3. Mutsuz bir aileden gelen erkekle evlenmeyin.
Peki neden? Onlar sevgiye layik degil mi yani.
cevaplarinizi alayim.🤚
3. Mutsuz bir aileden gelen erkekle evlenmeyin.
Peki neden? Onlar sevgiye layik degil mi yani.
cevaplarinizi alayim.🤚
Çünkü, sevgini absorbe eden, ne yaparsan yap mutlu edemeyeceğin, sadece partnerinle değil ailesi ile de problemler yaşayacağın, seni tüketecek bir ilişkiye girmiş olacaksın. Bu tarz insanlar kendisini iyileştirmek için kendilerine partnerler ararlar ki kendilerine iyi geleceğini ve iyileşebileceklerini düşünürler ama partnerlerine zarar verirler. Yani bencilce bir davranıştır bana göre. Onlar insan değil mi diyorsunda, sen değil misin mesela? Bence herkes kendisinin en iyi versiyonuna sahip olmalı ki çevresinde ki her şeyde istediği gibi olsun.
Ve diyelim bu tarz bir aileye sahip insan, kendisini ailesinden soyutladı, tedavi oldu, kendini geliştiriyor. O zaman o kişinin sağlıklı bir ilişkisi olur.
Mesela babası annesine şiddet uyguladı diyelim çocukken. O erkekte travma kalırmış ailede çocuklara uygularmış şiddet. Karısına uygulamazmış galiba annesi yerine koyarmış ona öyle şeyler duydum. Mutsuz aileden gelip mutlu olan görmedim gerçi
Aaa cidden mi
Oyle tam anlattigin gibi boyle birisinden hoslaniyorum annesi siddet yemis babasindan ama oglan kendisi evlilige karsi diyor felan.. ama dedigin gibi oyle olurlar evlilikte bana zarar vermez? Simdiye kadar bazen bakiyorum hic zarar vermiyor arkadas gurubunda gorunce birbirmizi.
Dediğim gibi aile yaşantısı mutsuz geçen kişiler kendi yuva kurduklarında da başarısız oluyorlar
evlilik ile normal arkadaşlık ya da flört aynı mı sanıyorsun? İnsanların gerçek yüzünü evlenmeden anlamak mümkün değil
yani bilmiyorum bu dediğimi bana birisi dedi sana zarar vermez falan onu bilemem onun mantığını tam olarak anlamadım ama adamın psikolojisi bozulmuş o yaşlarda şahit olduğu şeylerden intihar etti zaten o adam sonra. Adamı iyi tanı
Evet adamin dedigi sey sunlar, yani bazen arkadas gurubunda kesmek veya patlatan seyleri hosuna gidiyormus yani ornek veriyim yilbasinda beraberdik orada dediki birisi alsin patlatsin kendini felan sakasina dedi yani oyle konusmalari vardi. Bana hic oyle davrwnmiyor ama gormedim hic. Aksina yanina bidaz geldigimde cekiniyor gibi hareketleri var
Sevmeyi bilmiyorlar. Sevgiyi aileden göremeyen ileride aile kurduğunda da bu sevgiyi nasıl vereceğini bilemeyebilir.
Ben bu şekilde düşünmüyorum ama sevgi evrenseldir.
Mutlu olmayan biri genelde nasıl mutlu edeceğini bilmez. Devamlı huzursuz ortamda olduğu için huzur onu rahatsız eder. Devamlı huzursuzluk ister. Annemden biliyorum
Aa… ama nolucak bunun sonu peki evlilige cok karsiymis peki hic evlenmek istemezlermi? Ben hep mutlu etmeye calistim yanimda da guldu yani guldurdum felan guzel ani biraktirdim ona?
Tabi biz burada genelleyerek konuşuyoruz. Herkeste geçerli değildir mutlaka. Ben mutlu olamadım bundan sonra olmalıyım da diyebilir ama bi tık öfke problemleri yaşar mutlaka yine de
Ofke problemlerini neden yasarsin ve o an naparsin ki?
