İki kişiyle konuşuyorum ne yapmalıyım?

Bunun aldatmak olduğunu biliyorum ve bu durumdan çok rahatsızım iki aylık bir ilişkim var uzak mesafe ilişkisi mesajlarıma çok geç bakıyor hatta bazen bir gün boyunca hiç mesaj atmıyor sonra bir anda gelip aşkım günaydın diyor hiçbir şey olmamış gibi davranıyor bunu son zamanlarda çok fazla yapıyor müsait değildim diyor bazende tüm gün konuşuyoruz bir gün beni dünyanın en mutlu kızı yapıyor diğer gün ağzıma sıçıyor son zamanlarda bitirmeyi düşündüm ama seviyor gibiyim daha ilk ilişkim ve beni aldattığını düşünüyorum diğeriyle daha bir gün oldu konuşalı onu pek tanımıyorum
aslında ayrılmak istiyorum sevgilimden ama ne diyeceğimi bilmiyorum ayrıldıktan sonra pişman olursam benimle asla konuşmaz eminim ama şu an bir ilişkide gibi hissetmiyorum çok yıprandım iki ay boyunca ama şu son zamanlarda yaptığı şeyler beni cidden soğuttu onu hala seviyorum ama olmuyor işte verdiğim değerin karşılığını alamıyorum ve bunu asla kabullenmiyor kavga çıkartıyor eğer onunla beraberken üzgün olacaksam onsuz olup üzgün olurum daha iyi nasıl ayrilcam ne diyebilirim ki mesajla mı yapsam yoksa konuşurken mi lütfen bir yol gösterin bana konuşmaya başladığım çocuğa da ümit vermek istemiyorum ilişkim bitmeden ben başkasına aşkım sevgilim demek istemiyorum ama bana başka bir yol bırakmıyor. çalışmıyor bu arada okuyor öğlene kadar evde akşam dışarı çıkıyor gece ikide falanda eve geliyor değişmesi için çok çabaladım ama değişen ben oldum sanki mutluluğum gitmiş gibi hissediyorum bunu son iki üç haftadır yapıyor sadece ondan önce iyiydik baya yine mesajlara geç bakıyordu ama günün 6 saatini falan bana ayırıyordu şimdi iki saat bile değil bir gün tüm gününü benimle konuşarak geçiriyor sonra bir hafta ortalıkta yok
İki kişiyle konuşuyorum ne yapmalıyım?