Hola💙🎈 Aklıma Yunan mitolojisinde yer alan Pygmalion geldi. Pygmalion içten içe kadınların özelliklerinden haz etmemezmiş. Sonunda kendi yonttuğu bir heykele aşık olmuş. Bu heykele ise "galatea" (uyuyan aşk) ismini vermiş. Afrodit'in tapınağına gidip günlerce dua etmiş o heykel gibi bir karısı olsun istiyormuş ve Afrodit de bir gün bu dileği kabul etmiş. Sonra Pygmalion evine gitmiş bu kısım çeşitli kaynaklarda 2 şekilde yer almış: 1-pygmalion eve döndüğünde heykeli canlanmış bulur ve ayaklarına kapanır, Galatea'da ona bakarak gülümser. 2- Pygmalion heykeli öperken heykel birden canlanır ve onun öpücüğüne karşılık verir.
Benim görüşüm birini seviyorsan o sen sevdiğin için güzeldir. Gülü değerli kılan ona harcadığın zaman ve verdiğin emek , değerdir. Aksi halde birini sırf fiziği için sevmek bence söz konusu olamaz o arzudur sevgi değil. Çünkü sevgi ruhla da olan bir şeydir. Arzu da beden ön planda yer alır.
Bir insanın dışı ne kadar etkilesede içinde negatif, aksi, uyumsuz vb. bir ruh bulunduruyorsa bir süreden sonra o bedenin güzelliğinin önüne ruhun çirkinliği geçer diye düşünüyorum.
(Tabi güzellik kavramının göreceliliği ve filozofların dahi bir tanım bulamamasını ele almazsak.)
aslında bence öyleyiz yani ben öyleyim birini biraz tanıyınca hayal kırıklığı yaşıyoruz bize lanse ettiği kişilikle farklı çıkması bir nevi dış yapısına aldanmak gibi😂 biz ise baştaki halini kendi kafamızda tasarladığımız iç figürü beğeniyoruz
Aşk zaten bir zaaf değil midir? ya da arzu. Kim isterki duygularını alt üst etmeyi😅 Hata olarak görmüyorum çünkü ben duygularıma engel olamıyorum. Bir şeyin 2. si hatadır bence aynı insanla 2 kez beraber olup yine aynı hatayı yapmak gibi
ama bir şeyi bilmekte fayda var. İnsan dışını beğenmediği birisini tanımak istemez.. hata şu an bile boy yüzünden kaç kız kaç erkeği reddediyo sayamazsın.. bunuda örnekle açıklıyolar dışını sevmediğin meyveyi sebzeyi alır mısın? wtf evet bencede ama güzellikten sonra kafa yapısı ön plana çıkıyo doğru bir kişi sadece güzel olsun ömür boyu iki kelam edemezse güzel söz söylemeyip karşıdaki kişinin ruhuna dokunmazsa elbette sadece heykel alıp bakalım aynı hesaba gelir fazlası bir sürü masraftan kurtuluruz masrafa değmeli mi.. tek bildiğim sevmeyi bilmediğimiz ya göstersinler şu asıl sevgiyi ya da yapsınlar sevginin şu asıl tarifini..🤞