- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılkabul ediyorum kıskanmak, içinde biraz özgüven eksikliği, bir tutam bağımlılık, bir fiske şüphecilik barındıran hastalıklı bir haldir. amma ve lakin ben severim. bunu sevmek de çok sağlıklı olmayabilir, amenna.. bu farkındalığım, kıskanmayı, kıskandırmayı ve kıskanılmayı sevmeyeceğim anlamına gelmez. bunun dozu çok önemli. suçlayıcı olması, hayatın her alanını kaplaması tahammül edilemez bir hal almasına sebep olabilir. benim sınırlarımı eşim bilir, eşimin sınırlarını ben bilirim. yormadan üzmeden dozunda kıskançlık iyidir, ateşleyicidir.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, her kıskanan veya kısıtlayan aşık değildir. Sahiplenme nedir biliyor musun onu giyme, buraya gitme, şunu yapamazsın, evde otur, orada okumanı istemiyorum falan diyip o kişinin sahibiymiş gibi davranmak değil, arayıp sevgilim ne zaman kalkacaksın gelip seni alabilirim demektir. Kıskançlık bir başkasına hayatı zehir etmek değildir, bunu yapınca toksik oluyorsunuz.
Bazı özgüvensiz erkekler her b. ka karışır ama dışarıda da her haltı yer. Böyle acizlere asla prim yok, kendi başlarını yesinler.
10 Yorumla
+1 yılİlacı zehirden ayıran dozudur, sevgiyi ve aşkı ayıran kıskançlığın dozu. Aşkın sağlık bir şey olduğunu düşünmüyorum, 6 ay ya da 2 sene süren bir şey ne kadar sağlıklı olabilir ki? Kısıtlanmak, zorbalık, kıskançlık dozu gerçek aşk değil;toksiklik. Bu arada biz eşya mıyız sahipleniliyor? Benimsemek ve kıskanmak sevginin belirtisi.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
u +1 yılOlabilir ama evet kesin bunlardır demek doğru olmaz. Çünkü takıntılı kişilerde bu özellikleri taşıyor. Dozunda kıskançlık ve sahiplenme ask iksirinin içinde olması gereken unsurlardandır. Tek başlarına işe yaramazlar.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılKıskanmadan da sevenini gördüm ama benlik değil.. Seviyorsam, sahiplenir ve kıskanırım..
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u +1 yılKıskançlığın aşırısı olmama ihtimaline karşın sahiplenme aşkın ifadesidir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 66,2b cevap paylaştı. Aşkta böyle şeyler olur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 269,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır bence değildir.. yani tabi ki de insan sevdiği kişiyi sonuna kadar kıskanır sahiplenir.. ama sırf kıskanıyor diye gerçekten aşık denmez.. her şey dozunda güzeldir bazıları mesela takıntı ve saplantı yaptıkları kişiyi de kıskanıyor hatta bu kıskançlık yüzünden seviyorum dediği insana zarar verenler bile var.. dozunda olduğu sürece kabul ederim ama her şeyime karışıyorsa.. mesela yakın arkadaşlarıma karışıyorsa ya da onu yapma bunu yapma diyor ve kısıtlıyorsa o ilişki başlamadan bitiririm.. en azından ben böyle düşünüyorum..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık = Özgüvensizlik
Sahiplenmek = Hakkı görmek
Özgüvensiz insan yorucudur ve biri sizi hakkı görüyorsa sizin için doğru kişi değildir. Bir partner, ilişkiye ve kendine verdiği emek kadar kıymetlidir.
Koruyuculuk ise güzeldir, nadirdir. Korurken kısıtlamamak ve iletişimi kaliteli tutmak önemlidir. Yani sevgi, birbirinizi sağlıklı ve güvende tutmak istemektir.
Fazlası zararlı, gereksiz ve yanlıştır. Aksini söyleyenler bireysel gelişimde sınıfta kalmış kişilerdir, onlara aldanmayın. Hepinize sağlıklı ve kaliteli ilişkiler dilerim.32 Yorumla- +1 yıl
Ne mutlu bana, benim gibi düşünenler varsa ✨
+1 yılTamam tatlı küçük kıskançlıklar olabilir. Ama arkadaşlar kıskanılmamalı bence sonuçta sen sevgili/eş sıfatını almışsan arkadaşlardan bir adım öndesindir. Bu tarz kıskançlıklar ilişkiyi geriye çeker güvensizlik ve soğukluk getirir. Sahiplenme tabiki olmalı olmazsa sorun var demektir. Ama bunlar aşk’ın işareti değil sadece ufak bir parçasıdır.
