yok mu gerçekten sevgiyi bulmanın yolu? İmkansız mı istediğim aşk?
Bazen, dünyanın gürültüsü içinde gerçek bir bağlantı kurabileceğimiz birini bulmanın ne kadar zor olduğunu düşünürüm. Uzun yürüyüşler, samimi sohbetler ve beraber gülebileceğimiz anlar için bir yoldaş arıyorum. Hayatın küçük mutluluklarını birlikte paylaşacak, birlikte hüzünlenebileceğim birini...
Hayalimdeki aşk, kitaplardaki gibi değil; daha gerçek, daha tutkulu. Yüzeysel değil, derinlikleri olan, birlikte yaşlanmayı hayal edebileceğim bir ilişki istiyorum. Güneşin batışını izlerken sessizce el ele oturabileceğim, fırtınalı bir günde birlikte kitap okuyabileceğim birini arıyorum.
Gerçek aşkı arıyorum; günümü aydınlatacak, gözlerime bakarken dünyanın geri kalanını unutturacak birini... Çünkü inanıyorum ki, gerçek bağ, gönülden gönüle bir köprüdür. Aşk, sadece bir duygu değil, aynı zamanda bir yolculuktur ve ben bu yolculuğa çıkacak birini bekliyorum.
yok mu ya bunu arayan? Gerçekten herkes bu kadar mı yüzeysel oldu günümüzde? Bu kadar mı kolay pes etmek? Neden herkes hep küçük şeylere takılmayı seviyor? Mükemmeliyeti ararken kendimizi mi blokluyoruz? Neden bu kadar zor kalplerin birbirine ulaşması?
Neden olmuyor? Çok mu uzunum? 1.93 boyum var. Çok mu felsefik davranıyorum? Ne yapayım romantik olmayı seviyorum. Çok mu ilgi veriyorum sevdiğime? Ne yapayım ilgimi başka kime göstereyim? Bu kadar mı farklıyım herkesten? Ne yapayım nefret ediyorum gösterişlerden. Yok bilmem ne arabam var, bilmem ne telefonum var... Bu kadar mı ucuz aşk ki böyle dünyevi şeyler ile satın alınabiliyor? Bu kadar mı bağlı sevgimiz maddi dünyaya?
Neyi yanlış yapıyorum? Dürüstlüğe önem vermem mi suç? İlişkide güven ortamı oluşturmak istemem mi sıkıntı? Sevdiğimi söylemem mi suç? Saygı göstermem mi problem? İletişim kurmaya özen göstermem mi kötülük? Her gün küçük süprizler yapmak istemem mi bozuyor? Sevdiğime özen gösterip onu mutlu etmeye çalışmam mı beni kötü yapıyor? Neden şöyle gönlümce seveceğim ve kalbimi kırmayacak birini bulamıyorum? Maço olmam mı lazım? Başkalarının yaptığı gibi insanlara değer vermemem, onları istediğim gibi kullanıp atmam mı gerekiyor? Neden kendimi değiştirmeden, beni ben olduğum için sevecek, beni kabullenecek, verdiğim sevgiyi kabullenip kalbimde besleyeceğim birini bulamıyorum?
Eğer başkası da kalbinin derinliklerinde, yaşamı ve aşkı benimle aynı ciddiyetle ve tutkuyla keşfetme arzusu taşıyorsa, sorum ona, neredesin? Gel, ben buradayım. Nerede olursan ol. Belki de, bu hikaye, beklediğimiz ve okuduğumuz tüm masalları geride bırakacak. Belki bir gün sana bu satırları göstereceğim, bak seni ne kadar aradım diye. Kim bilir, belki burada, belki farklı bir ülkede, belki sanalda, belki gerçekte... Nerede olursa olsun önemli olan... Bu sitede olsun, yan sitede olsun farketmez, yegane önemli olan neticesidir kalplerin. Kalpler isterse gelirim, alırım. Ülkenin öbür ucunda olsan bile, yeter ki sev beni, yeter ki gör beni. Seni gelir alırım ilelebet.
Neredeysen, çık gel artık
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Buradan mı? Zor biraz. Çünkü genelde evliler ve mutsuzluklarından kaçan, hayal dünyasında yaşayan insanlar ile dolu burası. Gönlünü alıp, seni gönülsüz bırakırlar da farkında bile olmazsın. Aşk anlamında uzak dur ve sadece kafa dağıtmak için gel.
Anladım efendim
Cok dertlenmissin ama bu kadar sorguluyorsan belki de göremiyorsundur? Belki de gozunun onundedir
Maalesef arıyorum hala.. Bulamadım
Herkes maymun iştahlı olmuş. Buradan da cacık olmaz.
3 ay öncenin sorusu fgdfd. Onun farkına vardım çoktan merak etme fdgdgd
3 ay öncesinin sorusuysa yeni gördük. Profil açıksa herkes gelip yorum yapabilir normal.
