Sadece güzel diye bir kadın sevilir mi? Bunun bir şartnamesi olmuyor mu?
Bu, bir heykeli sevmek gibi bir şey olmaz mı?

Sadece güzel diye bir kadın sevilir mi? Bunun bir şartnamesi olmuyor mu?
Bu, bir heykeli sevmek gibi bir şey olmaz mı?

evet sevilir. haydi klasik bi örnek: iki tane kız olsun. ilk kızımız güzel ve içi boş. ikinci kızımız göze pek hitap etmiyor ama nitelikli bir insan. inanın bana vasıfsız falan olması önemli değil ilk kız daha çok sevilir. o güzel çünkü. onunla bir sürü hayallere dalarsınız. sizi zevkten zevke götürecektir. bakınca içinizi eritecektir. diğer kızla öyle hayaller kurmak içinizden gelmez bile. hem ne yapacaksınız kendini yetiştirmiş biri olmasını falan, bunlar ne işinize yarayacak ki? size sadece yatakta becerecek sağlam hatun lazım. gerisi umrunuzda değildir. kimse kimseyi kandırmasın beyler
Doğru değil. Sırf yakışıklı diye bir erkeği sevmek de doğru değil. Sorsan zaten bütün insanlar "iç güzelliğe önem veriyorum" diyecek. Ama sevdiğin adamı/ kadını neden sevdin? Onu sana çeken şey neydi? desen "kara kaşına kara gözüne, sırma saçına, kiraz dudağına vuruldum" dicekler. Eee hani iç güzelliğe önem veriyordun? Bir insanı sırf güzel ve yakışıklı diye sevmek çıkar için sevmeye giriyor. Kısaca insanlara "bakın yanımda ne kadar güzel/yakışıklı bir insan var" diye hava atmanın dolaylı şekli...
✍️
Hayır değildir. Güzelliğe hayran olunur, kişilik karaktere aşık olunur derim ben.🌝
Mesela Dorian Gray güzelliği ile herkesi etkiliyor daha sonrasında kendi portresinde ki güzelliğine hayran kalıp kapılıyor yozlaşıp kötü bir karaktere evriliyor. (Güzellik ben de direkt Dorian’ı çağrıştırıyor bahsetmeden edemedim🫠🫠)
ricalar
Doğru yanlış olduğu kişiden kişiye göre değişir. Ama dışı güzel içi çöp ise bir anlamı kalmaz.. Güzellik yürekte. Yarın bir gün o güzelliği gittiğin de sevebilecek mi o kişi? Sevemeyecekse bu sevgi olmuyor zaten. Bu sadece 'beğenmek' oluyor.
Cevap
7Cevap
Hayır hiç bir insanı sırf fiziği ya da dış görünüşü için sevmek doğru değil.. ben kalp için seviyorum duygular daha önemli. çünkü dışı için seven insan bana samimi gelmez
Bir insanı sadece dış görünüşüyle sevmek yanlış olur ki bu yanlışı insan zaten zaman içinde fark eder, edecektir...
20 saat olmuş Kuzey, neredesin sorum sensiz kaldı
Vaayy, yaşa. Pardon pardon.
Sadece kadın değil İnsanlık güzelliğinden dolayı sevmek doğru değil
Sırf güzelliği için sevilir mi bilmiyorum ama her baktığımda içimi eriten bazı uzuvları olmalı. Elleri mesela ya da gülerken dişleri.
🦷 🦷
Diş önemli.
Diş emojisi mi varmış 😂😂
Aynen bende ona şaşırdım 😂
Gerçek sevgi bu değil. Sadece güzellik seviliyorsa bu sadece hevestir. Güzellik dediğin şeye baka baka alışırsın belli bir zaman sonra artık sana sıradan gelmeye başlar. Gelip geçici sevgiler bunlar
Bir kadın sadece güzel olduğu için sevilemez bubu hak etmiyor bence sevmek dünyanın en zor işidir bu kadar basit olmamalı.
Ruhunu sevmeli, karakterini sevmeli dişini da sevmeli olduğu gibi. Sadece güzelliği değil. O zaman insanin bir panodan ne farkı kalır ?
Güzellik demek benim için iç güzelliğinin dışa vurumu demektir, bu bağlamda sırf dış güzelliği var diye birini sevmem. İç güzelliği de önemlidir.
Dışı kremayla meyveyle süslenmiş pasta kılığında ki karton gibi..
Yaşlanınca iadesi olmuyor. Bu mantıkta olanlara hatırlatmak lazım shjj

...
Cansız manken almak daha mantıklı bu aşamada, erkek kadın fark etmeksizin.
Doğru değil zaten sadece dış görünüşle sevgi olmaz
Bence kişiliği güzel olması önemlidir..
Sadece dış görünüşle olmuyor🥲
Güzellik gidince neyi seveceksin?
Geçici bir durumdur
Değil
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?