10 Yorumla
+1 yılTâbi ki de öyle. Seven kadın kıskanır. Bir kadın seni sevmiyorsa, seni geçici olarak görüyorsa nerede kiminle takıldığını umursamaz. Erkek sevse de sevmese de kıskanır. Erkekteki kıskançlık retroaktif niteliklidir. Kıskanmayan erkek de domuzdur.
##FİKRETDOĞAN
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle Fiko
+1 yılHer şeyin dozunda olması lazım. Bir tık fazlası takıntı ya da hastalık olarak kabul edilebilir. Mesela benimle flört eden adam bana ilk günden saçma sapan kısıtlamalar koydu. Ondan izinsiz bir yere gidemezmişim, toplu taşımada cam kenarına oturmak zorundaymışım kolidor tarafına oturamazmışım falan filan. Pardon da sen kimsin acabaaaaaaaağ yani. Tamam itaatkâr olduğum doğruda her şeyin bir sınırı var... Bu yüzden kıskançlık iyidir fazlası zulümden başka bir şey değildir diyorum...
13 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum enişteeeeğ 💅😌
Buradan evrene sesleniyorum ben haklı değil mutlu olmak istiyorum artık sağır mısın duy beni yaaa 👀
Aşk İlişkileri konusunda 342 cevap paylaştı. Kıskançlık zaten başlı başına saçmalık ama bu sahiplenme kelimesinden hiçbir şey anlamıyorum açıkçası. Herkes birey olmayı bilmeli zamanı gelince annenden babandan ayrışıyorsun neden elin yabancısını sahipleniyoruz onu anlamadım. İkiside kötüye işaret bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. EVET işarettir , buna inanmayanlar güvenilmez insandır uzak durulmalı ya da bağlanılmamlıdır.
Kıskançlık olmamasından o karşısınızdaki insanın size karşı aşk sevgi besleMEdiğini , sizi "GEÇİCi ya da duruma göre GÜVENİLMEZ?" gördüğünü NET şekilde anlayabilirsiniz.. Detaylı bir konu aslında, kişiden kişiye bazı detaylar ve bazı hareketler değişir bence ama yüzeysel olarak böyle..11 Yorumla- +1 yıl
Bu arada bir EK ve farklı bir detay = Eğer karşınızdaki kadın güvenilmez , sırtınıza yaslanılmaz sağı solu belirsinz biri olarak görünürseniz ozaman erkekte kıskanmama değil GÖRMEZDEN GELME ve YOK SAYMA , DEĞERSİZ GÖRME durmu oluşur.
Bir erkek olarak ben bunu söyleyebilirim, bende yapmıştım.. Eğer bir kadın , güvenilmez sağı solu belirsiz özgürkız takılan bir gün başka erkekle öbürgün başka bir erkekle geziyorsa kaaşşaar faaa*hişeler gibi takılıyorsa normal şartlarda erkek onu TERKEDER ama görüşmesi gerekiyorsa zorunluluk varsa ( iş , zorunlu arkadaşlık ortamı vs) ozaman o karşısındaki kadını görmezden gelir yok sayar yaptığı saçma sapık abuksabuk hareketleri önemsemez çünkü onun "insan" olarak bir değeri olMAdığı tanımını kafasına yazar , normalide budur.. insan gibi takılmayan namussu şerefi olmayan ve böyle mutlu olan bir kadını zorla düzeltemezsiniz , battığı kadar batsın orada kalsın boğulsun.. Siz kendi hayatınıza bakın :-)
Düzelmek isteyen düzelir , erkeğini dinler , görüştüğü erkeğe saygılı olur onunla paralel uyumlu hareket eder vs vs vs yoksa herkes kendi yoluna..