Genelde bastırılmış şeylerden oluyor. Örnek vereyim annem çok zor bir ailede büyümüş, türlü eziyetler yaşamış. şu an bizim ailecek maddi manevi hiçbir sorunumuz yok çok şükür ama mesela 2-3 ay huzurlu geçse bildiğin kaşınmaya başlıyor, günlerce huzursuzluk çıkarmaya çabalıyor, en sonunda başarıyor kavga edşp enerjisini atıyor sonra birkaç ay rahat ediyoruz. Çıkan kavgalar da eften püften. En son nişanlım geldiğinde neden elime krem sürdüm diye kavga çıkardı mesela
Cevap
3Cevap
Sevmeyi ve sevilmeyi bilmiyorlar. Daha doğrusu travmalarla dolu oldukları için huzurdan kaçıyorlar çünkü alışkın oldukları hayat tarzı problemli olan. Birinde sevgi ve huzur bulduklarında yanlış bir şey varmış gibi, kapana kısılmış gibi hissedip problem çıkarmaya başlıyorlar. Tabii genel konuşmayalım ama çoğu böyle.
Höm… cok iyi ozetlemissiniz. Peki ne yapacagim ondan baya cok hoslaniyorum bir ara onuda guldurdum felan guldu etti ysni baya sicak davrandi ama dedigim gibi yani evlilige karsi ve blokaj var orada nedense ve ben elimden geleni yaptim tabi onun arkadasi da ama iste merak ediyorum beokide boyleleri hic evlenmez dimi? Var boyle insanlar da.
Problemli bir erkek sevgi ile değişir, sevdiği kadın onu değiştirir algısı ne yazık ki kurmacadan ibaret. Öyle bir şey yok. Adam değişmez. Yaşadığı farklı hisler onu tedirgin etmeye başladığı an daha büyük blokajlar koymaya başlıyorlar. Aslında seninle mutlu ama kendini o mutluluktan uzaklaştırmak için herşeyi yapıyor. Sen bir umut zaman vereyim düzelir diye beklerken boşuna kendini üzmüş ve daha bağlanmış olacaksın.
Cidden uzuluyorum ya hayirr..😔😔 ne bileyim hep bir umut.. ve hic like atmayan bir anda like atti fotografima belki bir umut olamaz mi bu?
Fotoğraf likelamak ekstrem bir durum değil ne yazık ki. Böyle küçük şeylerden umutlanmak sadece sana zarar. Elbette son karar senindir, devam etmek mücadele etmek istiyorsan hayat senin hayatın. Neler olacağını kimse bilemez. Ama gözünü de hayallerle karartmaya gerek yok böyle ilişkiler iyi sonlanmaz genel olarak. En azından çok bağlanmadan devam et 👍🏻
Tamam, yapacagim tesekkurler.
1 ve 2'ye ne oldu? belki hayatı boyunca ailesi tarafından mutsuzlaştırılmış bir insandır böyle insanlar sevgi gördüğünde karşılığını fazlasıyla vermeye meyillidir çünkü zaten görmemiş öyle düşünmek lazım.
Bu söz okadar doğruki babamdan biliyorum kendisi sevgisiz bir aileden geldi ve bu yüzdende bizde baba sevgisine hasret kaldık
Mutsuz aileden gelen erkeğin ailesi de sana dünyayı zindan edebilir. Kimseyi iyileştirmek zorunda değilsin. Mesafeyi koyamadıysa tekmeyi yemesi şart.
Sorunlu olur öyle biri. Tabi tanımak lazım ya belli de olmaz.
Sevmeyi ve sevilmeyi bilmez. Sevse nasıl göstereceğini bilmez. Sevilse nasıl tepki vereceğini bilmez
Mutsuzluktan beslenir onlar onun için
Nasil yani
Bazı insanlar var huzurluktan insanları mutsuz etmekten eleştirmekten zevk alır mutlu olurlar
Aynen onda o var biraz ama burcuna veriyorum aslan burcu biraz oyleymis
Her şeye hükmetmek ister aynen
Yani seversem evet neden olmasin ki
Bence de saçma
Dimi