini merkezin hâline getirmek normal değil. Bunu istiyorsan belki de özgüven problemlerin var.
- +1 yıl
Yok sevilmeye ihtiyacım var sen hiç sevilmemek nedir bilir misin sevgisizligi bilmeyen anlayamaz
- +1 yıl
Evet anlamıştım az çok. Umarım sevilirsin.
- +1 yıl
Az çok derken şu an sevgilin var mi?
Az çok değil tam tamamen anlaman gerek yoksa bilmezsin.
İnşallah Allah büyük
+1 yılYaşa gitsin. Zaten zamanla değişir duyguların merak etme.
00 Yorumla
+1 yılEğer suistimal olmuyorsan bence yanlış düşünüyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini zorlayacaksin. Diyelim mesaj atmak mi istiyorsun ya da aramak mi yapmiycaksin. Surekli musait olmayacaksin vb
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbelki yeteri kadar kendine değer vermediğin için bu durumda olabilirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında güzel bir şey bu. Burçlarınız nedir?
05 Yorumla
Soran+1 yılBen teraziyim eşim balık, ikimizde bu şekildeyiz birbirimize karşı aslında ama ben bazen çok sağlıklı bulmuyorum bu durumu
Cevap sahibi+1 yılAranızın kötü olmasındansa bu şekilde olun daha iyi.
Soran+1 yılTabi ki öyle, ancak kendimi ona bağımlıymışım gibi hissediyorum. Örneğin arkadaşlarımla dışarıdayken bile acaba iyi mi, yemeğini yedi mi, her şey yolunda mı diye beynimin bir köşesinde düşünüyorum. O da her ortama benimle gitmek istiyor. Markete bile tek başına gitmez. Sen neden gelmeyeceksin der. Yani bağımlı gibiyiz. Bunun biraz normale dönmesi gerektiğini düşünüyorum sadece.
Cevap sahibi+1 yılBence hiç kafaya takma bunu. Zamanla her şey rayına oturur. Allah ayırmasın inşallah
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
+1 yılGerçek sevgi Allah'a aittir. İmanını artır. Namaz kıl Kuran oku ve dünyaya geliş amacını hatırla. Bu sevgi seni yok eder. Ve onunla imtihan olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılBu sevgi seni yok ederden kastınız nedir?
- +1 yıl
Her şeyin üstüne ona olan sevgin onu kaybetmemek için geri kalan her şeyi feda etmeyi göze aldırır sana ve bununla imtihan olursun. Sonunda ya eşini ya kendini kaybedersin.
+1 yılİndiremezsin, bu insanın içinden gelen bir duygu sen ne kadar istersen iste kendine hakim olamazsın. Çünkü beyin kalbe hükmedemiyor. Yarın bir gün sıkılma yeter.
00 Yorumla
+1 yılEğer kocanın, senin önceliğin olmasından pişmansan yani eğer o bunun değerini bilmiyorsa daha az sev tabi ama ortada bir sıkıntı yoksa böyle bir şey yapmana gerek yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltakintili birnsekilde baglisin. kendi hayatinda olmali. merkezde o olmus. yanlis
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklı ise yani o da senin onu sevdiğin kadar seviyor ve düşünüyorsa ben sorun yok. Tek tarafliysa o kadar yorma kendini değmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEğer o da seni bu şekilde seviyorsa hiç sorun yok bence eğer birini gerçekten seviyorsan ona hiçbir şey olmasını istemezsin zaten benim canım acısın onunki acımasın dersin bir anne veya baba gibi koruyup kollamak istersin
00 Yorumla
+1 yılEşini sen saygı duy dini açıdan böyle olman lazım zaten.. oda seni sevmesi lazım tek taraflı ilişki olmuyor maalesef
00 YorumlaBen de de öyle bişey var çözüm bulmuş değilim hala
21 YorumlaKendine soğutma büyüsü yaptır😂🤷♀️
210 Yorumla
+1 yılEşimde aynı aşırı takıntılı
01 Yorumla
Soran+1 yılSıkılıyor musunuz
senin hayatının merkezini...
06 Yorumla
Soran+1 yılüç noktada yazmak istediğin şeyi kendi kendine yapmanı diliyorum bu karakterle anca ona sahip olursun 😁
Soran+1 yıltamam Türkçe 101 sen haklısın
Soran+1 yılBende senin için üzüldüm. Hiç tanımadığın iki insanla ilgili uyduruk yorumlar yaparak karşındaki insanı üzebileceğini düşünüyorsun ve eğer yaşın doğruysa 24 yıldır türkçe yazmayı öğrenememişsin.
- +1 yıl
yioo ben seni niye üzmek isteyim ki? üzmek bu tarz kelimelerle olmaz , s eni kocan üzebilir mesela, bende üzmek istesem aşık ederim. bana ben kimseyi üzmek istemem. türkçe konusu boş beleş işler , türkçe yazmayı öğrenememişsin diyen önce hatayı ortaya koyabilmesi lazım. yani bir konuda birşeyin yanlış olduğunu söyleyebilmen için yanlışın ne olduğunu bilmen gerekir. bu anlamda önemli olan türkçeyi bilmek değil akıl-muhakeme gücüdür. bu sende yerlerde mesela,
bak hatanı söyleyim cümleye büyük harfle başlanır "Ben senin için üzüldüm, (virgül koyman lazım nokta koymuşsun , tabi virgül koyduğun için "hiç tanımadığınn... diye başlarken küçük harfle başlaman gerekir yani doğrusu şu "Bende seinin için üzüldüm, hiç tanımadığın iki insanla iligili uyduruk yorumlar yaparak... devam eder.. iyide ben sana bunalrı neden öğretiyorum ki :D
Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı. Daha az severek mesela
07 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
İnsan sevdiği birine karşı nasıl ilgisiz olur ki
- +1 yıl
Nasıl
- +1 yıl
Bulamadım söyle işte yaaa
+1 yılProfesyonel destek alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKendini düşünerek
00 Yorumla
+1 yılİlginden bunaltıyoe musun peki onu
00 YorumlaKötü yanlarını daha çok gör
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. ne söylersem söyliyeyim o senin elinde tamamen
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılOda seni seviyorsa ne güzel
00 Yorumla
+1 yılAslında basit yöntemler var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAbla buna aşk deniyor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hastalık felan değil bence böyle sevin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKeşke eşimde senin gibi olsa 😩
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok sevmen normal yani
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSürekli bir şeylerle uğraş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal sana göre anormal
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılherseye evet de dememelısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHobiler edin hemcinslerinle daha çok takıl
00 Yorumlabilen biri varsa banada yardm etsin
30 Yorumla
+1 yılAllahım nasip et ✍🏻