Yok, suçlamak için demedim. O zamanlar uygulamaya yeni başlamıştım... Buradakilerin nasıl varlıklar olduklarını bilmiyordum dgfdgdf
Gördüklerimden yola çıkarak cacık olmaz diyorum. Sonuçta herkesi bilemem, düzgün aklı başında varlığa da denk denk gelinebilir.
Belki olabilir, belki olmaz. Kendimi kasmıyorum, zorlamıyorum artık. Şunun da farkında vardım, benim yaş çevremdeki çoğu insan daha doğru düzgün yetişkinliğe erişememiş. Ne istediklerini bilmiyorlar.
Sevginin güzel yanlarını biliyorlar ve istiyorlar ama o güzel yanlara ulaşmak için gereken tümsekli yollardan geçmeye ne uğraşıyorlar ne de istiyorlar. Herkes istiyor ki dünyanın en yakışıklısı/güzeli olsun, ben ne dersem yapsın, ben nerede yaşıyorsam orada yaşasın, ben hiçbir şey yapmayayım, her şeyi o yapsın, tüm fedakarlıkları o yapsın... Yok ya? Herkes maymun olmakla kalmamış herkesin burnu havalarda.
Daha adam akıllı bir muhabbet bile edemiyorum, gelip karşıma ben ne desem "evet, hayır" tarzı tek tük cevaplar verip adam gibi konuşmayı bilmeyen insanlar mı dersin... Her şeyi kendileriyle alakalı yapanlar mı dersin... En ufak bir zorluk çıktığında pes edip giden mi dersin... Konuştum ben de buradan insanlarla, ne inkar edeyim, hiç gerek yok yalan söylemeye, konuştum bir kaç kişiyle, ya en ufak şeyde çeker giderler, ya hiç karşındakinin hislerini umursamazlar, ya arkada 20 kişiyle konuşur hiç umursamazlar adını bile yanlış hatırlarlar. Çocuk gibiler gare dfgdfgf
Ben 30 yaşına kadar kasmıcam, 30 yaşında kesin bulurum. O zamana milletin aklı başına geliyor... En azından öyle tahmin ediyorum dfgdfgdf
Maalesef, duygular köreldi insanlar sosyal medyaya bağımlı yaşadığı için gerçeklik algısı da kopmuş. Sanki karşısında işletim sistemi var da ona göre komut veriyorlar telefonu kapatıp bir kenara atınca karşı taraf da otomatikman kapanıyor sanki. B*k gibi bir çağda yaşıyoruz kesinlikle bu çağın insanı değilim ona eminim. Bakıyorsun ilişkiler de tuhaf bir hâl almış kimin eli kimin cebinde belli değil.
Kesinlikle katılıyorum. Elimi sallasam ellisi mantığını herkes kalbe taşımış gerçekten. Bakıyor en ufak bir uyumsuzluk var direkt "değmez uğraşmama" deyip bir sonrakine geçiyor... Ya hayır anlamıyorum ben, size yorucu gelmiyor mu? Her seferinde tekrar tanıt kendini... tekrar aynı şeyleri söyle... tekrar aynı şeyleri yap...
Ne öznelliği kalıyor? Ne güzelliği kalıyor? Herkese seni seviyorum dedikten sonra sevmenin ne anlamı kalıyor? Birine sevgilim diyorsun sonra gidip başkasıyla konuşuyorsun... Evleniyorsun başkasına yürüyorsun...
Ben nefret ediyorum bu işlerden. Ne dürüstçe, ne öznel, ne de güzel. Midem bulanıyor böyle her seferinde birine kendimi tanıtırken. Diyorum ki zaten sadece gülüp eğlenmek için bakıyor, en ufak bir fikir ayrılığında anlamaya çalışmadan basıp gidecek... Yine deniyorum şansımı sonra bakıyorum yine aynı senaryo dfgdffdgdg
Bu post-modern hikayesi cidden. Çocuklar artık aile baskısı altında değil ya... İstedikleri her şeyi yapabileceklerini zannediyorlar, hayatı şakaya alıyorlar.
Aileler de ayarsız, ya dibine kadar baskılıyorlar, sonra karaktersiz manipüle edilmeye hazır bir bireyi salıyorlar doğaya, ya da salıyorlar tamamiyle, çocuk ne kadar rezalet çukur varsa düşüyor, pislik biri olup çıkıyor
Sosyal medyada aşk olmaz. Hatta gerçek hayatta bile aşk yok
Gerçek sevgiye inancım kalmadı benim
sanmam
Ksden mi?
Yani spesifik olarak buradan birini arıyorum diye bir şey söylemedim. Ama olursa neden olmasın? Burada derken biraz da mecazi anlamda söylemiştim
Ben savaşın karşıt tarafından insanların bir araya gelip birbirini sevdiğini gördüm.
En zor koşullarda birbirini sevmiş insanlar bildim. Belki ruh eşim buradan çıkacak, belki hayallerimin kadınını burada bulacağım? Bilemeyiz sonuçta
Bulunabilir