+1 yılKıskanmak her zaman sevginin belirtisi değil bunu sadece erkeklere indirgemek istemiyorum insanların geneli için bu böyle ama erkeklerde bi'tık daha fazla sadece arkadaş oldukları kadını bile kıskanıyorlar. Kimse bana kıskanıyorsa sadece arkadaşı değildir bıdı bıdı etmesin. 29 olduk biz de çözdük birşeyler Erkekler anasını danasını her türlü ilişiği olduğu kadını kıskanabilen varlıklar nokta.
11 Yorumla- +1 yıl
İlla birileri muhalefet çıkıyor çünkü, ne alaka sen ne saçmalıyorsun falan diye 😂 Gerçekler kimseye yemiyor Artı olarak saygısız insan çok
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Sahiplenme olabilir orada başına bir şey gelir korkusu vardır. Ama kıskanmak biraz egoyla da ilintili bir durum. Sevmeden kıskanan da var. Oyuncağını paylaşmak istemeyen erkek cocuğu güdüsü misali...
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 609 cevap paylaştı. İnsanların niyetlerini bilemeyiz. Bazen sevgiden ziyade, elde etme hırsı da olabiliyor. Başkasının değil, benim olacaksın gibisinden. Yani her görünene inanmak, insanı yanıltabiliyor.
11 Yorumla
+1 yılİnsan sevdiğini kıskanır. Biz köpek değiliz, kaldı ki bazı hayvanlarda bile kıskançlık var. Ben kıskançlığa gelemiorum yiaa diyen varsa bi zahmet yalnız kalsın da psikoloji bozmasın. 😃
11 Yorumla
+1 yılDozunda olduğu sürece olabilir evet ama gerçek aşk diyebilmek için sadece kıskanmak ve sahiplenmek yetersiz.
21 YorumlaBence dozuna göre değişir çok abartılıyosa o aşk değildir güvensizliktir
31 YorumlaKıskançlığın seviyesi nedir burada önemli etken bu bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen kıskanç değilim fakat sahipleniciyimdir, tabi sadece kan bağım olan insanları ve eşimi sahiplenirim.
12 Yorumla- +1 yıl
Anladım :D
- +1 yıl
Anlamana sevindim 🧘♀️
+1 yılBu çocuklar neden bu davranışı sergiliyorlar merak ettim. Özgüvensizlikten mi acaba ya da hastalıktan falan mı psikolojileri mi bozuk anlamadım
dmakak00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılHer kıskanan ve sahiplenen aşık değildir ama her aşık kıskanır ve sahiplenir.
Buna aldanmamak lazım yanılgıya düşülebilir psikolojik bir rahatsızlık durumunda da “sevgi/aşk” sanılan duygular sergilenebilir.10 Yorumla yok la , bu genelde "zihlinsel" dir, yani rol yaparlar. istedğini elde ettiğinde (bu ilgide olabilir) genelde rahatlama görülür. tabi bu ilgi ihtiyacı süreklidir bana göre patalojik bir durum.
10 YorumlaGerçek aşk ne bilmiyorum olabilir de toksik bir ilişki de olabilir
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılKısmen bir insanı önemsiyorsan seviyorsundur ya da nefrettir o.
11 Yorumla
+1 yılİleriye giden kıskanclık vurma dovme gibi seyler aşk degildir kesinlikle
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Seven insan kıskanır, sahiplenir…. evet bu gerçek aşkın belirtisidir ancak abartılırsa ayrılık bile oluyor. Hadi bakalım ayıkla pirincin taşına dönüyor 😂
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHer kıskanan ve ya sahiplenen gerçekten sevmiyordur. Bazen sadece egoyla ilgilidir. Cinayet işleyen psikopatlardan anlıyoruz. Genel olarak bakacaksak öyledir.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık önemsemek benimsemek ve aidiyetten gelir. Sahiplenme de öyle.
Gerçek aşk veya sahte aşk değil mesela, baki kalan sevgi ve saygıdır. Aşk elbet ölür, sevgi ve saygı taze kalır.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGerçek aşk mı değil mi bu belli olmaz ama kesinlikle sevginin ilk ve en önemli belirtisi.. bir ilişki başlamadan bile duygular varsa kıskançlık da kendini gösterir
10 Yorumla Hayır değildir bazıları üstünlük kurmak egosunu tatmin etmek için Güç gösterisi yapmak için bunu yapar aşk sevgi ile bu davranışların çok bağlantısı olduğunu düşünmüyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
@HolyRuh Ne bileyim ben Kardeşim ne yapıyorsun aranızdaki diyaloğu Ben bilmem sevgilinle kıskanır sahiplenirsin ama zorbalığa gerek yok bazıları sadece üstünlük kurmak için kendi kendini böyle bir erkek modunda veya işte ben Dominant kadınım havasina sokmak için yapıyor Bunu sevgi Aşkla bir alakası yok..
- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılDozunu kaçırmasın... ya ben arkadaşlarimida sahiplwniyorum kimseye laf ettirmem babami savunur gibi savunurum jsjssj
10 Yorumla Tatlı ve dozunda kıskançlıkları seviyorum ben. İlişkiye eğlence ve keyif katıyor. Ama aşırısı hastalıklı bir durum. Tahammül edemem.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır erkeklerin kıskançlığı sahiplenmek ile ilgili olabilir ama sevmek ile her zaman ilgili olmayabilir , hatta erkek diye genellemeyelim de insanların diyelim. Seven insan kıskanır tabi ama her kıskanan sevmeyebilir
10 YorumlaYüzde yüz değildir. Evet bu iki duygu aşka ve sevdaya dahil ama fazlası kendine güvensizlik, ayrıca ruh sağlığı bozukluğuna işaret eder.
10 Yorumla
+1 yılEvet öyledir ama her şeyin fazlası zarar.
11 Yorumla
+1 yılSahiplenmek evet ama kıskançlığın fazlası hastalık derim.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkişi partnerini kıskanmıyorsa ya onu umursamıyordur ya da çok güveniyordur
10 Yorumla Bazen psikopatlığın toksik ilişkinin de habercisi olabilir
10 YorumlaDozajına kıskançlık, çokça sahiplenme başlarda denmese de gelecek için aşkın baya baya habercisidir.
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık evet ama baskı yapılması güvensizliktir.
10 Yorumla
+1 yılRadikal bir seviyede zarar verici şekilde değilse, evet.
Aşkın hasını oluşturur. :D10 Yorumla
+1 yılArada kıskanmak hoş olabilir ama dozu yerinde olduğu sürece
10 YorumlaAşkın mı bilmem ama bir şeylerin işareti olduğu kesin. 🙂↔️
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılolabilir
çünkü insan bunları sevdiğine yapar ama kesinlikle seviyesi fazla olmamalı10 Yorumla
+1 yılTabiki hayır bu ikilinin dozunu kaçıran manyklar var
10 Yorumla
+1 yılAşırısı zarar ama tabiki kıskançlık her iki taraftada olmalı
10 Yorumla
+1 yılSahiplenme evet, kıskançlık şüpheli. Kıskanma nedeni değişebiliyor çünkü.
10 Yorumla
+1 yılGerçek aşk diye bişe yok nesli kayboldu tükendi yokettiler
10 YorumlaKıskançlık bazen hastalık ve yalandan da olabilir ama sahiplenme saf duygudur.
10 YorumlaBazen kıskançlık takıntıdan da kaynaklanabilir. Karıştırmamak lazım.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı. Tek başına yeterli olmaz. Takıntılı insanlar da kıskanır sahiplenir
10 YorumlaTatlı kıskançlıklar olabilir ama fazlası aşk olmuyor. Farklı yöne doğru eğiliyor sonra işler.
10 Yorumla
+1 yılAşka inancım kalmadı ama kıskançlık ve sahiplenme sevginin göstergesidir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYok değil maalesef menfaati olan da kıskanır aradığını başkalarına kaptırmamak için
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan sevdiğini kıskanır ve sahip çıkmak ister ama gerçek aşkı için mi orası bilinmez
10 Yorumla Evet ama tam değil fazlası toksiklik birini kontrol etme arzusuna dönüşür aşka degil
10 YorumlaSeven insanın yapacağı hareketler bunlar, mümkündür.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖzguvensizlik ve başkalarına guvenmeme de etkili. Kimisinde ağırlık olarak öyle oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer zaman öyle değil bazen kaybetme korkusu olan kişilerde de çok kıskanç olabilir
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet dozunda olduğu sürece öyledir. Hiç yoksa orada aşk yoktur, çok varsa orada sorun vardır 🥲
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat